Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Aparat dentar fix ceramic

Aparat dentar ceramic

Un zâmbet perfect, ca de vedetă, înseamnă dinți curați, albi strălucitori și perfect aliniați. Pentru a obține acest zâmbet, în caz că natura nu a fost generoasă, pacientul are nevoie de un aparat ortodontic care să corecteze poziția dinților pe arcadă. Există o mulțime de modele de aparate dentare, unele mai sofisticate decât altele, toate ducând la rezultatul dorit: zâmbetul perfect.

Ce este aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este un aparat dentar fix, care nu poate fi înlăturat decât de medicul ortodont la cabinet. Acesta este mai plăcut din punct de vedere estetic decât cel metalic, dar mai puțin plăcut decât cel din safir. Este folosit pentru a corecta postura dinților și reprezintă un tratament ortodontic pe o perioadă nu mai redusă de 18 luni.

Avantaje si dezavantaje

Avantajele aparatului dentar ceramic

În ceea ce privește o comparație aparat dentar ceramic vs. safir sau aparat dentar ceramic vs. metalic, avantajele aparatului dentar ceramic sunt următoarele:
 • Este foarte puțin vizibil
 • Nu zgârie obrajii sau limba cum o pot face brackeții aparatului dentar metalic
 • Oferă un tratament ortodontic eficient și discret
 • Materialul din care sunt confecționați brackeții este rezistent
 • Brackeții aparatului sunt aproape de aceeași culoare cu dantura pacientului, arcul metalic fiind și el de culoare deschisă
 • Se pătează greu
 • Se fracturează greu
 • Este mai ieftin decât aparatul de safir sau aparatele invizibile
 • Oferă eficiență chiar și în cele mai complexe cazuri


Dezavantajele aparatului dentar ceramic

 • Brackeții ceramici pot fi pătați de alimente care pătează, cafea, ceai, tutun, băuturi acidulate, ketchup sau muștar
 • Brackeții ceramici pot fi ușor fracturați sau ciobiți mai ales în cazul persoanelor care practică sporturi de contact
 • Tratamentul ortodontic poate dura mai mult decât în cazul celui metalic deoarece brackeții ceramici pot necesita o înlocuire mai frecventă
 • Costă mai mult decât aparatul dentar metalic


Cat timp trebuie sa port aparatul dentar ceramic?

Orice tip de aparat dentar este de obicei purtat pentru o perioadă de 1-2 ani, în funcție de complexitatea tratamentului ortodontic.

Cat costa aparatul dentar ceramic - Pret

Aparatul dentar ceramic are un preț mai ridicat decât cel metalic.

Iată câteva onorarii orientative:

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici/o arcadă

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți ceramici / o arcadă/ cu slot metalic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici damon/ o arcadă

3500


Aparat dentar din ceramic vs. safir?

Aparatele dentare din ceramică și cele din safir se aseamănă datorită brackeților care iau culoarea dinților naturali. Ambele au fost create pentru a fi cât mai puțin vizibile și a nu știrbi încrederea în sine a pacienților, fie ei copii sau adulți. Totuși cel din safir este mai popular deoarece datorită brackeților transparenți este aproape invizibil. Acestea au aproape același preț per arcadă și oferă o rezistență îndelungată.


Aparatul dentar din safir nu se pătează, nu își schimbă culoarea sub nicio formă, în nicio împrejurare, în timp ce cel ceramic o poate face când pacientul consumă alimente sau băuturi care pătează. Ambele sunt ideale pentru pacienții care au nevoie de un tratament ortodontic atât eficient, cât și discret.

Dacă arcul aparatului dentar ceramic are o culoare deschisă, cât mai apropiată de cea a dinților, în cazul aparatului dentar din safir arcul este colorat în alb și este mai greu de observat. Aparatul dentar din safir conține brackeți atât de bine șlefuiți încât nu se vor colora, nu vor acumula placă bacteriană și sunt mai confortabili decât alte tipuri de aparate dentare.

Trebuie sa port mai mult timp aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic oferă rezultate eficiente într-o perioadă de 18-24 luni, în funcție de complexitatea cazului. În general aparatul dentar din safir este purtat pentru o perioadă de 18 luni.

Pretul

Aparatul dentar din ceramică este mai ieftin decât cel din safir datorită materialului din care sunt confecționați brackeții. Pentru a alege un aparat dentar ceramic sau safir, prețul este de cele mai multe ori factorul decisiv. Prețul unui aparat dentar din ceramică pe o arcadă începe de la 3000 lei.

Diferenta dintre aparatul dentar ceramic si cel metalic

În ceea ce privește o comparație aparat dentar ceramic vs. metalic, prima diferență notabilă este cea a materialului folosit: ceramică, respectiv metal. Unul dintre avantajele aparatelor dentare ceramice față de cele metalice este faptul că sunt mai puțin vizibile. Brackeții aparatului dentar ceramic pot fi de culoare albă, similară culorii dinților naturali sau având grade diferite de transparență.


Care sunt diferentele intre cele doua?

Datorită culorii, cel mai des pacienții aleg aparatul dentar ceramic. Ambele tipuri de aparate sunt fixe, deci nu pot fi îndepărtate decât de medicul specialist ortodont. Pacienții sunt de părere că aparatul dentar ceramic este mai confortabil de purtat decât cel metalic. Materialul ceramic nu este abraziv, deci nu irită gingiile sau obrajii cum o fac brackeții metalici.

În cazul aparatului dentar ceramic pacientul poate alege culoarea, pe când brackeții metalici vin într-o singură culoare. Elasticele aparatului din ceramică vin în aproape orice culoare. Dacă brackeții metalici pot interfera cu examenele imagistice, radiografie, RMN, brackeții ceramici produc o interferență mai redusă a semnalului. Aparatul dentar ceramic este ușor mai scump decât cel metalic.

O diferență aparat dentar ceramic și metalic este că aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent precum cel metalic, iar brackeții din ceramică se pot fractura mai ușor decât cei metalici. Îndepărtarea brackeților de pe suprafața dintelui poate fisura sau fractura smalțul dintelui.

Tratamentul cu aparat dentar ceramic dureaza mai mult?

La întrebarea “cât durează” răspunsul este mai complex decât o cifră. Tratamentul cu un aparat dentar ceramic durează între 18-36 luni, în funcție de complexitatea cazului. Da, tratamentul poate dura mai mult decât în cazul aparatului dentar metalic deoarece brackeții ceramici sparți vor fi inlocuiți la fiecare ședință, fapt care extinde perioada de tratament.

Pret

Prețul aparatului dentar ceramic este mai mare decât în cazul celui metalic: 3000 lei, respectiv 2100 lei. Fiecare aparat dentar vine cu avantaje și dezavantaje.

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic are nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru a oferi rezultatele dorite, îngrijire care cuprinde:
 • Periere după fiecare masă și utilizare ață dentară. Astfel se vor elimina resturile alimentare care pot cauza pete pe aparatul dentar.
 • Se vor evita alimentele și băuturile care pot păta sau decolora brackeții aparatului dentar. Aici intră următoarele alimente: roșii, vin, cafea, ceai, băuturi carbogazoase, ketchup, muștar.
 • Nu se va fuma deoarece lasă pete galbene pe dinți și pe aparatul dentar.
 • Nu se va folosi pastă de dinți pentru albire deoarece pot face dintele din jurul bracketului mai alb decât suprafața aflată sub bracket.
 • Se va merge la medicul ortodont în mod regulat pentru controlul aparatului, înlocuirea brackeților ceramici sau a legăturilor elastice pătate.


Intrebari frecvente

Aparatul dentar ceramic se pateaza?

O veste bună este faptul că aparatele dentare din ceramică nu se vor păta prea ușor, dar legăturile elastice utilizate pentru fixarea brackeților de arc se pot păta.

Mi se vor stramba dintii dupa ce nu mai port aparatul dentar ceramic?

Nu. Rezultatul este permanent. Totuși pentru a-l putea menține, pe o perioadă scurtă de timp este recomandată purtarea gutierei pe timp de noapte.

Cat de des trebuie sa merg la control?

În funcție de ce consideră medicul ortodont, vei merge la cabinet la control o dată la 4-6 săptămâni.

ONORARII
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Etapele tratamentului

1

Consultația. La prima consultație, medicul specialist ortodont va examina situația inițială a pacientului, va evalua necesitatea aplicării unui tratament ortodontic precum și momentul ideal pentru începerea lui.

2

Planul de tratament. După realizarea unor investigații și completarea fișei medicale, medicul oferă un diagnostic pacientului, precum și alternativele de tratament, împreună cu detaliile tehnice, financiare și temporale, pe care le implică acesta.

3

Ședința de montare. După o igienizare completă riguroasă, fiecare bracket al aparatului dentar este aplicat pe dinții curățați și uscați.

4

Controalele. La intervale de 4-6 săptămâni este necesar să mergeți la controale la medicul specialist, pentru a activa aparatul dentar, astfel încât să apară modificările dorite.

5

Îndepărtarea bracket-urilor. La finalul tratamentului ortodontic, după ce obiectivele au fost îndeplinite, bracketii se îndepărtează urmele de material de colaj și se realizează o igienizare profesională.

6

Purtarea aparatului de contenţie. Pentru menținerea rezultatelor, pacientul va purta o perioadă un aparat de contenție ce previne tendința de deplasare a dinților spre situația inițială.

Onorarii

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada

2400 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metallic

3100 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada

4000 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi safir

4000 lei

Aparat orthodontic fix incognito/o arcada

2000 euro

Aparat orthodontic fix STB/o arcada

6500 lei

CONTROL APARAT

90/95/120 lei

Contentie ( reteiner fix sau gutiera)

300 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici transparent damon

5000 lei

Gutiere pentru aliniere (invisalign - America) - ambele arcade

20000 lei

Gutiere pentru aliniere (spark 10) - ambele arcade

9000 lei

Gutiere pentru aliniere (spark 20) - ambele arcade

14500 lei

Gutiere pentru aliniere (spark 20) - 1 arcada

8000 lei

Gutiere pentru aliniere (spark advance) - ambele arcade

20000 lei

Gutiere pentru aliniere (invisalign - America) - 1 arcada

11000 lei

Disjunctor

1500 lei

Reteiner fix

300 lei

Barbita + capelina

400 lei

Disjunctor pe miniimplanturi

3500 lei

Trainer

1000 lei
programeaza vizita

Giulești

+40213672828

servicii aditionale

Aparat dentar mobil

Un dispozitiv mobil, compus dintr-o parte acrilică și elemente metalice, recomandat pentru prevenirea și tratarea problemelor de ocluzie sau în completarea tratamentelor de ortodonție fixă....

detalii

Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix metalic: pret, avantaje si alte informatii utile Dacă vrei...

detalii

Aparat dentar fix ceramic

Aparat dentar ceramic Un zâmbet perfect, ca de vedetă, înseamnă dinți curați, albi strălucitori și pe...

detalii

smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita