Endodonție Clasica si Microscop
Servicii endodontie clasica si la microscop - medic endodont
Ai avut vreodată o durere care părea că-ți pulsează în cap? Ai simțit că te doare enorm de tare atunci când beai ceva rece sau o băutură caldă? Totul are o singură cauză: un nerv “supărat” și se rezolvă ușor cu o vizită la medicul endodont. Este simplu să suni și să te programezi la o clinică renumită pentru o consultație care te poate scăpa de durerea infinită.
Dacă vrei o dantură sănătoasă și frumoasă, nu amâna vizita la medicul endodont deoarece orice carie începe cu o durere. Cum simți durerea, ar fi bine să mergi la endodont pentru a salva dintele înainte ca acea carie să “înghită” tot ce era sănătos în el. Programează-te acum la medicul endodont!
Ce este endodontia?
Dacă te-ai întrebat vreodată “ce inseamna endodontie” răspunsul este cât se poate de simplu: endodonția este acea ramură a stomatologiei care îți poate deveni cel mai bun prieten de cursă lungă. Datorită muncii endodontului în cavitatea ta bucală, vei putea să te bucuri de dinții naturali cât mai mult timp. Medicul endodont este cel care îți tratează canalul radicular și astfel salvezi dintele în loc să îl extragi.
Care este scopul tratamentului endodontic (de canal)
Scopul tratamentului de canal sau endodontic reprezintă salvarea dintelui natural. După tratament, dintelui i se va pune un pansament numit “plombă” sau un pivot dentar pentru a-i prelungi viața.
Care sunt tehnologiile utilizate in tratamentul endodontic la microscop?
Acest domeniu al stomatologiei are nevoie de tehnologii speciale pentru cele mai bune rezultate. Acestea sunt: microscopul endodontic, micromotorul endodontic, aparat de radiologie dentară.
Endodontie clasica
În trecut tratamentul de canal era asociat cu o manoperă dureroasă care necesită un timp lung de lucru. Din fericire lucrurile s-au schimbat datorită tehnologiei care a evoluat foarte mult în favoarea pacienților. Medicul endodont este cel care se ocupă doar de tratarea canalelor dentare, iar tehnica sa a evoluat spre o manoperă rapidă și nedureroasă.
Endodontie la microscop
Endodonția cu ajutorul microscopului este una dintre cele mai moderne tehnologii ceea ce face ca tratamentul de canal să fie sigur și eficient. Avantajele sale includ:- Un mai mare control asupra manevrelor
- Iluminare puternică a câmpului operator
- Capacitate de mărire de maxim 12.5 ori
- Observarea unor detalii nedetectabile pentru ochiul uman
Endodonție cu micromotorul endodontic
Acest tip de aparat este folosit pentru tratarea în mod mecanic a canalelor radiculare. Avantajele sale includ:- Performarea unui tratament de calitate și eficient
- Grad mare de rezistență la torsiune și flexibilitate
- Abordarea canalelor foarte curbate respectând forma lor naturală
Endodonție cu aparat de radiologie dentară
Aparatul de radiologie dentară ajută endodontul să pună un diagnostic corect pentru a realiza un tratament sigur, predictibil.
Care sunt diferentele dintre endodontia clasica si cea la microscop?
O endodontie microscopica prezintă următoarele avantaje:- Procedură mai sigură
- Diagnostic corect
- Eficient
- Durabilitate
- Mai mare control asupra manevrelor
- Tehnologie modernă care oferă medicului iluminare puternică
De ce sa alegi tratamentului endodontic la microscop - Avantaje
- Procedură nedureroasă
- Procedură simplu de realizat
- Tratament de canal eficient
- Aspect plăcut al dintelui natural
- Protejarea dinților învecinați de bacterii
- Durabil
Ce face medicul endodont?
Medicul endodont sau endodontul este persoana care va pregăti canalul radicular, va scoate nervul, va efectua obturația de canal și va salva dintele natural al pacientului.
La Cris-smile dinții tăi sunt prioritatea noastră. Ne dorim să te ajutăm să îi menții cât mai mult pe cei naturali, de aceea îți oferim servicii variate cum ar fi: endodonție, parodontologie, ortodonție. Dacă ai pierdut dinții naturali din diverse motive, te ajutăm cu ajutorul specialiștilor din domeniile de implantologie și estetică dentară. Avem asistenți și recepționeri care să îți ia teama de doctori cu mâna și să te facă să revii.
Care este diferenta dintre medicul endodont si dentistul obisnuit?
Pe lângă facultatea de medicină dentară, medicul endodont a absolvit și alte cursuri de specializare pentru a deveni endodont. Deși și medicul stomatolog poate efectua tratamentul de canal, medicul endodont este indicat să îl efectueze pentru că este specializat pe acest domeniu.
Cand stii ca ai nevoie de un medic endodont?
Dacă observi o carie adâncă și ai parte de o durere insuportabilă atunci trebuie neapărat să vii la medicul endodont. Un dinte afectat se inflamează și va provoca un tip de durere pe care cei mai mulți pacienți o descriu drept “pulsație în cap”.
In ce constau tratamentele endodontice
Tratamentul endodontic durează în general o ședință de 1-2 ore, dar unele cazuri complexe pot dura și mai mult de 2 ședințe.
Pregatirea canalului radicular
Acest pas este primul pe care medicul endodont îl va face. Poate fi realizat manual sau folosind sisteme rotative sau chiar un mix între aceste două modalități. Întreg tratamentul depinde de acest prim pas.
Scoaterea nervului
Nervul se va scoate folosind substanțe diferite în mai multe etape pentru a dezinfecta canalul dentar.
Obturatia de canal
Medicul endodont va sigila canalul radicular folosind o pastă și o gutapercă prin intermediul metodei clasice sau a celei moderne de obturare 3D.
Cat costa tratamentele endodontice
Endodontie microscopica pret se calculează în funcție de cât de complexă este situația pacientului. Cu cât este nevoie de mai multe ședințe de tratament, cu atât endodontie pret va fi mai mare.
Pret endodontie
Pansament calmant
150 Drenaj endodontic
200 Pansament devitalizant
150 Monoradicular și extirpare vitală TCM – microscop
330 Monoradicular dezobturare rotativă la microscop
440 Monoradicular obturație de canal la microscop
280 Pluriradicular extirpare vitală și TCM microscop
500 Pluriradicular dezobturare rotativă microscop
600 Pluriradicular obturație de canal la microscop
390 Aplicare antiseptic
80 Refacere bont în scop endodontic
110 Pivot fibră sticlă – prima aplicare
390 Pivot fibră sticlă – suplimentar
110 Îndepărtare corp străin spațiu endodontic
500 Coafaj direct MTA
250 MTA radicular/apical/perforație
330 Ablație pivot
350 Tratament endodontic chirurgical MONO
700 Tratament endodontic chirurgical PLURI
1100
Intrebari frecvente:
Se poate reface un tratament endodontic de canal daca este gresit?
Sigur că da. Este ideal să revii în cabinet pentru a reface tratamentul. Programează-te acum în clinică!
Tratamentul endodontic te ajuta sa eviti extractia dentara?
Da, scopul tratamentului endodontic este să nu ajungi să-ți pierzi dintele natural.
Cat de dureroase sunt tratamentele de canal?
Complet nedureroase deoarece se efectuează sub anestezie.
Este normal sa ma doara dupa tratament?
Da, odată ce anestezia nu mai are efect vei simți o durere de mică intensitate.
Am nevoie de anestezie pentru tratamentele de canal?
Da, este esențial pentru confortul pacientului și al endodontului.
Ce alimente pot consuma dupa efectuarea tratamentelor endodontice?
Este bine să eviți alimentele dure și guma de mestecat, în rest poți mânca orice.
ONORARII Servicii endodontie clasica si la microscop - medic endodont
Ai avut vreodată o durere care părea că-ți pulsează în cap? Ai simțit că te doare enorm de tare atunci când beai ceva rece sau o băutură caldă? Totul are o singură cauză: un nerv “supărat” și se rezolvă ușor cu o vizită la medicul endodont. Este simplu să suni și să te programezi la o clinică renumită pentru o consultație care te poate scăpa de durerea infinită.Dacă vrei o dantură sănătoasă și frumoasă, nu amâna vizita la medicul endodont deoarece orice carie începe cu o durere. Cum simți durerea, ar fi bine să mergi la endodont pentru a salva dintele înainte ca acea carie să “înghită” tot ce era sănătos în el. Programează-te acum la medicul endodont!
Ce este endodontia?
Dacă te-ai întrebat vreodată “ce inseamna endodontie” răspunsul este cât se poate de simplu: endodonția este acea ramură a stomatologiei care îți poate deveni cel mai bun prieten de cursă lungă. Datorită muncii endodontului în cavitatea ta bucală, vei putea să te bucuri de dinții naturali cât mai mult timp. Medicul endodont este cel care îți tratează canalul radicular și astfel salvezi dintele în loc să îl extragi.Care este scopul tratamentului endodontic (de canal)
Scopul tratamentului de canal sau endodontic reprezintă salvarea dintelui natural. După tratament, dintelui i se va pune un pansament numit “plombă” sau un pivot dentar pentru a-i prelungi viața.Care sunt tehnologiile utilizate in tratamentul endodontic la microscop?
Acest domeniu al stomatologiei are nevoie de tehnologii speciale pentru cele mai bune rezultate. Acestea sunt: microscopul endodontic, micromotorul endodontic, aparat de radiologie dentară.Endodontie clasica
În trecut tratamentul de canal era asociat cu o manoperă dureroasă care necesită un timp lung de lucru. Din fericire lucrurile s-au schimbat datorită tehnologiei care a evoluat foarte mult în favoarea pacienților. Medicul endodont este cel care se ocupă doar de tratarea canalelor dentare, iar tehnica sa a evoluat spre o manoperă rapidă și nedureroasă.Endodontie la microscop
Endodonția cu ajutorul microscopului este una dintre cele mai moderne tehnologii ceea ce face ca tratamentul de canal să fie sigur și eficient. Avantajele sale includ:- Un mai mare control asupra manevrelor
- Iluminare puternică a câmpului operator
- Capacitate de mărire de maxim 12.5 ori
- Observarea unor detalii nedetectabile pentru ochiul uman
Endodonție cu micromotorul endodontic
Acest tip de aparat este folosit pentru tratarea în mod mecanic a canalelor radiculare. Avantajele sale includ:- Performarea unui tratament de calitate și eficient
- Grad mare de rezistență la torsiune și flexibilitate
- Abordarea canalelor foarte curbate respectând forma lor naturală
Endodonție cu aparat de radiologie dentară
Aparatul de radiologie dentară ajută endodontul să pună un diagnostic corect pentru a realiza un tratament sigur, predictibil.Care sunt diferentele dintre endodontia clasica si cea la microscop?
O endodontie microscopica prezintă următoarele avantaje:- Procedură mai sigură
- Diagnostic corect
- Eficient
- Durabilitate
- Mai mare control asupra manevrelor
- Tehnologie modernă care oferă medicului iluminare puternică
De ce sa alegi tratamentului endodontic la microscop - Avantaje
- Procedură nedureroasă
- Procedură simplu de realizat
- Tratament de canal eficient
- Aspect plăcut al dintelui natural
- Protejarea dinților învecinați de bacterii
- Durabil
Ce face medicul endodont?
Medicul endodont sau endodontul este persoana care va pregăti canalul radicular, va scoate nervul, va efectua obturația de canal și va salva dintele natural al pacientului.La Cris-smile dinții tăi sunt prioritatea noastră. Ne dorim să te ajutăm să îi menții cât mai mult pe cei naturali, de aceea îți oferim servicii variate cum ar fi: endodonție, parodontologie, ortodonție. Dacă ai pierdut dinții naturali din diverse motive, te ajutăm cu ajutorul specialiștilor din domeniile de implantologie și estetică dentară. Avem asistenți și recepționeri care să îți ia teama de doctori cu mâna și să te facă să revii.
Care este diferenta dintre medicul endodont si dentistul obisnuit?
Pe lângă facultatea de medicină dentară, medicul endodont a absolvit și alte cursuri de specializare pentru a deveni endodont. Deși și medicul stomatolog poate efectua tratamentul de canal, medicul endodont este indicat să îl efectueze pentru că este specializat pe acest domeniu.Cand stii ca ai nevoie de un medic endodont?
Dacă observi o carie adâncă și ai parte de o durere insuportabilă atunci trebuie neapărat să vii la medicul endodont. Un dinte afectat se inflamează și va provoca un tip de durere pe care cei mai mulți pacienți o descriu drept “pulsație în cap”.In ce constau tratamentele endodontice
Tratamentul endodontic durează în general o ședință de 1-2 ore, dar unele cazuri complexe pot dura și mai mult de 2 ședințe.Pregatirea canalului radicular
Acest pas este primul pe care medicul endodont îl va face. Poate fi realizat manual sau folosind sisteme rotative sau chiar un mix între aceste două modalități. Întreg tratamentul depinde de acest prim pas.Scoaterea nervului
Nervul se va scoate folosind substanțe diferite în mai multe etape pentru a dezinfecta canalul dentar.Obturatia de canal
Medicul endodont va sigila canalul radicular folosind o pastă și o gutapercă prin intermediul metodei clasice sau a celei moderne de obturare 3D.Cat costa tratamentele endodontice
Endodontie microscopica pret se calculează în funcție de cât de complexă este situația pacientului. Cu cât este nevoie de mai multe ședințe de tratament, cu atât endodontie pret va fi mai mare.Pret endodontie
Pansament calmant | 150 |
Drenaj endodontic | 200 |
Pansament devitalizant | 150 |
Monoradicular și extirpare vitală TCM – microscop | 330 |
Monoradicular dezobturare rotativă la microscop | 440 |
Monoradicular obturație de canal la microscop | 280 |
Pluriradicular extirpare vitală și TCM microscop | 500 |
Pluriradicular dezobturare rotativă microscop | 600 |
Pluriradicular obturație de canal la microscop | 390 |
Aplicare antiseptic | 80 |
Refacere bont în scop endodontic | 110 |
Pivot fibră sticlă – prima aplicare | 390 |
Pivot fibră sticlă – suplimentar | 110 |
Îndepărtare corp străin spațiu endodontic | 500 |
Coafaj direct MTA | 250 |
MTA radicular/apical/perforație | 330 |
Ablație pivot | 350 |
Tratament endodontic chirurgical MONO | 700 |
Tratament endodontic chirurgical PLURI | 1100 |