Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Centru de implantologie

Ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți, lucru care îți afectează calitatea vieții și te împiedică să mai zâmbești, ori să te bucuri de alimentele pe care le iubești? Venim în ajutorul tău cu o abordare personalizată, soluții moderne și medici specialisti.

vezi servicii
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Cu noi ai complementaritatea perfectă între estetică și funcționalitate. Ești pregătit să îți recapeți zâmbetul și pofta de viață?

SERVICII

Sinus Lift

Sinus liftingul presupune o operație de adiție osoasă în maxilar, în zona molarilor și a premolarilor. Specialistul în chirurgie dentară va muta membrana sinusului pentru a face loc noului os între maxilar și sinusurile maxilare, de-o parte și de alta a nasului. În cazul unui implant dentar este nevoie de o cantitate suficientă de os pentru inserare și de aceea procedura de sinus lift vizează refacerea volumului osos din zona sinusurilor, căci implantul nu poate fi fixat în acest caz direct în sinus.

detalii

Implant Fast & Fixed

Implant dentar Fast & Fixed

Impantul dentar rapid Fast & Fixed vine ca o tehnologie revoluționară, fiind un sistem implanto-protetic care ajută pacienții edentați (fără dantură) să îți recapete zâmbetul într-o singură vizită la stomatolog. Construcția realizată este fixă, efectuată printr-o intervenție chirurgicală unică, în care este folosit osul nativ. Pacientul își poate relua viața imediat după ieșirea din cabinet, ceea ce generează un confort psihic desăvârșit.

În mai puțin de 24 de ore, într-o singură vizită la stomatolog, pacientul primește extracția dinților irecuperabili, dacă este cazul, aplicarea implantului și o primă proteză fixă, provizorie.

Ce sunt implanturile dentare Fast & Fixed (intr-o zi)?

Implantul dentar fast&fixed este rezultatul implantologiei moderne, care îi oferă pacientului o dantură nouă, completă, fixă într-o singură zi; acest tratament se numește fie implant dentar rapid, fie fast & fixed sau all on 4, respectiv all on 6, datorită numărului de implanturi care sunt aplicate.

Dacă în cazul implantologiei tradiționale sunt necesare între 8 și 10 implanturi, fast & fixed permite inserarea a 4 implanturi la mandibulă și 6 la maxilar. În câteva ore, pacientul părăsește cabinetul cu dinți ficși perfect funcționali, în urma unei intervenții minim invazive, economică și nedureroasă.

Cand ai nevoie de implant dentar rapid Fast & Fixed?

O vizită la medicul stomatolog va stabili dacă acest tip de tratament este potrivit pentru tine, dar iată cui îi este adresat implantul dentar rapid fast & fixed:
 • pacienților cu proteze dentare care își doresc mai mult confort;
 • pacienților edentați;
 • pacienților care au pe arcadă dinți și / sau rădăcini irecuperabile;
 • pacienților care și-au pierdut mare parte din cantitatea osului alveolar și necesită adiții osoase în cazul implanturilor obișnuite;
 • pacienților care riscă pierderea completă a dinților din pricina unor afecțiuni, cum ar fi parodontoza.


Tratamentul cu implant dentar este dedicat pacienților care își doresc o lucrare fixă imediată și nu vor să sufere din cauza disconfortul protezelor mobile.

Implantul dentar Fast & Fixed: argumente pro si contra

Implant dentar fast & fixed - avantaje:

Printre avantajele acestui tratament dentar modern se numără:
 • tehnică premium, dezvoltată de producători de top din industrie;
 • tratamentul este rapid, desfășurându-se într-o singură intervenție;
 • dinții rezultați sunt perfect funcționali încă din prima zi;
 • tratamentul este unul minim invaziv, nedureros, fără disconfort;
 • sunt necesare doar 4, respectiv 6 implanturi, nu 8 și 10, ca în cazul implantologiei tradiționale;
 • estetică deosebită, implanturile fiind extrem de apropiate de dantura naturală;
 • garantează eficiență masticatorie;
 • intervenția este simplificată, prin utilizarea osului natural existent; astfel, ea este și mai economică, pentru că se evită astfel procedurile costisitoare aferente: sinus lifting, transplant sau adiții osoase, care duc la o refacere ăngreunată;
 • are un efect de lifting facial, întinerind fizionomia, iar buzele capătă volum grație refacerii suportului dento-osos de susținere;
 • readuce încrederea în sine și confortul psihic, fără stresul și neplăcerile generate de purtarea unei proteze mobile.


Fast & fixed - dezavantaje

Ca dezavantaje, sistemul fast&fixed ridică probleme în ceea ce privește:
 • dieta: pacientul care alege o astfel de intervenție trebuie să urmeze o dietă bazată pe alimente moi, pe o perioadă de jumătate de an;
 • igiena: în perioada de vindecare gingivală, igiena orală trebuie respectată cu rigurozitate, pentru a nu se contamina implantul.


Tipuri de implanturi fast & fixed

Implantul dentar fast & fixed este un concept revoluționar propus de compania nemțească Bredent Medical; prin această tehnică nu se mai folosesc 6 și 10 sau 12 implanturi ca în cazul procedurii clasice, ci 10 implanturi în total. Implanturile fast & fixed sunt în număt de 4 pe arcada de jos (la mandibulă) și 6 pe arcada de sus (la maxilar).

Implanturile Fast & Fixed pe 6 implanturi (maxilar superior)

Fast & fixed pe 6 implanturi e soluția de restaurare a danturii de pe arcada superioară, adică la maxilar. Ele sunt poziționate diferite: 2 implanturi sunt inserate în formă oblică (asigură susținerea potrivită în timpul masticației, dar susține și dinții laterali), iar celelalte 4 implanturi sunt atașate în poziție verticală. Cele din urmă asigură confortul pacientului.

Implanturile Fast & Fixed pe 4 implanturi (maxilar inferior)

În ceea ce privește mandibula (arcada inferioasă sau maxilarul inferior), implanturile fast & fixed sunt inserate în număr de 4, folosindu-se de porțiunile cele mai bune ale osului natural. 2 dintre cele 4 implanturi sunt oblige și au o formă alungită, oferind susținere, iar celelalte 2 implanturi sunt verticale, având același rol ca în cazul maxilarului: garantează confortul pacientului și acomodarea rapidă cu noua dantură.

Cat costa implantul dentar Fast & fixed?

Tehnica fast & fixed implică utilizarea a puține implanturi decât în varianta tradițională de implant, ceea ce face operațiunea mai economică decât una clasică.

Implanturi dentar Fast & Fixed pret:

Raportul calitate-preț trebuie urmărit îndeaproape, întrucât un preț prea mic ar trebui să ridice întrebări; sistemul fast & fixed este aplicat doar în clinicile cu specialiști extrem de bine pregătiți, astfel că un preț prea mic nu e motiv de bucurie; un implant aplicat greșit poate avea consecințe nefaste, de aceea trebuie aleasă calitatea.

Prețurile pornesc de la 15.000 lei pentru implanturile fast & fixed inferioare și de la 18.000 pentru implanturile superioare, iar pachetele disponibile sunt alcătuite astfel încât tratamentul să mulțumească atât nevoile, cât și bugetul avut la dispoziție.

Implanturile dentare rapide fast & fixed nu trebuie privite ca o cheltuială, ci mai degrabă ca o investiție în sănătatea danturii tale și în confortul psihic. Cât alegi implanturile fast & fixed, prețul final include chiuretarea focarelor de infecție, implantul atașat osului, lucrarea provizorie, intervenția propriu-zisă. Rezultatul? O dantură perfectă, funcțională și estetică, toate acestea într-o singură zi. Când alegi fast & fixed, nu e vorba despre cât costă, ci despre cât valorează.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar fast & fixed?

De la investigațiile necesare și până la protezarea provizorie (până la osteointegrarea bontului protetic), procedura de implantare fast & fixed oferă posibilitatea restaurării danturii în doar 24 ore. Iată care sunt etapele tratamentului:

Analize necesare si investigatii necesare

După consultarea și stabilirea planului de tratament, la care medicul specialist implantolog examinează situația inițială, urmează efectuarea unui set de analize și investigații. Cele din urmă vor fi interpretate pentru stabilirea unui diagnostic.

Amprentarea

După setul de analize și investigații, în cabinetul medicului specialist implantolog are loc amprentarea dentară.

Interventia de inserare a implanturilor

Medicul implantolog face extracțiile dentare necesare, după care efectuează intervenția chirurgicală prin care sunt inserate implanturile dentare. În final, este realizat tratamentul protetic provizoriu. Intervenția chirurgicală este minim invazivă și complet nedureroasă, întrucât se realizează sub anestezie.

Refacerea arcadelor (Osteointerarea)

Osteointegrarea este etapa de tratament care se întinde până la 6 luni (între 4 și 6 luni). Refacerea arcadelor constă în crearea unui corp comun între țesutul osos și implantul dentar; în timp, organismul formează os pe suprafața implantului dentar inserat, moment în care osteointegrarea este completă.

Finalizarea tratamentului si montarea implantului definitiv

După ce arcadele sunt refăcute, în aproximativ 6 luni, lucrarea provizorie este scoasă și se montează implantul definitiv. Acesta arată și funcționează ca orice fel de lucrare fixă, având o estetică deosebită, foarte asemănătoare dinților naturali, iar funcționalitatea noii danturi este completă.

Ce faci dupa ce iti pui implanturile Fast & Fixed

Ca orice altă intervenție, implanturile fast & fixed cer respectarea anumitor rigori pentru ca lucrarea protetică provizorie să arate bine cât mai mult timp.

Ce ai voie sa mananci dupa tratamentul cu implant dentar Fast & Fixed?

În primele ore de la tratament, e necesară consumarea alimentelor sub formă lichidă (supe, iaurturi). Pe termen lung, în cele 6 luni de lucrare fixă provizorie, e indicat ca alimentele foarte tari și dure să fie, pe cât posibil, evitate, pentru că presează dantura.

Poti fuma dupa montarea implanturilor Fast & Fixed?

Nicotina îngreunează vindecarea după intervenție și fumatul trebuie evitat. Dacă pacientul este fumător, și integrarea osoasă devine un proces mai îndelungat, întrucât este afectată rapiditatea cu care se realizează osteointegrarea.

Trebuie sa iei tratament dupa montarea implantului?

După montarea implantului fast & fixed nu este necesar niciun alt tratament. Această tehnică a implantologiei moderne este un proces rapid și nedureros, care nu necesită tratament separat.

Igiena orala dupa implanturile Fast & Fixed

Pentru ca implanturile fast & fixed să se mențină la fel de sănătoase și aspectuoase, igiena bucală corectă este imperios necesară. Pe lângă periajul dentar realizat de două ori pe zi, corect - dinții trebuie periați de sus în jos, nu prin mișcări de stânga-dreapta -, din rutina zilnică trebuie să facă parte apa de gură și ața dentară.

Sfaturi pentru intretinerea noilor implanturi

Când vine vorba de întreținerea în timp a lucrărilor dentare fast & fixed, sunt câteva aspecte care nu trebuie neglijate:

 • igiena orală este importantă atât pe durata vindecării gingivale (aproximativ două săptămâni), cât și pentru osteointegrare (4-6 luni);
 • în primele 48 de ore de la intervenție, pacientul va clăti gura fără apă de gură, iar periuța chirurgicală folosită trebuie să aibă perii moi;
 • periajul trebuie să nu fie agresiv, iar după 3 zile de la intervenție poate fi introdusă apa de gură cu clorhexidină, după periaj;
 • pentru purtătorii de punți protetice, dușul bucal după suprimarea firelor este obligatoriu, la fel ca igienizările profesionale odată la 6 luni;
 • alimentația trebuie să fie bogată în legume și fructe, evitându-se alimentele care necesită o forță masticatorie excesivă (nuci, migdale).


Implantul dentar fast & fixed - contraindicatii:

Tratamentul cu implant dentar fast & fixed, deși este o tehnică modernă și inovativă, nu e întocmai accesibilă tuturor categoriilor. Iată care sunt contraindicațiile pe care le prezintă acest sistem și căror pacienți le este contraindicat tratamentul:

 • pacienții cu afecțiuni cardiace grave;
 • pacienții cu boli metabolice grave;
 • pacienții cu afecțiuni psihice;
 • pacienții cu tensiune arterială crescută;
 • pacienții care urmează tratament cu bifosfonați, citostatice, radioterapie.


Intrebari frecvente

Exista limita de varsta pentru implantul dentar intr-o zi?

Implantul dentar fast & fixed, fiind o inovație stomatologică modernă, nu dispune de limită de vârstă; el poate fi aplicat pacienților care au nevoie de o restaurare a danturii, fie că vorbim de lipsa totală a dinților, proteze dentare sau dentiție problematică.

Este necesara anestezia pentru implantul dentar Fast & Fixed

Pentru ca tratamentul non invaziv să fie complet nedureros, acesta se realizează sub anestezie locală. De asemenea, disconfortul și durerea nu apar nici după intervenție, dinții fiind perfect funcționali încă de la părăsirea cabinetului, iar pacientul nu simte senzația de corp străin.

Cat de dureros este tratamentul?

Intervenția cu implant dentar rapid fast & fixed este una complet lipsită de durere și deloc invazivă, pentru că se realizează prin anestezie locală; pacientul nu resimte niciun disconfort nici în timpul intervenției, nici după aceasta.

Cate implanturi Fast & Fixed se pot face?

Pentru implantul dentar rapid sunt necesare 10 implanturi - 6 implanturi inserate în partea de sus (pe maxilar) și 4 implanturi jos (pe mandibulă). Tratamentul este unul mai economic față de cel clasic întocmai pentru că numărul implanturilor inserate este unul redus.

detalii

Adiție osoasă

Intervenție recomandată pacienților edentați, cu țesut osos de susținere insuficient pentru efectuarea unui implant dentar, prin care se crește volumetric cantitatea de țesut osos alveolar.

detalii

Implant dentar

Implant dentar: Ce este, etape, pret. Avantaje si dezavantaje

Exista numeroase cauze care pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinti. Din fericire, ne putem bucura din nou de zambete largi cu ajutorul implanturilor dentare.

Ce este implantul dentar

Implantul dentar reprezinta inlocuirea unui dintre natural cu unul artificial. Acesta este facut in locul extractiei, unde se introduce o componenta din titan, sub forma unui surub, care serveste drept inlocuitor pentru radacina dintelui natural care lipseste. Apoi, peste acesta se monteaza coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele lipsa.

Cine isi poate face un implant dentar

Orice persoana care isi pierde unul sau mai multi dinti poate apela la implantul dentar, atat timp cat nu exista probleme locale sau generale de sanatate care sa impuna o contraindicatie a interventiei.

Implanturile nu se realizeaza in cazul copiilor si adolescentilor pana cand nu se definitiveaza procesul de crestere scheletica, dar nici in cazul varstnicilor de peste 90 de ani, deoarece procesul de vindecare poate pune piedici.

Necesitatea implantului. De ce trebuie sa inlocuiesti dintii lipsa

Implantul dentar are un rol estetic, dar si medical. Lipsa implantului dentar poate duce la complicatii locale precum atrofierea osoasa sau imbolnavirea articulatiilor mandibulare.

Tipuri de implant dentar

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare la care pacientii pot apela in functie de afectiunile de care sufera si de masa osoasa de care dispun. Doar dupa un consult de specialitate medicul va decide care este varianta care se potriveste fiecarui pacient in parte.
 • Implantul Sky – s-a facut remarcat in 2002 ca un implant simplu, estetic, cu numeroase variante de tratamente stomatologice, in ciuda faptului ca folosea un numar redus de componente protetice.
 • Implantul Fast and Fixed – acest tip de implant reprezinta un avantaj major, deoarece se realizeaza intr-o singura zi, redand rapid aspectul si functionalitatea dentara, pacientii putand manca imediat dupa interventie.
 • Implantul INNO – calitatea si siguranta acestui tip de implant sunt dovedite international si au la baza 20 de ani de cercetari.
 • Implantul Nobel Biocare – lider mondial in ceea ce priveste restaurarile dentare. Implantul Nobel Biocare este proiectat si construit pentru a fi functional tot restul vietii
 • Implantul digitalizat – se realizeaza computerizat si reprezinta un nou concept de restaurare implanto-protetica. Are la baza o tehnologie de ultima ora si de inalta precizie, imbinand informatiile tomografiei computerizate cu detaliile oferite de scanarea intraorala. Platforma electronica R2Gate poate realiza planificarea optima inserarii implantului dentar.

Care sunt avantajele implantului dentar

Implanturile dentare au numeroase avantaje:
 • dintii invecinati raman intacti, in comparatie cu lucrarile protetice, in cazul carora dintii invecinati necesita slefuire.
 • implanturile se simt si arata precum dintii naturali.
 • poti consuma alimentele preferate si poti zambi fara probleme
 • masticatia va fi una naturala, la fel ca in cazul dintilor normali.
 • implanturile dentare NU se cariaza!
 • materialele din care sunt realizate au o compatibilitate ridicata fata de tesuturile vecine, eliminandu-se astfel riscul de respingere sau alergie fata de implanturile dentare.
 • redau vorbirea clara si corecta.

Dezavantajele implantului dentar

Implanturile dentare au si cateva dezavantaje:
 • procedura de implantare este una de ordin chirurgical si prezinta aceleasi dezavantaje ca ale oricarui tip de operatie.
 • costurile ridicate ale procedurii sunt un dezavantaj major. Din cauza acestora, multi pacienti apeleaza la proteze dentare, care sunt mult mai ieftine.

Cat costa un implant dentar

Costul unui implant dentar difera in functie de tipul de implant, piesele utilizate, materiale, producator etc.

Un implant este realizat din implant propriu-zis (dispozitivul din titan sau zirconiu introdus in osul maxilar sau mandibular), bont bionic (care face legatura intre implant si coroana) si coroana dentara.

Fiecare dintre aceste piese au un pret diferit, care variaza in functie de producator, calitatea materialelor, a caracteristicilor particulare (forme si angulatii diferite, in functie de situatia clinica a fiecarui pacient).

Implant dentar pret

IMPLANT BREDENT

2700 lei

IMPLANT MEGAGEN

2700 lei

IMPLANT-ARDS

390 euro

IMPLANT PALTOP

390 euro

SINUS LIFT INTERN

2000 lei

SINUS LIFT EXTERN

3000 lei

DESCOPERIRE IMPLANT

250 lei

Beneficiile implantului dentar

Implantul dentar are numeroase beneficii. Printre acestea enumeram:
 • previne pierderea osoasa – in momentul in care unul sau mai multi dinti lipsesc, tesutul osos de sustinere se atrofiaza. Implantul dentar are capacitatea de a opri acest proces natural, mentinand activ tesutul.
 • dintii alaturati nu sunt afectati – spre deosebire de o punte dentara, in cazul careia dintii alaturati sunt sacrificati, in cazul implantului dentar, acestia raman intacti.
 • implantul dentar este stabil – spre deosebire de proteza dentara, implantul este stabil si dintele poate fi folosit la fel ca unul real. Nu creeaza senzatia unui corp strain in gura.
 • reduce riscurile aparitiei inflamatiilor – spre deosebire de lucrarile protetice mobile, care ofera senzatia de durere si inflamatie, implantul ofera senzatia unui dinte natural si nu prezinta neplaceri.
 • are o durata de viata lunga – cu o igiena orala adecvata, durata de viata a implantului este indelungata, nefiind necesara inlocuirea acestuia.
 • permite reabilitarea la orice varsta – indiferent de varsta, pacientii cu implanturi isi pot relua obiceiurile alimentare fara probleme.
 • reface estetica faciala – nu in ultimul rand, ajuta la refacerea esteticii faciale.

Cat dureaza un implant dentar

Un implant dentar are o durata de viata indelungata, nefiind necesara inlocuirea acestuia.

Etapele tratamentului cu implant dentar

Aplicarea unui implant dentar se face in mai multe etape, dupa cum urmeaza:
 • anestezie - fie prin inhalosedare (cu gaz ilariant – rapida si fara reactii adverse, netoxica si nedureroasa) ori prin sleeping dentistry (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care poate face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o sedinta).
 • incizie in gingie pentru a expune osul in care se introduce implantul. In unele cazuri, cand materia osoasa nu este suficienta, se apeleaza la o grefa osoasa.
 • prescriptia medicamentelor pentru a reduce durerile si inflamatia de dupa procedura.
 • dupa 7 zile de la operatie sunt indepartate firele, urmand o perioada de asteptare intre 3 si 9 luni, care sa permita celulelor osoase sa se ataseze pe suprafata implantului.
 • dupa 6 luni se ataseaza bontul de vindecare.
 • etapa protetica – montarea coroanei. Aceasta va arata intocmai ca dintele natural.

Consultatia. Analize premergatoare implantului dentar

La fel ca in cazul oricarei interventii, implantul dentar presupune o pregatire prealabila. Primul pas consta intr-un un control amanuntit, care evalueaza starea de sanatate a cavitatii bucale, cat si starea de sanatate generala. Este necesara o radiografie panoramica recenta (nu mai veche de 6 luni) si efectuarea unui set de analize, care sa includa:
 • hemoleucograma
 • glicemie
 • calcemie
 • colesterol
 • timpi de sangerare
 • timpi de coagulare
 • acid uric
 • uree
 • VSH
Pentru a stabili cu certitudine posibilitatea implantarii dentare, este necesara si o tomografie computerizata (CT), care ofera informatii asupra tesutului osos.

Etapele inserarii implantului

Realizarea implantului dentar necesita mai multe etape, dupa cum urmeaza:

Anestezia

Interventia se face sub anestezie, astfel incat pacientul sa nu simta nicio durere. Anestezia poate fi realizata prin inhalosedare (cu gaz ilariant – rapida si fara reactii adverse, netoxica si nedureroasa) ori prin sleeping dentistry (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care poate face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o sedinta).

Incizia

Dupa ce anestezia isi face efectul, se realizeaza o incizie in gingie, pentru a expune osul in care se va introduce implantul. In cazul in care acesta nu este suficient, se apeleaza la o grefa osoasa.

Introducerea implantului

Urmatoarea etapa consta in introducerea implantului si coaserea gingiei. Sunt prescrise medicamente pentru calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor.

Ce se intampla dupa interventia chirurgicala

Dupa 7 zile de la operatie sunt indepartate firele. Pacientul trebuie sa astepte apoi timp de 3-9 luni astfel incat celulele osoase sa se ataseze pe suprafata implantului. Dupa o perioada de 6 luni se ataseaza bontul de vindecare.

Ce reprezinta perioada protetica in tratamentul cu implant dentar

Perioada sau etapa protetica presupune colaborarea dintre medicul stomatolog si tehnicianul dentar care va realiza corona dentara potrivita pentru pacient.

Etapa post operatorie. Recuperarea de dupa implantul dentar

Recuperarea este rapida, iar pacientul isi poate folosi noul dinte in mod normal, asemeni unui dinte real.

Este necesar insa ca fiecare pacient sa respecte cu strictete igiena dentara zilnica. Pe termen lung, periajul dentar profesional si detartrajul trebuie efectuate la fiecare 6 luni.

Cand este necesara aditia osoasa

Aditia osoasa este necesara in cazul pacientilor care nu au o masa osoasa suficienta pentru sustinerea implantului dentar. Aceasta va asigura o stabilitate mai buna a implantului dentar si contribuie la refacerea osului distrus in urma traumatismelor.

Cat dureaza procedura de implant dentar

Realizarea implantului dentar dureaza, in medie, 6 luni.

Cat de dureros este implantul dentar

Procedura nu este dureroasa deoarece se efectueaza sub anestezie. Pot aparea dureri in primele zile dupa interventie, din cauza inciziei, insa medicul recomanda medicamente care sa atenueze aceste dureri.

Exista un numar maxim de implanturi dentare care se pot face

Depinde:
 • dacă va avea proteză pe capse - mai pu?ine implanturi - pot fi ?i două pe care se fixează capse ?i apoi proteză;
 • dacă dore?te lucrare fixă trebuie mult mai multe - în jur de 8 implanturi pentru fiecare maxilar
Nu exista un anumit numar de implanturi pe care un pacient le poate avea. Insa, in cazul pacientilor fara dinti sau cu dinti total compromisi, care nu mai au un volum osos adecvat pentru realizarea de implanturi se folosesc tehnici speciale de implantologie.

Cum poate fi utilizata tehnologia cu laser in cazul implantului dentar

Tehnologia cu laser este utilizatat in stomatologie si in cazul implantului dentar. Cu ajutorul acestei tehnici moderne se realizeaza un tratament minim invaziv, fara bisturiu, suturi sau incizii. Avantajul este ca se pot trata mai multe zone cu o singura vizita la medicul stomatolog.

Cu ajutorul laserului se asigura accesul la implantul subgingival infectat si printre firele de sutura, fara a fi necesara o incizie. De asemenea, este eficient in indepartarea a peste 98% din infectie, fara sa afecteze suprafata implantului sau sa modifice temperatura zonei.

Ozonoterapia in tratamentul cu implant dentar

Ozonoterapia sau terapia cu ozon este o tehnica non-invaziva tot mai des folosita in cabinetele stomatologice. Avantajele terapiei cu ozon sunt multiple: de la faptul ca este o tehnica non-invaziva, pana la faptul ca distruge virusurile, bacteriile si fungii fara a afecta tesuturile sanatoase.

Ozonoterapia este folosita, in general, pentru:
 • tratarea non-invaziva a leziunilor carioase superficiale;
 • dezinfectia cariei dentare;
 • in endodontie, dezinfectia canalelor radiculare;
 • tratarea hipersensibilitatii si abraziunii dentare;
 • tratarea gingivitei necrotice;
 • inainte si dupa interventiile oro-chirurgicale;
 • tratamentul pungilor parodontale;
 • candidoze orale, herpesuri, afte bucale, stomatite, chilite, orice afectiune in care sunt implicate bacterii, virusuri;
 • extractii dentare;
 • oprirea hemoragiilor;
 • trismus;
 • dezinfectia campului operator.

Contraindicatii in cazul implantului dentar

Implantul dentar are numeroase beneficii, insa exista si cazuri in care acesta nu este indicat. Prin urmare, implantul dentar este contraindicat in cazul umratoarelor categorii de persoane:
 • dependente de alcool, tutun;
 • dependente de droguri;
 • boli cardiovasculare;
 • reumatism articular acut;
 • hipertensiune arteriala majora
 • tulburari endocrine
 • diabet insulino-dependent
 • deficienta imunitara
 • bolnavi iradiati
 • bolnavii cu neoplasme
 • afectiuni psihotice
 • igiena deficitara

Contraindicatii temporare sau locale. Solutii

Implantul dentar poate avea si contraindicatii temporate, precum:
 • lipsa osului si prezenta unor structuri in anatomia zonei afectate ce reprezinta bariere anatomice, precum nervul alveolar inferior din canalul mandibular si sinusurile maxilare;
 • prezenta chisturilor sau tumorilor din zona oro-maxilo-faciala care reduc sau anuleaza osul necesar pentru un implant;
 • lipsa dimensiunii suficiente a osului alveolar receptor, vital pentru implantarea dentara.

Factori de risc in cazul implantului dentar

Ca orice alta procedura medicala, implantul dentar este supus unor factori de risc care pot influenta gradul de reusita si durata de supravietuire in timp a implantului. Principalii factori de risc sunt:
 • bruxismul – acesta exercita forte directe asupra implantului dentar in timpul osteointegrarii. Insa exista solutii precum marirea timpilor de integrare fara sarcini mecanice, reglarea ocluziei si purtarea unor protectii speciale in timpul somnului.
 • fumatul – pacientii care fumeaza trebuie sa renunte la fumat inainte de efectuarea unui implant dentar, deoarece acest viciu favorizeaza aparitia complicatiilor
 • influenteaza negativ circulatia sangvina
 • ingreuneaza oxigenarea tesuturilor
 • face dificila vindecarea
 • complica pastrarea implanturilor sau grefelor
 • produce depuneri de nicotina si gudron pe formatiuni sensibile.


Ce complicatii pot aparea in cazul implanturilor dentare

In cazul implanturilor dentare pot aparea complicatii precum peri-implantarea. Acesta este un proces inflamator distructiv care afecteaza atat tesuturile moi, cat si osul din jurul implantului. Tesuturile moi se inflameaza, iar osul alveolar se pierde cu timpul.

Cum se intretin implanturile dentare. Igiena orala

Durata de viata a implantului dentar depinde de o buna igiena orala. Este necesara spalarea pe dinti de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura.

Mituri despre implantul dentar

Exista o serie de mituri despre implanturi. Cele mai comune sunt: Implanturile dentare nu sunt confortabile – probabil cel mai comun mit. Implantul mimeaza aproape in totalitate dintele natural si nu produce disconfort.

Insertia unui implant dentar dureaza foarte mult - insertia implantului nu dureaza mult, protocolul fiind standardizat. Dupa ce osul a fost pregatit, insertia dureaza cateva secunde.

Implantul dentar nu este mai bun decat o proteza – implantul este mai confortabil decat o proteza dentara si nu exista riscul ca acesta sa se miste sau sa fie pierdut.

Riscul de a fi respins de corp este mare – riscul ca un implant sa fie respins de corp este foarte mic daca osul este sanatos si se introduce dimensiunea potrivita de implant. In plus, implantul este realizat din titan, prin urmare nu produce alergii.

detalii

medicii sectiei

Dr. Claudiu Catana

Protetica Dentara, Stomatologie Generala

Dr. Andreea Luican

Stomatologie Generala

Dr. Adina Stoica

Pedodontie, Stomatologie Generala

Dr. Cristina Munteanu

Medic Coordonator

Intrebari frecvente

Giulești

+40213672828
smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita