Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Centru de ortodonție

Mai ții minte cum e să zâmbeșți fără sa te autocenzurezi? Să uiți de dinții strâmbi, care iți cauzeaza carii, dureri și depuneri excesive de tartru?

vezi servicii
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Este posibil acum ca - indiferent de varsat ta - sa obții o dantură perfect aliniată, sănătoasă și o stare de bine de neegalat! Începe acum un tratament ortodontic alături de unul din medicii noștri specialișți si afla cum e sa zambești fara griji!

SERVICII

Aparat dentar safir

Aparat dentar safir

Dinții reprezintă cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Dacă dinții arată bine, cel mai probabil vom face o impresie bună. Pe de altă parte, dacă avem dinți neîngrijiți, ciobiți, strâmbi, impresia pe care o vom face interlocutorilor noștri poate fi una eronată.

Aspectul dinților este important nu doar ca estetică, ci mai ales ca un indicator al sănătății generale. Dacă dantura este într-o stare bună, masticația, digestia vor fi și ele la fel de bune. În caz contrar, de la o mică durere de măsea sau o carie se poate ajunge la complicații mari. Cei care au dinți aflați în poziție incorectă, depărtați sau “încălecați” pot apela la un aparat dentar safir pentru a avea o dantură perfectă. Tratamentul va dura cel puțin 12 luni, dar rezultatele sunt uimitoare de fiecare dată.

Ce este aparatul dentar din safir?

Aparatul dentar din safir este un tip de aparat ortodontic fix, mult mai rezistent decât cel din ceramică sau metal. Cel mai mare avantaj al său este faptul că este foarte puțin vizibil datorită brackeților din monocristale de safir. Safirul nu permite luminii solare să treacă prin ei și adoptă rapid culoarea dintilor naturali devenind aproape invizibil.

Safirul este o piatră prețioasă care deține o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Datorită materialului din care este confecționat, acest tip de aparat dentar poate oferi cele mai înalte performanțe în tratamentele ortodontice.

Aparatul dentar din safir se montează pe partea exterioară a dinților și este extrem de discret fiind opțiunea ideală pentru persoanele care sunt preocupate de imaginea lor și care nu vor ca toți ceilalți să vadă că poartă aparat dentar.

Avantaje si dezavantaje

Avantajele aparatului dentar din safir

Avantajele aparatului dentar din safir
 • Rezistență ridicată - materialul din care este confecționat este de vină.
 • Rezultate excelente - poate corecta și cele mai complexe anomalii de tip dentar
 • Confortabil - pacientul nu va simți niciun disconfort datorită materialul biocompatibil. Nu creează alergii.
 • Aproape invizibil - brackeții din safir nu permit refracția luminii și adoptă culoarea dinților naturali.
 • Culoare constantă - culoarea brackeților nu va suferi modificări.
 • Nu afectează în niciun fel încrederea în sine sau viața socială datorită invizibilității.
 • Universal - poate fi aplicat oricărui tip de pacient, indiferent de probleme sau vârstă.
 • Oferă o mușcătură perfect echilibrată și comodă.
 • Elimină problemele - durerile articulare, boala parodontală sau cariile dentare vor dispărea.
 • Arcul metalic ce susține brackeții va fi vopsit în alb pentru a nu se vedea.


Dezavantajele aparatului dentar din safir

În ceea ce privește un aparat dentar safir dezavantaje, acestea sunt următoarele:
 • Prețul destul de ridicat al acestui aparat în comparație cu alte materiale de confecționare
 • Între sistemul de prindere și bracket va avea loc o frecare care mărește durata tratamentului
 • Fiind un aparat dentar fix, nu poate fi înlăturat de către pacient, ci este nevoie de o vizită în cabinetul medicului dentist


Rezultatele tratamentului cu aparat dentar din safir - inainte si dupa

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile următoare:
Inainte:
Dupa:


Cat costa aparatul dentar din safir - Pret

Prețul aparatului dentar diferă în funcție de materialul folosit și de numărul de dinți pe care îi afectează. Prețul aparatului dentar per arcadă este în mod evident mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici/o arcadă

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți ceramici / o arcadă/ cu slot metalic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici damon/ o arcadă

3500


Aparat dentar din safir sau aparat dentar metalic?

Alegerea aparat dentar safir vs. metalic aparține pacientului. Aparatul dentar din safir oferă o estetică mai plăcută decât cel metalic datorită brackeților care nu lasă lumina să treacă și preiau culoarea naturală a dinților. Ambele sunt la fel de rezistente datorită materialelor dure din care sunt confecționate și structurii de bază destul de solidă.

Ambele tipuri de aparate sunt fixe, pot fi îndepărtate doar de medicul ortodont și sunt la fel de eficiente deoarece aplică presiune constantă și mai ales, continuă pe dantură.


Care sunt diferentele intre cele doua?

Din punct de vedere estetic, aparatul dentar din safir este considerat unul dintre aparatele dentare aproape invizibile montate pe suprafața exterioară a dinților. Brackeții din safir sunt dificil de observat datorită faptului că sunt translucizi și preiau culoarea dinților naturali.

Mai mult, finisajul aparatului dentar safir și șlefuirea fac din el o opțiune confortabilă pentru pacienți. Brackeții urmăresc forma dintelui și se potrivesc perfect cu acesta. Safirul este un material biocompatibil care reduce aproape de zero riscurile apariției unor alergii sau reacții adverse.

Ce tip de aparat dentar este mai rezistent?

Ambele aparate dentare sunt la fel de rezistente.

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar din safir vs. metalic

Aparatul dentar din safir este mai frecvent ales de către pacienți datorită esteticii ridicate. Totuși materialul din care este confecționat va determina apariția unei fricțiuni între sistemul de prindere și brackeți, astfel tratamentul extinzându-se cu o lună față de perioada tratamentului cu un aparat dentar metalic.

Pret

Aparatul dentar din safir are un preț ce poate varia în funcție de numărul de dinți pe care îi vizează. De aceea, prețul aparatului dentar fix pe o arcadă este mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat dentar din safir sau ceramic?

Mulți pacienți se întreabă ce aparat dentar să aleagă: aparat dentar safir sau ceramic, iar părerile sunt împărțite ca în orice domeniu. Aparatele dentare din safir și cele ceramice au un punct esențial în comun: aspectul. Ele seamănă destul de mult cu dinții naturali datorită brackeților care au culoarea acestora și oferă un grad de estetică ridicat.

Ambele sunt aparate dentare fixe care ar trebui purtate o perioadă de 1-2 ani în funcție de particularitățile danturii pacientului și au rezultate funcționale și estetice extrem de bune.


Sunt ușor de purtat de către pacienții de orice vârste și pot fi utilizate cu maxim de rezultate chiar și la problemele dentare complexe. Cele două diferă ca preț: dacă prețul unui aparat dentar din safir începe de la 4800 lei, prețul celui din ceramică începe de la 4500 lei. Diferențele de preț sunt mici.

Cat timp voi purta aparatul dentar din safir vs. ceramic

Fiecare tip de aparat poate fi purtat pe o perioadă de 12-24 luni în funcție de problemele dentare pe care ar trebui să le rezolve. De regulă un aparat dentar din safir este purtat un an și jumătate, pe când cel ceramic poate fi purtat 1-2 ani. Fiecare pacient este diferit, iar nevoile sale pot fi evaluate corect doar de medicul dentist.

Ce tip de aparat este mai rezistent

Aparatul dentar din safir este extrem de rezistent deoarece safirul are o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Ca exemplu, o lamă de cuțit are o duritate de 5.5.

Pretul

Prețul unui aparat dentar din safir poate varia în funcție de afecțiunile pacientului. Un exemplu de prețuri ar fi următoarele:

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metallic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada

3500 lei

Aparat ortodontic fix incognito

11250 lei

CONTROL APARAT

90/95/120 lei

Contentie ( reteiner fix sau gutiera)

150 lei


Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar din safir

Igiena dentară în timpul unui tratament cu aparat dentar din safir include următoarele aspecte:
 • Perierea zilnică a dinților cu o periuță dentară cu filamente mai lungi și o pastă de dinți care conține fluor.
 • Dinții se vor curăța cu o periuță interdentară și ață dentară.
 • La fiecare 3-4 luni, în funcție de caz, medicul dentist poate recomanda igienizarea profesională în cabinet.


Intrebari frecvente

Brecketii aparatului dentar din safir isi vor pastra culoarea?

Da, spre deosebire de brackeții confecționați din alte materiale, aceștia nu își modifică deloc culoarea.

Mi se vor stramba dintii dupa ce nu mai port aparatul dentar din safir?

Nu. Deși dinții vor avea tendința de a se mișca spre poziția lor obișnuită, medicul îți poate recomanda purtarea unei gutiere din plastic transparent pe timpul nopții pentru a menține rezultatele obținute.

Trebuie sa port mai mult timp aparatul dentar din safir decat alt tip de aparate

Față de aparatul dentar metalic ar trebui purtat cu aproximativ o lună mai mult.

Cat de des trebuie sa merg la control?

Aparatul dentar se va verifica lunar sau o dată la 4-6 săptămâni în funcție de ce păreri are medicul ortodont.

detalii

Aparat dentar mobil

Un dispozitiv mobil, compus dintr-o parte acrilică și elemente metalice, recomandat pentru prevenirea și tratarea problemelor de ocluzie sau în completarea tratamentelor de ortodonție fixă.

detalii

Aparat dentar lingual STB

Un dispozitiv fix, recomandat pacienților care pun preț pe latura estetică, deoarece acesta nu este vizibil cu ochiul liber, fiind localizat pe partea internă a danturii, mai exact între dinți și limbă. Aparatul dentar lingual acționează întocmai ca un aparat fix tradițional și este eficient chiar și în cazurile de probleme severe de aliniere și de poziționare defectuoasă a dinților (malocluzie cu grad înalt de severitate).

detalii

Aparat dentar Orthocaps

Aparatul dentar Orthocaps este confecționat din două tipuri de măscuțe transparente numite alignere ce se poartă ziua și în timpul somnului și se pot înlătura în timpul periajului și meselor. Acest tip de tratament este indicat în situații dificil de corectat cu terapiile ortodontice tradiționale.

detalii

Aparat dentar Incognito

Tratamentul cu aparat dentar Incognito folosește tehnologia linguală computerizată și este aplicat pe suprafața internă a dinților, fiind astfel imposibil de observat de către alte persoane. Acest tip de aparat este ideal pentru cei sensibili sau care suferă de reacții alergice, deoarece brackeții sunt realizați dintr-un material prețios și sunt mult mai fini și subțiri.

detalii

Aparat dentar fix metalic

Aparat dentar fix metalic: pret, avantaje si alte informatii utile

Dacă vrei să îți îmbunătățești zâmbetul și să îndrepți forma unor dinți, totul într-un buget accesibil, aparatul dentar fix metalic este alegerea perfectă pentru tine: un tratament eficient, realizat într-o durată de timp redusa, care îți oferă rezultate definitive. Chiar dacă e o metodă clasică de tratament, aparatele dentare de acest fel au evoluat foarte mult în ultimii ani, astfel că arată mult mai bine ca în trecut.

Ce este aparatul dentar fix metalic?

Aparatul dentar metalic este compus din bracket-urile/bracheții metalice care se lipesc pe suprafața exterioară a dinților, arcul care trece printre bracket-uri și elastice. Primul aparat ortodonitc fix inventat, aparatul dentar metalic este cea mai populară alegere pe care o fac pacienții chiar și în prezent, când piața oferă și alte variante de corecție a poziției dinților. Cum funcționează aparatul dentar metalic fix? Imprimă o forță asupra dinților pe o anumită perioadă de timp; aflați sub presiunea sa, dinții se mișcă, ajungându-se la poziția lor corectă.

Cand se recomanda aparatul dentar metalic

Necesitatea tratamentului cu aparat dentar este decisă în momentul consultației la medicul ortodont. E recomandat să porți aparat dentar și din considerente estetice, dacă vrei să corectezi poziție dinților săi, însă medicul ortodont va determina dacă acesta va contribui și la corectarea altor aspecte ce țin de dantură, cum ar fi:
 • Pronunția: în special în cazul copiilor. Dacă cel mic are probleme de pronunție, acest fapt s-ar putea datora dinților care nu sunt corect aliniați pe arcadă. Dacă o vizită la logoped nu ajută, una la medicul ortodont cu siguranță o va face;
 • Fără dureri de dinți: dinții incorect aliniați provoacă dureri de dinți, iar persoanele în cauze își pot mușcă frecvent limba sau pereții cavității bucale;
 • Deglutiția: dacă ai probleme la înghițire și simți constant un disconfort în acest proces, s-ar putea să ai dinții incorect aliniați pe arcada dentară;
 • Mușcătura: dacă suferi de dureri la nivelul maxilarului atunci când muști dintr-un aliment, s-ar putea să intervină alinierea incorectă a dinților: cu ajutorul unui aparat dentar vei evita aceste dureri.


Avantajele aparatului dentar metalic

Iată care sunt avantajele aparatului dentar metalic:
 • Este eficient și îți corectează poziția dinților;
 • Este un aparat dentar realizat exclusiv din metal, ceea ce îl face rezistent în timp;
 • Rezultatele sunt vizibile încă din primele luni;
 • Poți alege elastice colorate, ceea ce îl va face și mai atrăgător pentru copii sau adolescenți;
 • Sunt recomandate indiferent de vârstă, fie că ai 13 sau 60 de ani aparatul metalic fix este o alegere bună;
 • Perioada de tratament e mai redusă față de alte opțiuni;
 • Dacă bracket-ul se desprinde, el va fi lipit cu ușurință la loc;
 • Șansele să cedeze sunt foarte mici, aproape imposibile;
 • Este aparatul dentar de pe piață care are costul cel mai redus;
 • Este recomandat pentru aproape toate anomaliile dentare;
 • Masticația este îmbunătățită considerabil;
 • Mușcătura este corectată, iar disfuncțiile articulare dispar.


Dezavantajele aparatului dentar metalic

Deși îți va corecta poziția dinților și va fi eficient, aparatul dentar metalic fix are și câteva dezavantaje:
 • Mai vizibil decât alte opțiuni, ceea ce îl face o variantă mai puțin estetică;
 • Poate provoca la început un disconfort mai mare decât alte variante, însă acesta dispare după maximum a doua săptămână de purtare;
 • Necesită o igienă orală corespunzătoare, mai precis spălarea pe dinți imediat după fiecare masă.


Care sunt etapele tratamentului cu aparat dentar fix metalic

Dacă te-ai hotărât că vrei să îți înfrumusețezi zâmbetul, iată care sunt pașii pe care îi vom parcurge împreună pentru a obține rezultatul mult dorit:
 • Consultația: pentru început, medicul ortodont va evalua necesitatea aplicării unui tratament ortodontic, dar va decide și care e momentul ideal pentru începerea lui;
 • Planul de tratament: după completarea fișei medicale și realizarea investigațiilor, medicul îți va oferi un diagnostic, alături de tratamentele posibile, detaliile tehnice și financiare;
 • Ședința de montare: După o igienizare completă și riguroasă, fiecare bracket al aparatului este aplicat pe dinții curățați și uscați;
 • Controalele: la intervale de 4-6 săptămâni vei merge la medicul specialist pentru a activa aparatul dentar, ca rezultatele dorite să nu întârzie să apară;
 • Îndepărtarea bracket-urilor: când tratamentul ortodontic ajunge la final, iar tu ești mulțumit de zâmbetul tău, aparatul dentar fix metalic se îndepărtează împreună cu urmele de material de colaj și se realizează o igienizare profesională;
 • Purtartea aparatului de contenție: pentru a menține rezultatele, vei purta o perioadă un aparat de contenție care va preveni tendința de deplasare a dinților spre situația inițială.


Cat costa tratemntul cu aparat dentar fix metalic? Preturi:

Costul tratamentului cu aparat dentar fix metalic variază, pentru că, pe lângă costul aparatului dentar, tratamentul impune un consult lunar realizat de medicul specialist.

Dacă bracket-urile se vor rupe sau sârmele vor trebui înlocuite, costurile se vor suplimenta. Cu toate acestea, tratamentul cu aparat dentar metalic este cea mai accesibilă variantă existentă pe piață, prețurile unui astfel de aparat pornind de la 1000 de lei.

Cat timp trebuie purtat, in medie, aparatul metalic?

Durata unui astfel de tratament ortodontic diferă de la caz la caz, în funcție de nevoile pacientului și de ce decide medicul ortdont.

Cu toate acestea, adulții au nevoie să poartă aparatul dentar metalic între 6 luni și 2 ani pentru a vedea rezultatele dorite. În medie, aparatul dentar poate fi îndepărtat între 12 și 15 luni, în funcție de gravitatea problemelor pe care vrei să le rezolvi. Statistic, aparatele clasice, precum și aparatul metalic, au cel mai rapid timp de corectare a poziției dinților.

Cum ma voi spala pe dinti cu aparatul dentar fix metalic? Igiena orala:

Pentru mulți dintre noi, ideea unui aparat dentar ne face să ne gândim la felul în care ne vom spăla pe dinți. Iată câteva recomandări de care trebuie să ții cont în ceea ce privește igienizarea cavității bucale:
 • Trebuie să te speli pe dinți după fiecare masă, iar din igiena orală nu pot lipsi ața dentară și apa de gură;
 • Va trebui să folosești o periuță interdentară care te va ajuta să cureți aparatul dentar fix metalic;
 • Folosește pastă de dinți cu fluor: aceasta contribuie la eliminarea plăcii bacteriene;
 • Folosește o periuță de dinți moale și, cel mai important, nu aplica presiune prea mare;
 • Înlocuiește periuța de dinți la cel mult o lună;
 • Perie bracket-urile și firele;
 • Dacă folosești o periuță de dinți electrică, folosește cea mai mică viteză, pentru a nu deteriora aparatul ortodontic.


Intrebari frecvente

Aparatul dentar metalic este mai eficient decat alte aparate?

Deși este cel mai vizibil, aparatul dentar metalic fix este unul la fel de eficient ca celelalte variante; ce îi aduce un plus este însă durata tratamentului, care este mai scurtă în cadrul tratamentelor cu un aparat metalic.

Trebuie sa merg mai des la control daca am aparat dentar fix metalic?

Un aparat dentar fix metalic cere o vizită la medicul ortodont în fiecare lună, pentru că aparatul trebuie activat ca dinții tăi să continue să se îndrepte în poziția pe care ți-o dorești.

Dintii revin la pozita anterioara dupa scoaterea aparatului?

Pentru a preveni deplasarea dinților în poziția anterioară, după scoaterea aparatului dentar se apelează pentru o scurtă perioadă la un aparat de contenție; acesta previne deplasarea dinților spre situația inițială și ajută la menținerea rezultatelor.

Aici mai multe detalii despre aparate dentare!

Care este diferenta dintre aparatul dentar metalic si alte tipuri de aparate dentare

Aparat dentar fix metalic vs. aparat dentar fix safir?

Aparatul dentar fix din safir estea cea mai asemănătoare variantă pentru aparatul dentar metalix. Deși funcționează pe baza aceluiași principiu și este la fel de eficient, aparatul dentar din safir câștigă teren pentru că e mai estetic; bracket-urile sunt din safir, ceea ce le face transparente și, deci, o variantă mult mai bună pentru cei care pun accent pe componenta estetică.

Cu toate acestea, aparatul dentar din safir este mult mai pretențios din punct de vedere al rezistenței, pentru că bracket-urile sale se pot sparge mai ușor. În ce privește durabilitatea și eficiența, ambele aparate dentare performează la fel de bine. Dat fiind că este o opțiune mai estetică, aparatul dentar fix din safir este o opțiune mai costisitoare decât omologul său din metal. Mai multe informații despre aparatul dentar din safir găsești aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar fix ceramic

Aparatul dentar fix ceramic este o altă opțiune potrivită pentru cei care pun preț pe componenta estetică, deoarece e o variantă subtilă și elegantă, care arată mult mai bine. Cu toate acestea, aparatele dentare ceramice sunt mult mai pretențioase decât cele metalice: acestea se pot sparge foarte ușor, iar bracket-urile policristalini pe care îi are sunt opaci, având o rezistență destul de mică la fracturi comparativ cu bracket-urile metalice.

Gradul de eficiență al acestor aparate este același, iar durata tratamentului este relativ mai îndelungată în cazul tratamentelor cu aparat dentar fix ceramic. Acesta câștigă însă teren în ceea ce privește confortul: aparatul dentar ceramic e o opțiune mult mai confortabilă, iar pereții laterali ai cavității bucale nu dor ca în cazul aparatului metalic. Deși aparatul metalic rămâne cea mai accesibilă variantă, aparatul dentar fix din ceramică este o opțiune mai ieftină decât varianta din safir. Poți afla mai multe despre aparatul dentar din ceramică aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar mobil

Aparatele dentare mobile sunt utilizate, de cele mai multe ori, în cazul copiilor, și ce le face mobile este faptul că pot fi date jos pentru a se igieniza și activa. Un aparat dentar mobil câștigă teren atunci când copilul este mic, iar dinții sunt încă în dezvoltare și se pot corecta ușor. Față de aparatul dentar metalic, cel mobil are o eficiență redusă și o durată mai îndelungată a tratamentului. Este o variantă mai estetică decât aparatul metalic, iar costurile sunt asemănătoare. Cu toate acestea, este recomandat în continuare cu precădere copiilor, pentru că e mai puțin dureros, iar pe dinții în curs de formare reușește să fie eficient. Aparatul dentar mobil favorizează, de asemenea, și o mai bună igienizare orală, dar și o igienizare corespunzătoare a aparatului ortodontic. Găsești mai multe informații despre aparatele dentare mobile aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar incognito

Aparatul dentar incognito sau lingual funcționează la fel ca cel metalic, diferența majoră fiind amplasarea lui: aparatul dentar incognito este poziționat pe peretele interior al danturii, între dinți și limbă (de aici și denumirea). Principalul său avantaj este că e la fel de eficient ca un aparat clasic, însă complet invizibil pentru ceilalți, ce îl face o opțiune mult mai estetică.

De asemenea, aparatul dentar incognito creează mai puțin disconfort decât în cazul altor aparate, iar riscul retracției gingivale nu există. Un alt bonus al acestui aparat este că are o eficiență mai ridicată față de aparatul dentar fix metalic. Prețul este mai ridicat decât în cazul unui aparat dentar metalic, însă nu la fel de ridicat ca în cazul altor aparate dentare invizibile celorlalți. Partea mai puțin bună la aparatele linguale este că nu sunt potrivite pentru toate tipurile de mușcături, dar asta trebuie aflat la un control în cabinetul medicului ortodont. Mai multe informații despre aparatul dentar lingual găsești aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar Orthocaps

Aparatul dentar Orthocaps e alcătuit din două gutiere transparente (numite alignere) care îndreaptă dinții asemenea unui aparat tradițional. Nu este indicat pentru toate anomaliile dentare, însă dacă problemele tale pot fi rezolvate de el, vine cu câteva beneficii evidente, începând cu faptul că e complet transparent, deci estetic, iar faptul că poate fi dat jos nu te împiedică să ai restricții alimentare și te ajută să realizezi o igienizare orală corespunzătoare. Iritațiile pereților laterali din cavitatea bucală sunt inexistente în cazul acestei variante, iar eficiența sa este ridicată.

Fiind una dintre cele mai moderne variante de pe piață aparatul dentar Orhocaps este și mult mai costisitoare decât un aparat dentar metalic fix. Acesta e recomandat îndeosebi pentru anomaliile dentare care nu pot fi corectate prin aparatele dentare tradiționale, întocmai mulțumită eficienței sale.

Acum depinde doar cât de mult ești dispus să plătești pentru zâmbetul tău. Poți afla mai multe despre aparatul dentar invizibil aici.

detalii

Aparat dentar fix ceramic

Aparat dentar ceramic

Un zâmbet perfect, ca de vedetă, înseamnă dinți curați, albi strălucitori și perfect aliniați. Pentru a obține acest zâmbet, în caz că natura nu a fost generoasă, pacientul are nevoie de un aparat ortodontic care să corecteze poziția dinților pe arcadă. Există o mulțime de modele de aparate dentare, unele mai sofisticate decât altele, toate ducând la rezultatul dorit: zâmbetul perfect.

Ce este aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este un aparat dentar fix, care nu poate fi înlăturat decât de medicul ortodont la cabinet. Acesta este mai plăcut din punct de vedere estetic decât cel metalic, dar mai puțin plăcut decât cel din safir. Este folosit pentru a corecta postura dinților și reprezintă un tratament ortodontic pe o perioadă nu mai redusă de 18 luni.

Avantaje si dezavantaje

Avantajele aparatului dentar ceramic

În ceea ce privește o comparație aparat dentar ceramic vs. safir sau aparat dentar ceramic vs. metalic, avantajele aparatului dentar ceramic sunt următoarele:
 • Este foarte puțin vizibil
 • Nu zgârie obrajii sau limba cum o pot face brackeții aparatului dentar metalic
 • Oferă un tratament ortodontic eficient și discret
 • Materialul din care sunt confecționați brackeții este rezistent
 • Brackeții aparatului sunt aproape de aceeași culoare cu dantura pacientului, arcul metalic fiind și el de culoare deschisă
 • Se pătează greu
 • Se fracturează greu
 • Este mai ieftin decât aparatul de safir sau aparatele invizibile
 • Oferă eficiență chiar și în cele mai complexe cazuri


Dezavantajele aparatului dentar ceramic

 • Brackeții ceramici pot fi pătați de alimente care pătează, cafea, ceai, tutun, băuturi acidulate, ketchup sau muștar
 • Brackeții ceramici pot fi ușor fracturați sau ciobiți mai ales în cazul persoanelor care practică sporturi de contact
 • Tratamentul ortodontic poate dura mai mult decât în cazul celui metalic deoarece brackeții ceramici pot necesita o înlocuire mai frecventă
 • Costă mai mult decât aparatul dentar metalic


Cat timp trebuie sa port aparatul dentar ceramic?

Orice tip de aparat dentar este de obicei purtat pentru o perioadă de 1-2 ani, în funcție de complexitatea tratamentului ortodontic.

Cat costa aparatul dentar ceramic - Pret

Aparatul dentar ceramic are un preț mai ridicat decât cel metalic.

Iată câteva onorarii orientative:

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici/o arcadă

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți ceramici / o arcadă/ cu slot metalic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici damon/ o arcadă

3500


Aparat dentar din ceramic vs. safir?

Aparatele dentare din ceramică și cele din safir se aseamănă datorită brackeților care iau culoarea dinților naturali. Ambele au fost create pentru a fi cât mai puțin vizibile și a nu știrbi încrederea în sine a pacienților, fie ei copii sau adulți. Totuși cel din safir este mai popular deoarece datorită brackeților transparenți este aproape invizibil. Acestea au aproape același preț per arcadă și oferă o rezistență îndelungată.


Aparatul dentar din safir nu se pătează, nu își schimbă culoarea sub nicio formă, în nicio împrejurare, în timp ce cel ceramic o poate face când pacientul consumă alimente sau băuturi care pătează. Ambele sunt ideale pentru pacienții care au nevoie de un tratament ortodontic atât eficient, cât și discret.

Dacă arcul aparatului dentar ceramic are o culoare deschisă, cât mai apropiată de cea a dinților, în cazul aparatului dentar din safir arcul este colorat în alb și este mai greu de observat. Aparatul dentar din safir conține brackeți atât de bine șlefuiți încât nu se vor colora, nu vor acumula placă bacteriană și sunt mai confortabili decât alte tipuri de aparate dentare.

Trebuie sa port mai mult timp aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic oferă rezultate eficiente într-o perioadă de 18-24 luni, în funcție de complexitatea cazului. În general aparatul dentar din safir este purtat pentru o perioadă de 18 luni.

Pretul

Aparatul dentar din ceramică este mai ieftin decât cel din safir datorită materialului din care sunt confecționați brackeții. Pentru a alege un aparat dentar ceramic sau safir, prețul este de cele mai multe ori factorul decisiv. Prețul unui aparat dentar din ceramică pe o arcadă începe de la 3000 lei.

Diferenta dintre aparatul dentar ceramic si cel metalic

În ceea ce privește o comparație aparat dentar ceramic vs. metalic, prima diferență notabilă este cea a materialului folosit: ceramică, respectiv metal. Unul dintre avantajele aparatelor dentare ceramice față de cele metalice este faptul că sunt mai puțin vizibile. Brackeții aparatului dentar ceramic pot fi de culoare albă, similară culorii dinților naturali sau având grade diferite de transparență.


Care sunt diferentele intre cele doua?

Datorită culorii, cel mai des pacienții aleg aparatul dentar ceramic. Ambele tipuri de aparate sunt fixe, deci nu pot fi îndepărtate decât de medicul specialist ortodont. Pacienții sunt de părere că aparatul dentar ceramic este mai confortabil de purtat decât cel metalic. Materialul ceramic nu este abraziv, deci nu irită gingiile sau obrajii cum o fac brackeții metalici.

În cazul aparatului dentar ceramic pacientul poate alege culoarea, pe când brackeții metalici vin într-o singură culoare. Elasticele aparatului din ceramică vin în aproape orice culoare. Dacă brackeții metalici pot interfera cu examenele imagistice, radiografie, RMN, brackeții ceramici produc o interferență mai redusă a semnalului. Aparatul dentar ceramic este ușor mai scump decât cel metalic.

O diferență aparat dentar ceramic și metalic este că aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent precum cel metalic, iar brackeții din ceramică se pot fractura mai ușor decât cei metalici. Îndepărtarea brackeților de pe suprafața dintelui poate fisura sau fractura smalțul dintelui.

Tratamentul cu aparat dentar ceramic dureaza mai mult?

La întrebarea “cât durează” răspunsul este mai complex decât o cifră. Tratamentul cu un aparat dentar ceramic durează între 18-36 luni, în funcție de complexitatea cazului. Da, tratamentul poate dura mai mult decât în cazul aparatului dentar metalic deoarece brackeții ceramici sparți vor fi inlocuiți la fiecare ședință, fapt care extinde perioada de tratament.

Pret

Prețul aparatului dentar ceramic este mai mare decât în cazul celui metalic: 3000 lei, respectiv 2100 lei. Fiecare aparat dentar vine cu avantaje și dezavantaje.

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic are nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru a oferi rezultatele dorite, îngrijire care cuprinde:
 • Periere după fiecare masă și utilizare ață dentară. Astfel se vor elimina resturile alimentare care pot cauza pete pe aparatul dentar.
 • Se vor evita alimentele și băuturile care pot păta sau decolora brackeții aparatului dentar. Aici intră următoarele alimente: roșii, vin, cafea, ceai, băuturi carbogazoase, ketchup, muștar.
 • Nu se va fuma deoarece lasă pete galbene pe dinți și pe aparatul dentar.
 • Nu se va folosi pastă de dinți pentru albire deoarece pot face dintele din jurul bracketului mai alb decât suprafața aflată sub bracket.
 • Se va merge la medicul ortodont în mod regulat pentru controlul aparatului, înlocuirea brackeților ceramici sau a legăturilor elastice pătate.


Intrebari frecvente

Aparatul dentar ceramic se pateaza?

O veste bună este faptul că aparatele dentare din ceramică nu se vor păta prea ușor, dar legăturile elastice utilizate pentru fixarea brackeților de arc se pot păta.

Mi se vor stramba dintii dupa ce nu mai port aparatul dentar ceramic?

Nu. Rezultatul este permanent. Totuși pentru a-l putea menține, pe o perioadă scurtă de timp este recomandată purtarea gutierei pe timp de noapte.

Cat de des trebuie sa merg la control?

În funcție de ce consideră medicul ortodont, vei merge la cabinet la control o dată la 4-6 săptămâni.

detalii

Aparat dentar

Aparat dentar: Tipuri, Preturi, Beneficii

Sigur îți dorești și tu un zâmbet perfect. Pentru a ajunge la acel zâmbet de vis ai nevoie de îngrijire constantă. Periaj zilnic, detartraj regulat și apoi tehnicile de albire din cabinetul medical se ocupă de partea estetică, dar pentru a avea dinți aliniați perfect este nevoie de mai multă muncă. Această muncă reprezintă purtarea unui aparat dentar.

Ce este un aparat dentar?

Aparatul dentar este un dispozitiv format din brackeți care se amplasează pe suprafața vestibulară și sunt realizați din următoarele materiale:
 • Metal - această variantă mai puțin estetică, dar mai rapidă de îndreptare a dinților;
 • Ceramică - această variantă este estetică având culoarea dinților.
Prin centrul brackeților este prezent un arc metalic fixat cu ajutorul unor ligaturi.

Cui ii este destinat tratamentul ortodontic cu aparat dentar si de ce este important

Deși există unele mituri, aparatul dentar este destinat atât copiilor, cât și adulților.De aceea, aparatele dentare pot fi împărțite în două mari categorii:
 • Ortodonție pentru copii prin care se previne proasta aliniere dentară și se încearcă evitarea intervențiilor chirurgicale din viața de adult.
 • Ortodonție pentru adulți prin care se corectează disfuncțiile de aliniere dentară și se realizează prin montarea aparatului dentar fix sau mobil.

La ce varsta se pune aparatul dentar

Aparatul dentar nu se pune la o vârstă anume, ci atunci când considerăm că avem nevoie și există probleme care ar putea fi rezolvate prin intermediul acestuia.

Care sunt beneficiile purtarii aparatului dentar

Purtarea aparatului dentar aduce o mulțime de beneficii cum ar fi:
 • Reduce riscul apariției afecțiunilor gingivale și a cariilor - dacă ai dinți incorect aliniați, înghesuiți sau între care există o spațiere excesivă, reziduurile alimentare se vor opri acolo și vor face rău dinților și gingiei. De asemenea, periuța nu poate ajunge întotdeauna în acele spații și curățarea va fi ineficientă. Aparatul dentar ajută la îmbunătățirea efectelor periajului zilnic.
 • Împiedică eroziunea osoasă - o poziție incorectă a dinților va influența presiunea pe care aceștia o exercită asupra maxilarului atât în timpul masticației, cât și a vorbirii. În timp, o dantură nealiniată poate duce la presiuni asupra unui dinte care o să erodeze osul. Aparatul dentar echilibrează presiunea și restabilește sănătatea maxilarului.
 • Vorbirea va fi îmbunătățită - alinierea dinților influențează vorbirea în aceeași măsură cu vocea. De fapt, mișcările limbii contra dinților aflați în zona superioară sunt cele care te ajută să formezi sunetele. Dacă dinții tăi sunt aliniați prea în spate sau prea în față, vorbirea ta va avea de suferit devenind sâsâită sau exprimând alte probleme de dicție.
 • Ajută procesul de masticație - o masticație necorespunzătoare îngreunează digestia, iar acest fapt va aduce pacientului un disconfort general.
 • Previne leziunile dentare - dantura care este îndreptată spre exterior are cele mai mari șanse de accidentare. Un dinte ciobit sau rupt este extrem de dureros, iar mulți pacienți care au dinți inegali își mușcă din greșeală obrazul interior în timp ce mestecă sau vorbesc.
 • Oferă o modalitate de a pierde în greutate - purtarea unui aparat dentar ajută la reducerea gustărilor dintre mese, cel puțin în primele zile care servesc drept perioadă de acomodare.
 • Elimină obiceiurile nesănătoase - dacă aveai ticul nervos de a-ți roade unghiile sau alte obiecte din jurul tău, aparatul dentar te va ajuta să te oprești.
 • Devii mai selectiv în alimentație - astfel vei evita alunele, chipsurile sau floricelele, iar acest context este unul pozitiv pentru sănătatea ta.
 • Sănătatea dentară este îmbunătățită - te vei obișnui să periezi dinții după fiecare masă, obicei recomandat de medicii stomatologi. În acest fel, placa bacteriană va avea șanse mai mici să se depună.

Tipuri de aparat dentar

 • Aparat dentar fix - perioada de atașare de dinții pacientului este de 24/24 neputând fi îndepărtate decât de medicul ortodontist.
 • Aparat dentar mobil - aceste aparate pot fi montate și îndepărtate de pacienți și de obicei sunt utilizate înainte de montarea celor fixe.
 • Aparat dentar lingual - sunt dispozitive fixe, dar nu sunt vizibile din exterior.
 • Aparat dentar invizibil - reprezintă cea mai nouă tehnologie ortodontică și spre deosebire de celelalte tipuri de aparate este practic invizibil.
 • Aparat dentar incognito - constă în utilizarea unor materiale nobile care reduc riscul alergiilor și de asemenea, îmbunătățesc gradul de toleranță al pacienților sensibili.

Aparat dentar fix

Aparatul dentar fix este cel mai des întâlnit tip de aparat dentar și este considerat metoda tradițională de îndreptare și aliniere a dinților. Ca preț sunt cele mai accesibile tipuri de aparate dentare și funcționează prin intermediul presiunii pe care o aplică pe dinți. Acestea sunt de obicei ajustate de un medic specialist ortodont la programarea de rutină.

Avantaje:
 • Un astfel de aparat poate schimba poziția pe arcadă a tuturor dinților în același timp.
 • Sunt extrem de reglabile și pot fi ușor ajustate în funcție de cerințele dinților.
 • Oferă mișcări mai precise și mai controlate decât aparatele dentare mobile. Astfel rezultatele sunt mai stabile, iar dinții vor rămâne în poziția lor nouă.
 • Ca pacient nu vei avea grija fixării aparatului dentar. Rămâne fix până la final de tratament. Nu va cădea din gură în timpul nopții sau al exercițiilor fizice.
 • Dacă aparatele mobile pot afecta vorbirea, cele fixe nu o fac.
Dezavantaje:
 • Designul este mai puțin estetic decât celelalte tipuri de aparate.
Aparatele dentare fixe sunt de mai multe feluri în funcție de tipul de material folosit. Astfel poți alege între aparate dentare ceramice și metalice.

Aparat dentar ceramic

Afla mai multe despre aparatul dentar ceramic aici.

Aparat dentar metalic

Acest tip de aparat are cel mai redus cost și este cel mai eficient. Denumirea vine de la bracketurile metalice utilizate care vor fi lipite pe fața vizibilă a dinților. Este cel mai des folosit, iar durata tratamentului este mai scurtă decât pentru alte aparate dentare încadrându-se în perioada 6 - 24 luni.

Beneficii:
 • Este puternic și nu cedează în timp
 • Bracketurile sunt mai mici decât cele de la aparatul de ceramică
 • Bracketurile sunt mai ușor de lipit dacă se desprind
 • Aparatele dentare pentru copii se pot personaliza folosind ligaturi elastice colorate
 • Recomandat pacienților de orice vârstă
 • Preț accesibil

Aparat dentar fix metalic vs. ceramic

Aparatul dentar fix metalic:
 • are un preț mai accesibil decât cel ceramic.
 • bracketurile sunt mai mai ușor de lipit dacă se desprind accidental.
 • bracketurile sunt mai mici decât cele ale aparatului de ceramică.
 • este mai eficient decât cel ceramic.
 • durata tratamentului este mai scurtă.

Aparat dentar mobil

Aparatul dentar mobil îți oferă șansa de a monta sau îndepărta dispozitivul oricând doresc. Este de obicei utilizat înainte de a ajunge la tratamentul cu aparate dentare fixe. Este destinat și copiilor, mai ales când vine vorba de lărgirea palatului sau pentru a corecta mușcătura. Este alcătuit dintr-o plăcuță de plastic pe care vor fi atașate multiple prelungiri metalice laterale care sunt numite croșete.

Beneficii:
 • Poți să-ți cureți dinții prin metodele de igienă cunoscute;
 • Sunt extrem de ușor de ajustat;
 • Prezintă riscuri reduse la erorile medicale față de aparatele dentare fixe;
 • Pot fi utilizate eficient pentru o mare parte din mișcările de înclinare a dinților;
 • Acest tratament poate fi monitorizat de medicul stomatolog generalist;
 • Timpul petrecut pe scaunul stomatologic este relativ scăzut;
 • Dacă se fracturează acest aparat, nu este o urgență;
 • Cost scăzut față de alte aparate dentare.

Aparat dentar safir

Afla mai multe despre aparatul dentar safir aici.

Aparat dentar invizibil

Pe piață există mai multe feluri de aparate dentare care nu se văd și se numesc aparate dentare invizibile. Acest fapt este cel mai mare avantaj al acestor aparate și pacienții le aleg în mare parte datorită acestui avantaj. Există două feluri de aparate dentare similare: cel invizibil și cel Incognito.

Aparat dentar incognito

Aparatul dentar Incognito este invizibil, aduce rezultate în timp scurt, 100% personalizat.

Beneficii:
 • Bracketurile sunt așezate pe interiorul dinților, iar persoanele din jur nu le observă;
 • Bracketurile sunt de dimensiuni mai mici;
 • Bracketurile sunt personalizate pentru a fi perfecte pentru afecțiunile dinților tăi;
 • Poate corecta orice malocluzie;
 • Este perfect atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți;
 • Bracketurile nu conțin nichel și sunt antialergice, dar sunt și facil de curățat;
 • Oferă rezultate de înaltă calitate;
 • Designul personalizat oferă pacienților maximum de confort și adaptarea rapidă a vorbirii.

Aparat dentar invizibil - Orthocaps

Acest tip de aparat este realizat din două tipuri de măscuțe transparente care se numesc alignere. Se poartă ziua și în timpul nopții, iar în timpul periajului și al meselor. Acest tip de tratament este recomandat acelor pacienți care au situații dificil de corectat folosind terapiile ortodontice tradiționale.

Beneficii:
 • Este mobil, deci nu va trebui să renunți la anumite mâncăruri interzise de alte tratamente ortodontice;
 • Nu afectează procesele de igienă orală;
 • Sunt indicate pacienților cu alergii sau mai sensibili;
 • Aspect estetic - este invizibil.

Aparat dentar lingual

Este un aparat dentar fix, recomandat de obicei pacienților care mizează pe estetic nefiind vizibil cu ochiul liber. Este localizat pe partea internă a danturii între limbă și dinți.

Beneficii:
 • Mai puțin vizibil decât alte aparate dentare
 • Ușor de tolerat de pacientul sensibil
 • Ușor de acceptat de către adolescenți și copii
 • Rezultate mai rapid
 • Nu există riscuri precum retracția gingivală sau leziuni asupra smalțului

Cat costa aparatul dentar

Dacă te întrebi cât costă un aparat dentar metalic vei afla că are un preț care începe de la 2100 lei. Totuși prețul aparatului dentar variază în funcție de tipul aparatului și de materialul folosit.

Pret aparat dentar

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada

2100 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metallic

3000 lei

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada

3500 lei

Aparat ortodontic fix incognito

11250 lei

CONTROL APARAT

90/95/120 lei

Contentie ( reteiner fix sau gutiera)

150 lei


A se observa faptul că aparatul dentar metalic este cea mai ieftină variantă.

Care sunt etapele tratamentului cu aparat dentar

Consultatia

Medicul ortodont analizează poziția dinților și mușcătura pentru a decide ce fel de tratament este necesar.

Planul de tratament

Fiecare pacient primește un plan de tratament personalizat în funcție de amprentele dentare, fotografiile intra și extra-orale, o radiografie panoramică și de asemenea, teleradiografii.

Ședința de montare

Medicul va monta un depărtător care va fi ținut în cavitatea bucală pe întreaga perioadă a montării aparatului dentar, aproximativ o oră.

Controlul

La un interval de 4-6 săptămâni pacientul va reveni la medic pentru control.

Îndepărtarea brackeților

Se vor elimina brackeții folosind instrumente speciale, apoi urmează o ședință de fluorizare și profilaxie.

Purtarea aparatului dentar

Aparatul dentar este purtat de către pacient pe perioada decisă de medicul ortodont pentru a aduce dinții în poziția corectă.

Cat timp trebuie purtat aparatul dentar

Durata tratamentului ortodontic variază de la un pacient la altul. La adulți, această perioadă poate dura între 6 luni și 2 ani în funcție de caz. Perioada minimă este de 6 luni, medie un an și lungă de 2 ani sau 2 ani jumătate.

Ce trebuie sa stii inainte de montarea aparatului dentar

Înainte de aplicarea aparatului dentar, pacientul are nevoie de un detartraj și periaj profesional și de radiografii pentru a depista cariile ascunse. De asemenea, este bine ca pacientul să se documenteze bine înainte să meargă la medic pentru a scăpa de teama de durere. Mai mult, după montarea aparatului dentar vor exista câteva restricții alimentare.

Acomodarea. Ce faci dupa montarea aparatului dentar

Acomodarea se va face pe două paliere: psihologic și fizic. Pacienții au nevoie să se obișnuiască cu ideea purtării aparatului dentar. Cei mici sunt de obicei entuziasmați de aparatele dentare cu elastice colorate.

Acomodarea fizică se referă la acceptarea disconfortului care vine după câteva ore de la montarea aparatului dentar și la impresia că nu poți închide gura.

Aparatul dentar doare?

Da, în primele zile de la aplicarea aparatului dentar vei simți durere și disconfort. De asemenea, după fiecare ajustare pacientul va simți disconfort, de aceea este recomandat să adapteze alimentația, sa evite alimentele tari.

Un alt lucru care doare îl reprezintă ulcerațiile ce vin la pachet cu aparatul metalic. Acestea pot afecta buzele, gingiile și interiorul obrajilor. Pot fi tratate cu medicație în caz de severitate și se previn aplicând ceară dentară pe brackeții care ating zonele iritate.

Ce am voie sa mananc daca am aparat dentar

După montarea aparatului se vor evita alimentele lipicioase și dure cum ar fi legumele crude precum morcovii, pâinea prăjită, alunele sau caramelele. În rest nu există restricții.

Reguli de igiena - cum se intretine aparatul dentar? Periajul

Pe lângă periajul dentar care este recomandat de cel puțin două ori pe zi, periajul se va mai face după fiecare masă. Se va folosi o periuță normală sau electrică, apoi interdentară. Mai mult, ața dentară și apa de gură sau dușul bucal vor fi folosite cu atenție pentru a lăsa bracketurile la locul lor, pe dinți.

Aparatul dentar pentru copii

Părinții pot veni cu copilul la medicul stomatolog dinainte să îi apară dinții. Este important să îi transmită celui mic obiceiul de a merge la medic, dar mai ales este bine să i se explice de ce are nevoie de aparat dentar și cât de bine îi vor arăta dinții la final. Este bine ca un copil să ajungă la medicul stomatolog încă de la vârsta de 7 ani pentru a se verifica dacă are sau nu nevoie de tratament ortodontic.

Dacă un copil înțelege că tratamentul nu doare, i se va explica exact cum funcționează aparatul dentar, iar rezultatele îl vor scuti de complicații când va fi mai mare, dar mai ales dacă i se va spune că aparatul dentar este scutul de super-erou, are mari șanse să accepte rapid aparatul dentar.

Mituri despre aparatul dentar

În ultimii ani tinerii au început să simpatizeze aparatul dentar deoarece îi ajută să fie diferiți, dar există și persoane care sunt încă reticente deoarece au auzit mituri despre aparatul dentar. Vom vorbi despre câteva dintre ele.

Aparatul dentar poate fi purtat doar pe dantura permanenta

Aparatul dentar poate fi purtat atât pe dantura permanentă, cât și pe dinții de lapte.

Daca dintii de lapte sunt drepti, dantura definitiva va fi la fel

În procesul de creștere, oasele maxilare se mai măresc, deci dantura o să arate diferit.

Varsta la care se pune aparatul dentar (aparatul dentar nu are rezultate pe dantura adulta)

Aparatul dentar se poate monta la orice vârstă, indiferent dacă pacientul este adult sau copil.

Montarea aparatului dentar doare

Montarea aparatului dentar nu doare, este complet nedureroasă.

Aparatul dentar nu arata bine, este inestetic

Acest lucru nu este adevărat, aparatul dentar nu este inestetic, ci este o dovadă a grijii acordate sănătății orale.

Dintii raman cu urme dupa indepartarea brecketilor

Acest lucru se întâmplă extrem de rar datorită igienei dentare incorecte.

Dintii revin la forma initiala dupa scoaterea aparatului

Nu, dinții nu revin la forma inițială după scoaterea aparatului. Medicul recomandă purtarea unei gutiere care să mențină rezultatele obținute.

detalii

medicii sectiei

Dr. Claudiu Catana

Protetica Dentara, Stomatologie Generala

Dr. Andreea Luican

Stomatologie Generala

Dr. Adina Stoica

Pedodontie, Stomatologie Generala

Dr. Anca Gheorghe

Ortodontie

Dr. Cristina Munteanu

Medic Coordonator

Intrebari frecvente

Giulești

+40213672828
smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita