Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Coroana dentara zirconiu

Coroana dentara din zirconiu - TOT ce trebuie sa stii: tipuri, preturi, avantaje

Coroana dentară reface aspectul dintelui și are atât rol estetic, cât și funcțional; ea imită și înlocuiește dinții naturali, fiind parte componentă dintr-o lucrare protetică completă. Dacă unul sau mai mulți dinți au fost extrași, golurile care rămân trebuie umplute, și nu doar din motive estetice. Lipsurile dentare pot duce la afecțiuni dentare mai grave, cum ar fi înclinarea sau deplasarea dinților.

Coroanele dentare pot fi folosite și pentru a îmbrăca un dinte care e slăbit sau erodat. Iar când vine vorba de materialul din care coroanele sunt confecționate, ai nenumărate variante din care poți alege, cum ar fi metalul și ceramica. O opțiune care câștigă din ce în ce mai mult teren în ultima perioadă este zirconiul.

Ce sunt coroanele dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt microproteze fixe cu rol estetic și funcțional. Zirconiul se regăsește într-o varietate de nuanțe, ceea ce înseamnă că vei găsi nuanța care să fie cea mai similară cu dantura ta naturală. Coroana dentară din zirconiu se diferențiază prin rezistența și fizionomia ei; dacă la coroanele metalice retracția gingivală aduce cu sine expunerea coroanei (colereta, marginea metalică), această problemă nu survine în cazul coroanei din zirconiu.

De ce este folosit zirconiul? Proprietatile zirconiului:

Zirconiul este un material folosit în medicina dentară grație proprietăților sale:
 • duritatea: zirconiul are o duritate cuprinsă între 6,5 și 7,5, comparativ cu smalțul dentar care are o duritate de 8;
 • lipsa bacteriilor: zirconiul nu permite formarea plăcii bacteriene;
 • transluciditatea: zirconiul are o transluciditate asemănătoară cu cea a dinților naturali, asigurându-se aspectul neartificial;
 • stabilitate: punctul de topire al zirconiului este de peste 1900 grade, ce îl face mult mai stabil în timpul arderii față de ceramică;
 • rezistența în timp: coroanele de zirconiu rezistă intacte între 5 și 10 ani;
 • ideal pentru pacienții care au alergii la metale; zirconiul este biotolerabil și nu corodează;
 • lucrările pe bază de zirconiu sunt precise.


Cand este recomandata coroana din zirconiu

Cum îți dai seama că ai nevoie de o coroană de zirconiu? Ar trebui să apelezi la această variantă dacă:
 • dantura ta e distrusă în proporție de 40%, - 50% - o asemenea suprafață nu poate fi refăcută din compozit;
 • dacă dinții tăi au coroana fracturată;
 • dacă vrei să modifici aspectul estetic al dinților tăi (dimensiune, culoare, formă);
 • dinții tăi au fost tratați endodontic, adică nervii sunt scoși, pentru că sunt hipersensibili și zirconiul e un material bine agreat;
 • ai suferit un tratament de canal sau un implant dentar


Avantajele si dezavantajele dintilor din zirconiu

Avantajele coroanelor dentare din zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu sunt varianta ideală pentru cei care vor să își restaureze un dinte sau întreaga dantură, dar vor totuși un rezultat natural și cât mai satisfăcător din punct de vedere estetic. Iată câteva avantaje ale coroanelor dentare din zirconiu:
 • Incomparabil cu alt material din punct de vedere estetic: absența metalului face ca lângă gingie să nu se vadă nimic gri inestetic, iar nuanța translucidă a zirconiului ajută la integrarea perfectă a coroanei cu restul dinților;
 • Zirconiul este un material cu o rezistență ridicată, având deci o durată de viață mai mare;
 • Este rezistent termic;
 • Biocompatibilitatea: zirconiul nu va produce alergii;
 • Finisajul de neegalat, mulțumită proceselor de proiectare și fabricație computerizată;
 • Zirconiul protejează gingiile, coroanele din acest material fiind perfect etașe;
 • Foarte rezistent la masticație și uzură: nu există niciun risc de fractură;
 • Mai ușoară decât o coroană metalică;
 • Restaurarea este rapidă: procedura dentară în care sunt implicate coroanele de zirconiu poate fi realizată în câteva zile;
 • Comoditate: te vei acomoda cu ușurință cu noua dantură, datorită calității zirconiului.


Dezavantajele coroanelor din zirconiu

Deși par varianta ideală (și s-ar putea chiar să și fie), dinții din zirconiu au și câteva dezavantaje pe care trebuie să le cunoști încă de la început:
 • Casarea: zirconiul e un material relativ casant, iar dacă e supus la presiuni exagerat de mari, poate crăpa. Totuși, acest lucru e rar întâlnit, pentru că nu ar avea de ce să fie supuși unor presiuni anormale.
 • Prețul: zirconiul are un preț destul de ridicat, care variază în funcție de cantitatea zirconiului din coroană. Cu toate acestea, deși principalul competitor - ceramica - are un preț mai mic, zirconiul compensează cu performanța pe care o oferă.


Exista mai multe tipuri de coroane dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt de mai multe feluri, iar modelul care ți se potrivește va fi discutat în cabinet, alături de medicul stomatolog. Atât coloanele dentare realizate în întregime din zirconiu, cât și cele pe schelet de zirconiu imită la perfecție estetica naturală a dinților, dar și funcția masticatorie a acestora.

Coroane dentare monolitice din zirconiu (in totalitate din zirconiu)

Coroana dentară zirconiu monolit e coroana realizată în întregime din zirconiu. Ea face parte din categoria premium și se folosește atunci când dantura pacientului are nevoie de mai multă rezistență. Din punct de vedere estetic, ea este superioară oricărei alte coroane. E ușoară, ce face acomodarea un proces mult mai rapid.

Coroane dentare din zirconiu acoperit cu ceramica

Un alt tip de coroană zirconiu este coroană zirconiu-ceramic: un tip de coroană dentară realizată din zirconiu, care e îmbrăcat la rândul lui într-un strat de ceramică dentară. Coroana zirconiu-ceramic se folosește de cele mai multe ori când trebuie restaurați dinți din zona frontală, fiind o variantă extrem de estetică și mai puțin costisitoare față de coroana realizată integral din zirconiu. Această variantă îmbină cele mai iubite materiale din tehnica dentară modernă, contribuind nu doar la îmbunătățirea vizibilă a zâmbetului, ci oferind rezistență la șocuri și împiedicând depunerea plăcii bacteriene.

Cat costa coroanele dentare din zirconiu? Pret:

În ceea ce privește prețul coroanelor dentare din zirconiu, partea bună este că acesta a scăzut drastic față de acum 15 - 20 de ani. Cu toate acestea, prețul final poate fi stabilit doar în cabinet, în urma consultului de specialitate. De asemenea, coroanele de zirconiu care au mai puțin zirconiu în compoziție vor costa mai puțin, însă calitatea acestora va fi considerabil afectată, motiv pentru care un preț prea mic ar trebui să vă trezească suspiciuni. În general, prețul unei coroane din zirconiu pornește de la 1300 lei.

Care sunt etapele aplicarii coroanelor dentare din zirconiu

Procesul aplicării coroanelor dentare din zirconiu constă în câțiva pași, începând cu etapa clinică, în care se realizează o coroană provizorie. Dintele se pregătește pentru amprentare și șlefuire; acest pas e făcut pentru a transmite către laborator informații legate de dantură;

În laborator urmează să fie realizat modelul de lucru, după amprenta dentară. Laboratoarele dentare cu care colaborăm apelează la cele mai avansate tehnologii și experți pentru a realiza coroane de zirconiu care să imite cât mai bine dintele natural. Modelul 3D e trimis la mașina de frezat CAM CAD, iar apoi e produs rezultatul final, iar lucrarea este retrimisă în cabinet. Despre procedură poți afla mai multe aici.

La următoarea ședință (care e uneori opțională) se realizează proba intermediară a dintelui; acum e momentul în care poți să îți dai seama dacă noul dinte se așează suficient de bine în gura ta.

Ultima ședință, la trei zile după cea de-a doua, reprezintă un control în care se va verifica din nou adaptarea coroanei după ce aceasta s-a cimentat pe dinte.

Coroane dentare din zirconiu vs. ceramice (din portelan)

Față de coroanele dentare ceramice, din porțelan, coroanele din zirconiu nu permit luminii să treacă, ceea ce le face mai puțin naturale. Pe de cealaltă parte, coroanele din zirconiu sunt considerabil mai rezistente în timp decât cele realizate exclusiv din ceramică. Pentru că ambele variante au plusuri și minusuri, de aceea varianta care le îmbină pe amândouă este ideală. Coroanele de zirconiu cu strat exterior ceramic preiau funcția estetică a porțelanului și funcționalitatea, respectiv rezistența oferită de zirconiu.

Coroane dentare din zirconiu vs. din metal

Față de coroanele de metal, cele din zirconiu au o paletă mult mai mare de beneficii: aspectul dinților este mult mai natural, dinții se curăță la fel ca cei naturali și au o durată de viață prelungită. Mai mult de atât, zirconiul nu este un metal, ceea ce împiedică dezvoltarea alergiilor, fiind un material biocompatibil. Coroanele dentare din metal lasă la iveală un chenar gri la baza dinților, ce la face mai puțin naturale și uneori chiar inestetice. O altă diferență relevantă între cele două variantă o reprezintă prelucrarea: coroanele din metal se prelucrează manual, în timp ce coroanele din zirconiu sunt frezate computerizat, prin tehnologia CAD CAM. Astfel, operațiunea e 100% precisă.

Coroane dentare din zirconiu vs. acrilice sau din compozit

Cel mai mare avantaj al coroanei dentare din zirconiu față de cele din compozit o reprezintă lipsa conductivității termice. Acest lucru garantează confortul pe termen lung, pentru că nu vei mai simți durere la contactul cu alimente fierbinți sau reci. De asemenea, coroanele dentare din zirconiu sunt mai ușor de igienizat decât coroanele din compozit sau alte variante. Nu în ultimul rând, coroanele dentare din acrilice sau compozit au o rezistență scăzută în timp și nu se adaptează la fel de bine la structura danturii precum coroanele din zirconiu. Cele din urmă au un cost mai ridicat, însă asigură o gamă mult mai variată de funcționalități, sunt mai rezistente în timp și au o cantitate de alergen mult mai mică (aproape inexistentă) față de orice altă variantă.

Intrebari frecvente

O vizită la medicul stomatolog te va lămuri cu privire la toate întrebările pe care le ai, inclusiv la aspectele legate de prețul final al lucrării. Cu toate acestea, iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări:

Cat rezista coroanele dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt varianta cea mai rezistentă disponibilă pe piață. Ele pot rezista până la 15 ani intacte, cu condiția să fie aplicate corect, de către un medic stomatolog cu experiență.

Coroanele dentare din zirconiu se ingalbenesc?

Coroanele dentare din zirconiu nu se îngălbenesc și nici nu pot suferi alte modificări de culoare în timp. Dacă aceste lucruri se întâmplă, au existat greșeli în procesul de montare (fie de partea laboratorului, fie de partea cabinetului) și trebuie remediat.

Ce trebuie sa faci imediat dupa aplicarea coroanei din zirconiu?

Imediat după ce ai părăsit cabinetul medicului stomatolog, iată care sunt câteva lucruri de care să ții cont:
 • Nu mânca pentru aproximativ o oră;
 • Evită, pentru o zi sau două, alimentele lipicioase sau foarte dure;
 • Evită, pe termen lung, guma de mestecat;
 • Oferă o atenție sporită igienizării cavității bucale: periaj de două ori pe zi, alături de apă de gură și ață dentară. Cea din urmă trebuie utilizată cu atenție, pentru a nu mișca din loc coroana dentară.
 • E firesc să simți durere după aplicarea unei coroane dentare, pentru că zona este sensibilă; cere-i medicului stomatolog o recomandare cu privire la o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili, iar dacă durerea persistă pe termen lung, nu ezita să îl contactezi.


Afla mai multe despre coroane dentare aici.

ONORARII
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Onorarii

ABLATIE COROANA

100 lei

ABLATIE PIVOT

100 lei

COROANA PROVIZORIE CABINET

150 lei

COROANA PROVIZORIE LABORATOR

250 lei

Coroana metalo-ceramica total fizionomica

800 lei

COROANA INTEGRAL CERAMICA

1200 lei

Coroana Weisser Zirconiu/Zirconiu

1000 lei

PROTEZA KEMENY

250 lei

PROTEZA PARTIAL ACRILICA

1200 lei

PROTEZA TOTAL ACRILICA

1350 lei

Coroana metalo ceramica pe implant

350 euro
programeaza vizita

Giulești

+40213672828

servicii aditionale

Coroana dentara zirconiu

Coroana dentara din zirconiu - TOT ce trebuie sa stii: tipuri, preturi, avantaje ...

detalii

Proteza dentara

Proteza dentara: ce este, tipuri de proteze, cat costa Pacienții care își pierd dinții din diverse motive...

detalii

Coroana dentara

Coroana dentara - tipuri, preturi, avantaje si dezavantaje Se știe deja că zâmbetul este responsabil de pr...

detalii

smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita