Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Coroana dentara ceramica

Coroana dentara din ceramica: avantaje, preturi si recomandari!

Din zirconiu, ceramică sau metal, coroanele dentare sunt lucrări protetice care îmbracă dinții distruși atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Ramură a stomatologiei moderne, protetica se ocupă de restaurarea estetică și funcțională a danturii; când cariile pe care le avem au distrus dintele într-o proporție prea mare pentru ca plombele să poată ajuta, coroana dentară reprezintă soluția optimă de tratament.

Ce sunt coroanele dentare din ceramica?

Coroanele dentare din ceramice egalează un tratament de restaurare superior, estetica ceramicii fiind una deosebită prin transluciditatea sa, iar funcționalitatea și biocompatibilitatea, fără cusur. Coroanele integral ceramice se află în topul clasamentului în ce privește estetica și funcționalitatea, însă coroanele dentare se pot realiza și din compozit, din zirconiu, sau dintr-o combinație metalo-ceramică.

Ceramica dentara: proprietati si calitati?

Coroana dentară din ceramică sau porțelan este alegerea premium în restaurarea dinților; aspectul este extrem de apropiat de dinții naturali, rezistența este crescută, iar funcționalitatea imită perfect proprietățile dinților naturali. Ceramica dentară sau porțelanul dentar au apărut în protetică acum zeci de ani, revoluționând întreaga dantură.

Alcătuită din caolin, quartz și feldspat în cantități diferite, ceramica dentară este un material îndrăgit în stomatologie pentru că redă la perfecție aspectul dinților naturali. Bicompatibilitatea materialului este una crescută, porțelanul dentar fiind tolerat de țesuturile umane, astfel că (față de metal) nu putem vorbi de reacții alergice sau iritații.

Cat costa coroana dentara din ceramica? Afla care este pretul!

Coroana dentară integral ceramică are un preț mai ridicat față de variantele din zirconiu și metal, întocmai pentru că este soluția premium de tratament, având estetica cea mai fidelă realității. Costul coroanei dentare din ceramică pornește de la 1600 de lei, însă dincolo de a investi doar într-un dinte, o coroană dentară este o investiție în confortul nostru psihic și calitatea vieții.

Tipuri de lucrari dentare ceramice

Ceramica dentară este cel mai rezistent și estetic material utilizat în protetică, însă atunci când vine vorba de lucrări mai complexe, nu reușește să aibă suficientă susținere - așa apar coroanele dentare pe diverse suporturi.

Coroana dentara metalo-ceramica

Coroanele dentare metalo-ceramice îmbină rezistența și susținerea metalului cu estetica desăvârșită a porțelanului dentar; aceste coroane sunt formate dintr-un schelet metalic îmbrăcat în ceramica dentară. Printre avantajele coroanei dentare metalo-ceramice se numără rezistența și stabilitatea, ambele conferite de suportul metalic, dar și prețul, care este considerabil mai redus față de celelalte variante disponibile.

Principalul dezavantaj al coroanelor dentare metalo-ceramice este „dezvelirea” suportului metalic, ceea ce scade estetica lucrării; dincolo de asta, coroanele dentare metalice au nevoie de preparare invazivă, pilirea dintelui fiind obligatorie.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu

Coroanele dentare din zirconiu sunt o variantă la fel de estetică și durabilă precum coroanele integral-ceramice, zirconiul având alte câteva proprietăți în plus:
 • nu permite acumularea plăcii bacteriene;
 • transluciditate asemănătoare cu cea a danturii naturale;
 • biocompatibilitate crescută;
 • nu permite tocirea dinților antagoniști (opuși).


În ce privește costul, coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu au un preț care pornește de la 1000 ron.

Coroana dentara integral ceramica

Coroana dentară integral ceramică este produsul proteticii moderne, fiind o variantă perfect estetică, durabilă și rezistentă, care mulțumește chiar și cei mai exigenți pacienți. Coroanele dentare integral-ceramice au rol atât estetic, cât și funcțional, corectând poziția, forma dinților, spațiile interdentare. Acomodarea este imediată, rezultatul estetic desăvârșit, iar ritmul normal al vieții poate fi reluat imediat după aplicarea coroanei.

Coroana dentara din ceramica presata

Puntile dentare ceramice

Punțile dentare apar atunci când e nevoie de suplinirea a cel mult 3 dinți lipsă alăturați și pot fi realizate din metal, ceramică sau metal-acrilice. Punțile dentare ceramice sunt recomandate în trei situații:
 • pentru zona frontală, unde estetica este un aspect relevant, pentru că transluciditatea ceramicii asigură cel mai natural aspect;
 • atunci când avem de-a face cu gingii foarte subțiri;
 • pentru zonele laterale - zona premolarilor - din aceleași considerente estetice.


Avantajele utilizarii coroanelor dentare din ceramica

Printre motivele pentru care ar trebui să alegi o coroană dentară din ceramică se numără:
 • estetica premium prin transluciditatea naturală a ceramicii;
 • biocompatibilitate garantată, fără riscul alergiilor sau iritațiilor;
 • proces rapid, pentru că pot fi realizate și într-o singură ședință, prin tehnologia CAD/CAM;
 • armonizarea fizionomiei;
 • refacerea completă a dintelui, atât estetic, cât și funcțional;
 • acomodare rapidă;
 • reluarea funcției masticatorii;
 • recuperarea confortului psihic.


Care sunt dezavantajele coroanelor din ceramica?

Deși coroanele dentare nu au dezavantaje sau riscuri decât dacă nu sunt realizate corespunzător, există două aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:
 • rezistența în timp: deși sunt mai estetice, coroanele dentare ceramice sunt mai puțin rezistente decât cele metalo-ceramice;
 • prețul este unul ridicat, datorită esteticii premium pe care o oferă.


Care sunt etapele implementarii unei coroane dentare din ceramica?

Pentru a-ți restaura dintele cu ajutorul coroanei dentare ceramice e nevoie de două vizite în cabinetul medicului stomatolog. Pentru început, au loc consultația inițială, în care vei primi o coroană provizorie, astfel încât nu vei sta fără dinți până la coroana definitivă.

În cea de-a doua ședință are loc fixarea coroanei permanente, perfect funcțională și estetică. Tehnologia digitalizată CAD/CAM permite chiar realizarea coroanelor dentare într-o singură oră, iar dinții obținuți în mai puțin de o zi preiau toate funcțiile dinților naturali.

Coroana metalo-ceramica versus ceramica pe suport de zirconiu

Coroanele dentare din ceramică pe suport din zirconiu au ca principal avantaj biocompatibilitatea crescută; metalul nu este tolerat de fiecare organism, producând numeroase reacții chimice în cavitatea orală și alergii severe.

Dincolo de asta, coroana de ceramică pe suport de zirconiu are o estetică desăvârșită, fiind asemănătoare cu dinții naturali, în timp ce coroanele metalo-ceramice permit ieșirea la suprafață a părții metalice, mai puțin estetice. În cazul coroanelor metalice, procedura este mai invazivă, fiind pilit mai mult țesut dentar decât în cazul coroanei dentare ceramice.

Cu toate acestea, coroanele metalo-ceramice au cea mai mare durabilitate în timp, dar și costul cel mai redus. Pentru că oferă o estetică premium, coroanele din ceramică pe suport de zirconiu au și un preț mai ridicat.

Intrebari si raspunsuri

Dacă încă nu știi pentru care tip de coroană dentară vei opta și nici ce presupune tratamentul propriu-zis, iată răspunsurile la câteva dintre cele mai întâlnite întrebări legate de coroanele dentare:

Cum trebuie intretinute coroanele dentare ceramice?

Coroanele dentare ceramice nu au nevoie de o îngrijire aparte, ci doar de periajul dentar riguros, corect, realizat de două ori pe zi; dincolo de asta, pacientul trebuie să viziteze cabinetul specialistului cel puțin odată la șase luni, pentru a se asigura că tratamentul funcționează corespunzător.

Coroanele dentare ceramice isi schimba culoarea in timp?

Dinții naturali se îngălbenesc în timp, însă acest lucru nu e valabil și pentru coroanele dentare ceramice; acestea își păstrează culoarea ani de zile, nefiind afectate de cafea, vin roșu, ceai sau fum de țigară.

Cat rezista coroanele dentare ceramice? Trebuie sa fie inlocuite?

Rezistența în timp a coroanelor dentare ceramice depinde de cât de bine are pacientul grijă de noii dinți, dar și de stilul de viață, traumatismele la care poate fi dantura supusă, obiceiurile vicioase etc. Dacă dinții sunt îngrijiți corespunzător, coroanele dentare ceramice rezistă și până la 15 și chiar 20 de ani, fără ca trecerea timpului să afecteze estetica sau funcționalitatea coroanei.

Cand trebuie sa apelezi la o coroana dentara din ceramica?

Atunci când dinții afectați se află în zona frontală sau laterală, coroanele dentare din ceramică sunt soluția optimă de tratament, întrucât asigură estetica premium de care avem nevoie în zonele vizibile ale danturii. În afară de asta, iată situațiile în care ai nevoie de o coroană dentară din ceramică:
 • dacă ai implant dentar;
 • dacă ai un pivot dentar inserat pe o rădăcină;
 • dacă este nevoie de un tratament complex, din care coroana dentară este doar o etapă;
 • dacă dinții frontal au tratament de canal
 • atunci când cariile dentare ți-au distrus mare parte din dinte;
 • atunci când ai pretenții estetice ridicate de la dantură.

ONORARII
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Onorarii

ABLATIE COROANA

100 lei

ABLATIE PIVOT

100 lei

COROANA PROVIZORIE CABINET

150 lei

COROANA PROVIZORIE LABORATOR

250 lei

Coroana metalo-ceramica total fizionomica

800 lei

COROANA INTEGRAL CERAMICA

1200 lei

Coroana Weisser Zirconiu/Zirconiu

1000 lei

PROTEZA KEMENY

250 lei

PROTEZA PARTIAL ACRILICA

1500 lei

PROTEZA TOTAL ACRILICA

1800 lei

Coroana metalo ceramica pe implant

350 euro

Proteza dentara flexibila

2200 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 4 elemente

4300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 5 elemente

5300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 6 elemente

6300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 7 elemente

7300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 8 elemente

8300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 9 elemente

9300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 10 elemente

10300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 11 elemente

11300 lei

Pachet reabilitare orala cu lucrari metalo-ceramice (include plan de tratament, slefuire, amprenta, coroana, cimentare, probe) + profilaxie Aqua Care 4 - 12 elemente

12300 lei

Pachet coroana metalo-ceramica pe implant ARDS + profilaxie Aqua Care 4

450 euro

Pachet coroana full zirconiu + profilaxie PRO 500

1400 lei

Pachet coroana ceramica E-max pe zirconiu + profilaxie PRO 500

1500 lei
programeaza vizita

Giulești

+40213672828

servicii aditionale

Coroana dentara zirconiu

Coroana dentara din zirconiu - TOT ce trebuie sa stii: tipuri, preturi, avantaje ...

detalii

Proteza dentara

Proteza dentara: ce este, tipuri de proteze, cat costa Pacienții care își pierd dinții din diverse motive...

detalii

Coroana dentara ceramica

Coroana dentara din ceramica: avantaje, preturi si recomandari! Din zirconiu, ceramică sau metal, coroanele de...

detalii

smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita