Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Aparat dentar safir

Aparat dentar safir

Dinții reprezintă cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Dacă dinții arată bine, cel mai probabil vom face o impresie bună. Pe de altă parte, dacă avem dinți neîngrijiți, ciobiți, strâmbi, impresia pe care o vom face interlocutorilor noștri poate fi una eronată.

Aspectul dinților este important nu doar ca estetică, ci mai ales ca un indicator al sănătății generale. Dacă dantura este într-o stare bună, masticația, digestia vor fi și ele la fel de bune. În caz contrar, de la o mică durere de măsea sau o carie se poate ajunge la complicații mari. Cei care au dinți aflați în poziție incorectă, depărtați sau “încălecați” pot apela la un aparat dentar safir pentru a avea o dantură perfectă. Tratamentul va dura cel puțin 12 luni, dar rezultatele sunt uimitoare de fiecare dată.

Ce este aparatul dentar din safir?

Aparatul dentar din safir este un tip de aparat ortodontic fix, mult mai rezistent decât cel din ceramică sau metal. Cel mai mare avantaj al său este faptul că este foarte puțin vizibil datorită brackeților din monocristale de safir. Safirul nu permite luminii solare să treacă prin ei și adoptă rapid culoarea dintilor naturali devenind aproape invizibil.

Safirul este o piatră prețioasă care deține o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Datorită materialului din care este confecționat, acest tip de aparat dentar poate oferi cele mai înalte performanțe în tratamentele ortodontice.

Aparatul dentar din safir se montează pe partea exterioară a dinților și este extrem de discret fiind opțiunea ideală pentru persoanele care sunt preocupate de imaginea lor și care nu vor ca toți ceilalți să vadă că poartă aparat dentar.

Avantaje si dezavantaje

Avantajele aparatului dentar din safir

Avantajele aparatului dentar din safir
 • Rezistență ridicată - materialul din care este confecționat este de vină.
 • Rezultate excelente - poate corecta și cele mai complexe anomalii de tip dentar
 • Confortabil - pacientul nu va simți niciun disconfort datorită materialul biocompatibil. Nu creează alergii.
 • Aproape invizibil - brackeții din safir nu permit refracția luminii și adoptă culoarea dinților naturali.
 • Culoare constantă - culoarea brackeților nu va suferi modificări.
 • Nu afectează în niciun fel încrederea în sine sau viața socială datorită invizibilității.
 • Universal - poate fi aplicat oricărui tip de pacient, indiferent de probleme sau vârstă.
 • Oferă o mușcătură perfect echilibrată și comodă.
 • Elimină problemele - durerile articulare, boala parodontală sau cariile dentare vor dispărea.
 • Arcul metalic ce susține brackeții va fi vopsit în alb pentru a nu se vedea.


Dezavantajele aparatului dentar din safir

În ceea ce privește un aparat dentar safir dezavantaje, acestea sunt următoarele:
 • Prețul destul de ridicat al acestui aparat în comparație cu alte materiale de confecționare
 • Între sistemul de prindere și bracket va avea loc o frecare care mărește durata tratamentului
 • Fiind un aparat dentar fix, nu poate fi înlăturat de către pacient, ci este nevoie de o vizită în cabinetul medicului dentist


Rezultatele tratamentului cu aparat dentar din safir - inainte si dupa

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile următoare:
Inainte:
Dupa:


Cat costa aparatul dentar din safir - Pret

Prețul aparatului dentar diferă în funcție de materialul folosit și de numărul de dinți pe care îi afectează. Prețul aparatului dentar per arcadă este în mod evident mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici/o arcadă

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți ceramici / o arcadă/ cu slot metalic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici damon/ o arcadă

3500


Aparat dentar din safir sau aparat dentar metalic?

Alegerea aparat dentar safir vs. metalic aparține pacientului. Aparatul dentar din safir oferă o estetică mai plăcută decât cel metalic datorită brackeților care nu lasă lumina să treacă și preiau culoarea naturală a dinților. Ambele sunt la fel de rezistente datorită materialelor dure din care sunt confecționate și structurii de bază destul de solidă.

Ambele tipuri de aparate sunt fixe, pot fi îndepărtate doar de medicul ortodont și sunt la fel de eficiente deoarece aplică presiune constantă și mai ales, continuă pe dantură.


Care sunt diferentele intre cele doua?

Din punct de vedere estetic, aparatul dentar din safir este considerat unul dintre aparatele dentare aproape invizibile montate pe suprafața exterioară a dinților. Brackeții din safir sunt dificil de observat datorită faptului că sunt translucizi și preiau culoarea dinților naturali.

Mai mult, finisajul aparatului dentar safir și șlefuirea fac din el o opțiune confortabilă pentru pacienți. Brackeții urmăresc forma dintelui și se potrivesc perfect cu acesta. Safirul este un material biocompatibil care reduce aproape de zero riscurile apariției unor alergii sau reacții adverse.

Ce tip de aparat dentar este mai rezistent?

Ambele aparate dentare sunt la fel de rezistente.

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar din safir vs. metalic

Aparatul dentar din safir este mai frecvent ales de către pacienți datorită esteticii ridicate. Totuși materialul din care este confecționat va determina apariția unei fricțiuni între sistemul de prindere și brackeți, astfel tratamentul extinzându-se cu o lună față de perioada tratamentului cu un aparat dentar metalic.

Pret

Aparatul dentar din safir are un preț ce poate varia în funcție de numărul de dinți pe care îi vizează. De aceea, prețul aparatului dentar fix pe o arcadă este mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat dentar din safir sau ceramic?

Mulți pacienți se întreabă ce aparat dentar să aleagă: aparat dentar safir sau ceramic, iar părerile sunt împărțite ca în orice domeniu. Aparatele dentare din safir și cele ceramice au un punct esențial în comun: aspectul. Ele seamănă destul de mult cu dinții naturali datorită brackeților care au culoarea acestora și oferă un grad de estetică ridicat.

Ambele sunt aparate dentare fixe care ar trebui purtate o perioadă de 1-2 ani în funcție de particularitățile danturii pacientului și au rezultate funcționale și estetice extrem de bune.


Sunt ușor de purtat de către pacienții de orice vârste și pot fi utilizate cu maxim de rezultate chiar și la problemele dentare complexe. Cele două diferă ca preț: dacă prețul unui aparat dentar din safir începe de la 4800 lei, prețul celui din ceramică începe de la 4500 lei. Diferențele de preț sunt mici.

Cat timp voi purta aparatul dentar din safir vs. ceramic

Fiecare tip de aparat poate fi purtat pe o perioadă de 12-24 luni în funcție de problemele dentare pe care ar trebui să le rezolve. De regulă un aparat dentar din safir este purtat un an și jumătate, pe când cel ceramic poate fi purtat 1-2 ani. Fiecare pacient este diferit, iar nevoile sale pot fi evaluate corect doar de medicul dentist.

Ce tip de aparat este mai rezistent

Aparatul dentar din safir este extrem de rezistent deoarece safirul are o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Ca exemplu, o lamă de cuțit are o duritate de 5.5.

Pretul

Prețul unui aparat dentar din safir poate varia în funcție de afecțiunile pacientului. Un exemplu de prețuri ar fi următoarele:

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metallic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada

3500 lei

Aparat ortodontic fix incognito

11250 lei

CONTROL APARAT

90/95/120 lei

Contentie ( reteiner fix sau gutiera)

150 lei


Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar din safir

Igiena dentară în timpul unui tratament cu aparat dentar din safir include următoarele aspecte:
 • Perierea zilnică a dinților cu o periuță dentară cu filamente mai lungi și o pastă de dinți care conține fluor.
 • Dinții se vor curăța cu o periuță interdentară și ață dentară.
 • La fiecare 3-4 luni, în funcție de caz, medicul dentist poate recomanda igienizarea profesională în cabinet.


Intrebari frecvente

Brecketii aparatului dentar din safir isi vor pastra culoarea?

Da, spre deosebire de brackeții confecționați din alte materiale, aceștia nu își modifică deloc culoarea.

Mi se vor stramba dintii dupa ce nu mai port aparatul dentar din safir?

Nu. Deși dinții vor avea tendința de a se mișca spre poziția lor obișnuită, medicul îți poate recomanda purtarea unei gutiere din plastic transparent pe timpul nopții pentru a menține rezultatele obținute.

Trebuie sa port mai mult timp aparatul dentar din safir decat alt tip de aparate

Față de aparatul dentar metalic ar trebui purtat cu aproximativ o lună mai mult.

Cat de des trebuie sa merg la control?

Aparatul dentar se va verifica lunar sau o dată la 4-6 săptămâni în funcție de ce păreri are medicul ortodont.

ONORARII
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Etapele tratamentului

1

Consultația. La prima consultație, medicul specialist ortodont va examina situația inițială a pacientului, va evalua necesitatea aplicării unui tratament ortodontic precum și momentul ideal pentru începerea lui.

2

Planul de tratament. După realizarea unor investigații și completarea fișei medicale, medicul oferă un diagnostic pacientului, precum și alternativele de tratament, împreună cu detaliile tehnice, financiare și temporale, pe care le implică acesta.

3

Ședința de montare. După o igienizare completă riguroasă, fiecare bracket al aparatului dentar este aplicat pe dinții curățați și uscați.

4

Controalele. La intervale de 4-6 săptămâni este necesar să mergeți la controale la medicul specialist, pentru a activa aparatul dentar, astfel încât să apară modificările dorite.

5

Îndepărtarea bracket-urilor. La finalul tratamentului ortodontic, după ce obiectivele au fost îndeplinite, brackeții se îndepărtează împreuna cu urmele de material de colaj și se realizează o igienizare profesională.

6

Purtarea aparatului de contenţie. Pentru menținerea rezultatelor, pacientul va purta o perioadă un aparat de contenție ce previne tendința de deplasare a dinților spre situația inițială.

Onorarii

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metallic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada

3500 lei

Aparat ortodontic fix incognito

11250 lei

CONTROL APARAT

90/95/120 lei

Contentie ( reteiner fix sau gutiera)

150 lei
programeaza vizita

Giulești

+40213672828

servicii aditionale

Aparat dentar lingual STB

Un dispozitiv fix, recomandat pacienților care pun preț pe latura estetică, deoarece acesta nu este vizibil cu ochiul liber, fiind localizat pe partea internă a danturii, mai exact între dinți ...

detalii

Aparat dentar Incognito

Tratamentul cu aparat dentar Incognito folosește tehnologia linguală computerizată și este aplicat pe suprafața internă a dinților, fiind astfel imposibil de observat de către alte persoane. ...

detalii

Aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic este cel mai bun remediu pentru corectarea problemelor de aliniere și de poziționare defectuoasă a dinților (malocluziilor), oferind rezistență, versatilitate și efi...

detalii
smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita