Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Centru de estetică

Tenul tău pare lipsit de prospețime și te confrunți deja cu riduri? Te deranjează aspectul cearcănelor care îți dau aspectul mereu obosit al chipului? Când te privești în oglindă îți sare mereu în ochi faptul că ai buzele subțiri? Părul tău cade supărător de mult și deja observi părți goale de scalp?

vezi servicii
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Ce ai spune dacă toate aceste probleme s-ar rezolva printr-o simplă vizită la cabinetul medical? În prezent, medicii noștri nu se preocupă doar de aspectul și sănătatea danturii voastre, ci vă pot propune și una sau mai multe proceduri care să vă redea frumusețea și prospețimea tenului sau a părului.

SERVICII

Detartraj dentar

Detartraj dentar: pret, avantaje si recomandari

Când placa bacteriană și sărurile de calciu din salivă se mineralizează în timp, apare ceea ce cunoaștem drept tartru. Cea mai bună modalitate prin care poți îndepărta placa bacteriană este periajul zilnic, corect, de două ori pe zi; cu toate acestea, zonele greu accesibile fac curățarea la domiciliu una insuficientă. Iar dacă dinții tăi nu mai arată la fel de bine, o curățare profesională a dinților - detartajul și periajul profesional - vor reduce riscul apariției afecțiunilor gingivale. Procedeul este unul non-invaziv, deloc dureros și imperios necesar dacă vrei să ai o dantură sănătoasă.

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este procedura prin care medicul stomatolog curăță suprafața dinților și spațiile greu accesibile, înlăturând tartrul depus. Două vizite la dentist pe an pentru detrartaj îți asigură nu doar un zâmbet mult mai luminos, ci o garanție că vei fi ferit de afecțiuni precum bolile parodontale, cariile și edentație (pierderea dinților).

Exista mai multe tipuri de detartraj dentar profesional?

Detartrajul dentar profesional se poate realiza în trei feluri: manual, prin ultrasunete și sonic.

Detatrajul manual

Detartajul manual este cel mai eficient, fiind o metodă de a înlătura cu maximă precizie tartrul format în spațiile interdentare sau subgingivale; în cadrul detartajului manual se folosesc instrumente precise, ascuțite, precum gheara, secera, chiureta și sonda. Deși procesul este unul mai îndelungat decât în cazul detartajului cu ultrasunete, varianta tradițională asigură eficiență maximă pe toată suprafața dinților și în spațiile greu accesibile. Tartrul este înlăturat în totalitate, iar procedura este nedureroasă; cu toate acestea, un oarecare disconfort și o sângerare ușoară, de moment, sunt reacții normale care trec odată cu părăsirea cabinetului stomatologic.

Detatrajul cu ultrasunete

Detartajul cu ultrasunete nu este nicidecum o inovație a stomatologiei moderne; procedura a apărut în anii 1950, însă utilitatea ei era alta: era folosită pentru curățarea precisă a pieselor de aeronave. Ani mai târziu, devine disponibilă pentru uz dentar. Este metoda cea mai frecvent utilizată, însă nu este la fel de eficientă precum cea manuală; adesea, detartajul cu ultrasunete trebuie însoțit de cel manual pentru rezultate mulțumitoare. Datorită vibrațiilor mecanice cu frecvențe foarte înalte, nepercepute de urechea umană (până la 45.000 Hz), tartul este spart; jetul de apă al aparatului spală fragmentele, evitându-se astfel și supraîncălzirea dintelui.

Este o metodă de detartaj în urma căreia poate apărea hipersensibilitatea la rece, fierbinte, cald și nu este indicat pentru copiii și femei însărcinate. Cu toate acestea, este o metodă mai rapidă de curățare decât detartajul manual, și cu ajutorul ei se pot descoperi carii ascunse, procesul fiind unul complet nedureros.

Detatrajul sonic

Detartajul sonic este cea mai puțin utilizată metodă, pentru că eficiența sa este una redusă, incomparabilă cu cea ale celorlalte tipuri de detartaj. Prin acest tip de curățare, este folosit un jet de aer care dislocă porțiunile de tartru de pe dinți, însă nu complet, ci mai degrabă superficial, pentru că nu se ajunge nici în spațiile greu accesibile.

Cand am nevoie de detartraj

Când te gândești că ar trebui să apelezi la o albire dentară profesională pentru că dinții tăi nu mai au albul natural, înainte de asta trebuie să iei în considerare un detartaj, pentru că s-ar putea să fie suficient; dinții noștri sunt agresați zilnic de substanțe care pătează și favorizează apariția tartrului, cum ar fi ceaiul negru sau cafeaua. Fumătorii sunt cei mai predispuși la apariția tartrului, motiv pentru care ar trebui să se prezinte la stomatolog odată la 3 luni pentru un detartaj profesional.

Ce este detartrajul subgingival si cand se recomanda?

Detartrajul subgingival se numește și parodontic, pentru că reprezintă o modalitate de curățare în profunzime recomandată în tratamentul afecțiunilor parodonțiului dentar. Acest tip de tratament este mai degrabă unul mixt, combinat, deoarece e format din detartrajul subgingival însoțit de chiuretaj parodontal. Ambele proceduri tratează zonele infectate, curăță în profunzime și îndepărtează în totalitate atât bacteriile, cât și tartrul depus.
Află mai multe aici.

Ce este air flow-ul dentar?

Testat clinic în 1987, air flow-ul dentar este o procedură efectuată cu ajutorul unui instrument care curăță în profunzime toate zonele greu accesibile din cavitatea orală; locurile în care nu reușim să periem eficient acasă sunt cele mai predispuse la dezvoltarea infecțiilor, pentru că acumulează resturi alimentare pe care nu le putem îndepărta. În cadrul air flow-ului se îndepărtează toate resturile alimentare din spațiile inaccesibile, cu ajutorul particulelor de bicarbonat; prin debitul de aer emanat, aparatul „suflă” un jet puternic de aer în întreaga dantură, eliminând reziduurile.

Air flow-ul dentar folosește aerul comprimat pentru a salva dantura de placă bacteriană și tartru, fiind parte din procesul cosmetizării oro-dentare, îmbunătățind considerabil estetica danturii.

Ce este periajul dentar profesional?

Periajul dentar profesional este o procedură realizată exclusiv în cabinetul dentistului; sunt folosite instrumente și produse speciale, care îndepărtează placa bacteriană și curăță în profunzime dinții și spațiile greu accesibile. Periajul dentar efectuat acasă nu este suficient pentru o dantură sănătoasă, pentru că nu poate elimina în totalitate placa bacteriană și nici nu ajunge în zonele inaccesibile; astfel, periajul dentar profesional este recomandat de două ori pe an sau chiar mai des.

Detartrajul: avantaje si dezavantaje

Printre avantajele detartajului dentar se numără:
 • uniformizarea culorii dinților și readucerea lor la un alb natural;
 • oferă strălucire dinților;
 • elimină petele formate pe suprafața dinților (cafea, ceai, vin etc);
 • în timpul detartajului se descoperă cariile ascunse;
 • elimină mirosul neplăcut al gurii, oferind o respirație mai proaspătă;
 • reduce riscul bolilor precum gingivita și parodontoza;
 • procedură de profilaxie dentară, non-invazivă, complet nedureroasă, rapidă.


Nu putem vorbi despre dezavantaje când vine vorba de detartaj, pentru că acestea nu există neapărat; singurul minus pe care l-ar putea avea procedura e faptul că, după procedură, poți simți un oarecare disconfort pentru câteva ore.

Cat costa detartrajul dentar?

Detartajul dentar este o procedură accesibilă tuturor pacienților, prețurile fiind situate între 200 și 400 lei.

Care sunt etapele realizarii detartrajului dentar?

Etapele detartrajului dentar încep cu îndepărtarea depunerilor de tartru de pe dantură, fie manual, fie prin ultrasunete; procedura este complet nedureroasă și se efectuează fără anestezie. După acest pas, urmează airflow-ul, cu ajutorul căruia sunt îndepărtate petele de culoare din zonele greu accesibile. În final, dinții sunt lustruiți și periați, iar procedura se încheie cu aplicarea unei substanțe protectoare.

Cum se realizeaza corect detartrajul?

După îndepărtarea tartrului de pe suprafața dinților, medicul stomatolog se folosește de airflow pentru a elimina petele de culoare, dar și placa bacteriană. Urmează lustruirea dinților, însoțită de un periaj dentar profesional, iar la final se aplică o substanță protectoare care asigură protejarea gingiilor și dinților.

Ce trebuie sa faci inainte de procedura de detartraj

Înainte de o procedură de detartaj dentar, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci:
 • anunță medicul dacă ești sub medicamentație anticoagulantă;
 • informează medicul dacă suferi de diferite afecțiuni: reumatism articular acut, endocardită, boli de inimă congenitale, proteze valvulare;
 • nu apela la dertartaj dacă ești răcit sau ai orice fel de boală contagioasă.


Intrebari frecvente despre detartraj


Cat dureaza procedura de detartraj dentar?

În funcție de petele existente pe dinți, dar și de depozitul de tartru, detartajul dentar durează între 30 de minute și o oră jumătate, fiind, deci, o procedură simplă și rapidă.

Detartrajul doare?

Detartrajul dentar este o procedură non-invazivă și complet nedureroasă; după efectuarea ei, un oarecare disconfort sau sângerări ușoare sunt firești, însă aceste senzații dispar în maximum câteva ore.

Cat de des se recomanda efectuarea detartrajului dentar?

Pentru o sănătate orală corectă, detartrajul dentar este recomandat o dată la 6 luni, în funcție de necesități; ritmul în care tartrul se depune pe dantură influențează frecvența cu care trebuie realizată procedura.

Voi avea dintii mai sensibili dupa efectuarea procedurii?

Detartrajul dentar nu sensibilizează dinții, atâta timp cât este efectuat corect. Mai mult de atât, procedura protejează atât dinții, cât și smalțul dentar.

Detartrajul dentar profesional imi va afecta gingiile?

Detartrajul dentar nu afectează gingiile. Într-adevăr, după procedură poate exista o oarecare sensibilitate dentară, mai ales în cazul dinților cu retracții gingivale sau rădăcini expuse, însă un gel desensibilizant rezolvă această problemă.

Cat timp nu poti manca dupa tratament?

După tratament se poate mânca imediat, însă nu alimente și băuturi contraindicate. Dacă detartrajul este însoțit și de un tratament de mineralizare a dinților, timp de o oră nu pot fi consumate alimente sau băuturi.

Ce ai voie sa mananci dupa efectuarea detartrajului?

După efectuarea detartrajului poți consuma orice, în afară de alimente care duc la sensibilizarea dinților: alimente prea fierbinți sau prea reci, prea dulci sau prea acre. La acestea poți reveni după două, trei zile de la procedură. În materie de băuturi, se recomandă evitarea celor care conțin pigment colorat - roșiatic: cafea, suc, ceai, băuturi carbogazoase, ciocolată caldă etc.

Poti fuma dupa ce ti-ai facut detartraj?

Dacă fumezi și ai efectuat un detartraj dentar, e indicat să renunți la acest viciu pentru 48 de ore cel puțin. Când este proaspăt curățat, smalțul e mult mai predispus la a se întuneca din cauza fumului de țigară.

Este permisa cafeaua dupa detartraj?

La fel ca în cazul fumatului, cafeaua trebuie evitată în primele două zile de la efectuarea procedurii, pentru ca aceasta să aibă rezultatul dorit.

Ai alte restrictii dupa detartraj?

 • după dertartajul dentar trebuie, timp de 3-4 zile, să te speli pe dinți după fiecare masă, cu o periuță cu perii moi și pastă de dinți cu fluor;
 • pentru ca rezultatul dertartajului să se mențină în timp, trebuie să acorzi o atenție sporită îngrijirii orale, astfel că apa de gură și ața dentară devin obligatorii;
 • evită alimentele acide, precum citricele și murăturile;
 • evită alimentele care pot intra în gingii sau în spațiile greu accesibile (nuci, migdale, semințe etc).


Cum poti preveni aparitia tartrului?

Cel mai simplu mod prin care poate fi prevenită apariția tartrului este periajul dentar realizat corect, de două ori pe zi, însoțit de apă de gură și ață dentară, care înlătură reziduurile din zonele greu accesibile. Renunțarea la obiceiurile nocive precum fumatul, cantitățile foarte mari de cafea, zahăr și băuturi carbogazoase împiedică apariția tartrului. Și nu în ultimul rând, vizitele cât mai dese în cabinetul specialistului împiedică apariția tartrului, pentru că vei putea preveni apariția unor afecțiuni încă din timp, pentru a nu ajunge la situații grave.

Mituri despre detartrajul dentar

 • Detartrajul este dureros. De fapt, datorită inovațiilor din domeniu, procedura este una complet nedureroasă, chiar dacă creează un oarecare disconfort (care oricum nu se resimte în rândul tuturor pacienților);
 • Doar persoanele cu igienă orală deficitară trebuie să facă detartraj. Tartrul apare atât la persoanele cu igienă orală desăvârșită, cât și la cele cu igienă orală deficitară, pentru că e influențat de cantitatea de săruri din salivă, alimentație, obiceiuri nocive etc, nu doar de îngrijirea danturii;
 • Detartrajul afectează dinții. În realitate, detartrajul creează o barieră de protecție asupra dinților și smalțului dentar.
 • Detartrajul contribuie la formarea cariilor. Tartrul este format prin mineralizarea plăcii bacteriene și poate duce la apariția unor afecțiuni grave, precum parodontoză. Detartrajul împiedică, deci, aceste lucruri și nu duce nicidecum la formarea cariilor;
 • Detartrajul duce la apariția spațiilor interdentare. Apariția spațiilor între dinți este o iluzie provocată de acumularea tartrului, deoarece piatra formată se mărește, umplând spațiile interdentare naturale;
 • Detartrajul albește dinții. În realitate, dinții par mai albi după procedură doar pentru că sunt curățați în profunzime, nu pentru că au fost albiți prin detartraj.

detalii

Incrustațiile compozit

Aplicarea de încrustații din compozit reprezintă o tehnică reconstructivă indirectă și personalizată ce va permite refacerea cu fidelitate a molarilor și a premolarilor. Similare fațetelor de ceramică.

detalii

Incrustații ceramică

Incrustații ceramică

detalii

Fațete dentare

Fatete dentare - Tot ce trebuie sa stii. Ce sunt, cat costa, avantaje si dezavantaje

Dantura este unul dintre elementele care stârnesc de obicei cea mai mare cantitate de invidie. Îți place dantura cântăreței favorite și a vedetei dragi de la TV, iar când o vezi te gândești ce bine ar fi dacă dantura ta ar arăta la fel. Ei bine, răspunsul este unul destul de simplu la care poate te-ai gândit, poate nu - fațetele dentare.

Dacă ai de gând să îți îmbunătățești aspectul dinților și ai luat deja în considerare ideea de fațete dentare, iată ce este recomandat să știi înainte de a merge la medicul stomatolog și a demara întregul proces.

Ce sunt fatetele dentare?

Fațetele dentare nu sunt altceva decât învelișuri cu o dimensiune remarcabil de redusă ca grosime, realizate din diverse materiale care diferă atât ca preț, cât și ca aspect, care aduc purtătorului o durabilitate și rezistență crescute. Aceste elemente estetice se aplică de obicei individual pe partea de exterior a dinților frontali, indiferent că sunt canini sau incisivi pentru a le corecta forma, poziția sau culoarea și a crea un aspect cât mai atrăgător.

De menționat este faptul că fațetele nu sunt componente cu rol funcțional, ci doar estetice. Ele nu se aseamănă cu coroanele dentare decât ca aspect. Coroanele dentare au capacitatea de a acoperi dintele și îi oferă un rol de refacere sau protecție, iar fațetele dentare au rolul doar de a acoperi suprafața vizibilă a dinților oferind un aspect estetic.

Cine isi poate pune fatete dentare

Ca orice alt element ce ține de domeniul dentar, fațetele sunt recomandate unor anumite categorii de pacienți care includ:
 • Persoanele care au o culoare dentară neplăcută: dinți pătați în profunzime pe care tratamentul de albire nu îi ajută cu nimic sau o culoare care este neuniformă;
 • Persoanele care au dinți cu o formă sau poziție neplăcută: dinți inestetici, ascuțiți între care există spații de diverse dimensiuni, dinți de tip strungăreață, dinți ciobiți sau sparți, dinți prea mici sau prea mari;
 • Persoanele ai căror dinți au o poziție inestetică: dinți ieșiți din cavitatea bucală, dinți băgați în interior sau chiar dinți rotiți;

Care sunt tipurile de fațete dentare

Există două tipuri de fațete dentare: cu sau fără preparație (prep sau no-prep). Preparație înseamnă de fapt un proces de șlefuire care în mod normal are loc înainte ca fațeta de dinte să fie cimentată. Cazurile fericite nu necesită șlefuirea danturii în prealabil. Astfel dantura nu va fi afectată de montarea fațetelor.

De cate fatete am nevoie

Fatetele dentare nu se aplică de obicei pe toată dantură, ci cel mai frecvent pe dinții din față. Aceștia sunt cei mai vizibili și sunt răspunzători de frumusețea zâmbetului. De regulă, fațetele dentare pot fi aplicate pe un singur dinte sau pe mai mulți dinți. Poți să-ți pui fațete dentare pe 8-10 dinți, în funcție de câți dinți afectați ai. Totul depinde de nevoile tale.

Avantaje si dezavantaje in cazul fatetelor dentare

Ca orice alt element din domeniul dentar, fațetele dentare vin cu o serie de avantaje și dezavantaje pe care le vom detalia mai jos. Avantaje:
 • Poți obține zâmbetul perfect într-o perioadă de timp extrem de scurtă: o săptămână durează tratamentul care se realizează în două etape;
 • Poți corecta ușor probleme ce țin de estetica dentară cum ar fi culoarea, forma sau poziția dinților;
 • Fațetele dentare sunt greu de pătat și își păstrează culoarea stabilită împreună cu medicul pentru o perioadă lungă de timp;
 • Îți oferă durabilitate și rezistență, dar sunt blânde cu gingiile;
 • Nu vei avea nevoie de o perioadă de recuperare;
 • Vei obține un aspect natural datorită personalizării care le face 100% compatibile cu forma și culoarea dinților tăi;
Dezavantaje:
 • Nu le poți aplica pe toți dinții;
 • Fațetele confecționate din compozit se pot pigmenta.

Este necesara preparatia (slefuirea) in cazul tratamentului cu fatete dentare?

În funcție de modul în care arată dinții naturali, fațetele sunt de două feluri: prep și no-prep. Adică unele necesită șlefuirea dintelui natural înainte de montare pe când altele nu. Totul depinde de cât de bine arată dinții naturali, de forma, culoarea și poziția lor. Cu cât problemele lor sunt mai mari cu atât șlefuirea este mai necesară.

Etape. Cum se pun fatetele dentare

Aplicarea fațetelor dentare este un proces relativ scurt ca durată de timp, dar este format din mai multe etape despre care vom vorbi în rândurile următoare.

Consultarea prealabilă

Prima dată vei discuta cu medicul specialist care îți va analiza starea actuală a danturii și va face un plan privind tratamentele restaurative potrivit așteptărilor și preferințelor pacientului. Apoi se vor preleva imagini detaliate ale fizionomiei și mai ales ale expresiilor faciale ale pacientului.

Proiectarea zâmbetului

Pe baza imaginilor prelevate la etapa anterioară se va crea un zâmbet digital pentru ca pacientul să aibă o idee despre cum va arăta în viitor.

Pregatirea dintelui

Dintele va fi șlefuit pentru ca fațeta să stea perfect pe suprafața sa dacă se va aplica o fațetă prep. Se va lua amprenta dintelui pentru a confecționa mulajul ce imită perfect structura vizibilă a dinților și a peridonțiului. Se aplică fațetele din compozit care sunt provizorii și au capacitatea de a simula forma și culoarea celor definitive. Rolul lor este să protejeze suprafețele prelucrate în prealabil.

Testarea zâmbetului

Pacientul va testa noii dinți pentru a verifica estetica acestora. Dacă nu îi place estetica, se va înlătura compozitul așezat pe dinții nepreparați ai pacientului revenind la starea inițială și nu se va interveni asupra țesutului dentar al pacientului.

Cat dureaza aplicarea fatetelor dentare?

Procesul de aplicare al fațetelor dentare durează aproximativ o săptămână și este împărțit în două etape.

Cat costa fatetele dentare

Datorită faptului că procedura este una relativ nouă, prețul fațetelor este destul de ridicat. Totuși tehnologia ce ține de estetică dentară se află într-o continuă evoluție ceea ce face ca prețurile să se afle într-o ușoară scădere. Prețul fațetelor dentare nu este unul bătut în cuie. În funcție de materialele, tehnica folosită prețul unei fațete dentare poate varia între 1600 și 2500 RON. Orice tratament estetic necesită o evaluarea a situației particulare a danturii unui pacient, așadar vizita la un medic stomatolog este cea care îți poate oferi un răspuns clar și complet.

Pret fatete dentare

Dacă ai nevoie de o albire în cabinet sau acasă te va costa 800 lei, în timp de albirea profesională Zoom costă 1650 lei. O fațetă ceramică E-max are prețul de 1600 lei.

Cat rezista fatetele dentare?

Fațetele dentare sunt proiectate să reziste 15-20 ani sau chiar mai mult dacă sunt confecționate din ceramică.

Ce fac inainte de aplicarea fatetelor dentare

 • Optezi pentru un medic specialist care are experiență în aplicarea fațetelor și care îți poate arăta un portofoliu de pacienți cu rezultate bune.
 • Fațetele vor fi personalizate în funcție de profilul pacientului pentru a se potrivi perfect.
 • Dacă vrei să îți mărești buzele pe viitor, spune-i asta medicului, altfel vei risca să ai buze care nu se potrivesc cu dinții.
 • Nuanța fațetelor este bine să fie una naturală.

Ce fac după aplicarea fatetelor dentare

 • Unii pacienți pot simți un disconfort datorită cimentării. Este o reacție normală a organismului față de cimentul de lipire. Dacă durerile continuă este bine să mergi înapoi la medic.
 • Gingiile se vor inflama pentru o perioadă scurtă. Un analgezic prescris de medicul dentist îți va lua starea de disconfort.
 • Păstrează o igienă dentară la fel de riguroasă ca înainte de aplicarea fațetelor dentare. Periaj minim de două ori pe zi, ață dentară, igienizare profesională de două ori pe an - secretul unui zâmbet perfect.
 • Evită să consumi alimente dure care pot zgâria suprafața fațetelor.
 • Solicită gutiere de bruxism dacă știi că suferi de această afecțiune.

Ce nu am voie sa mananc după aplicarea fatetelor dentare

În primele zile după aplicarea fațetelor dentare este bine să mănânci alimente moi pentru a nu deteriora noile fațete ale dinților.

Contraindicatii. Cand nu am voie sa imi pun fatete dentare?

Specialiștii nu recomandă aplicarea fațetelor dentare în cazul dinților care prezintă probleme structurale cum ar fi anomaliile, cariile și plombele de mari dimensiuni, dantură care prezintă eroziuni semnificative sau danturii care se întâlnește cap la cap.

Intretinerea fatetelor dentare

Întreținerea fațetelor dentare este un proces zilnic care necesită atenție și rigurozitate. Dinții fațetați se vor îngriji la fel ca dinții naturali. Se periază de cel puțin două ori pe zi, se utilizează ața dentară și se merge la consult stomatologic de cel puțin două ori pe an. La periaj se vor evita pastele de dinți abrazive sau care conțin substanțe cu o acțiune similară deoarece pot distruge fațetele aplicate.

După aplicarea fațetelor se recomandă revenirea la cabinet pentru a verifica modul în care acestea s-au adaptat la cavitatea bucală.

Intrebari frecvente despre fatetele dentare

Imi pot cadea fatetele dentare?

Fațetele dentare pot să se desprindă de pe suprafața dinților, dar acest context nu este o problemă. Acestea pot fi oricând recimentuite de către medicul stomatolog.

Fatete dentare sau aparat dentar?

Fațetele dentare și aparatul dentar au roluri diferite. Dacă prima are rol pur estetic, al doilea produs este unul care aduce beneficii în primul rând practice și apoi estetice.

Între cele două există o mulțime de deosebiri despre care vom vorbi mai jos.
 • Durata tratamentului este diferită: fațetele dentare se aplică în maxim 2 săptămâni, pe când durata tratamentului cu un aparat dentar poate ajunge să dureze până la 18 luni.
 • Costurile fațetelor sunt mai mari decât ale aparatului dentar. Pentru a nu exista diferențe de culoare, formă sau chiar transluciditate, este bine să aplici fațete dentare pentru cel puțin 6 dinți frontali, astfel costurile ajung la sume destul de mari.
 • Invazivitatea tratamentului: aplicarea fațetelor implică șlefuirea minoră a dinților vizați pe când tratamentul cu un aparat dentar nu aduce nicio modificare dinților. Aparatul dentar se va da jos după o perioadă, dar dinții șlefuiți nu vor mai putea fi niciodată lăsați “liberi”, fără fațete dentare.
 • Dacă în cazul aparatului dentar se vor respecta restricții alimentare timp de 1-6 luni și se va purta gutieră de contenție o vreme lungă, în cazul fațetelor dentare precauțiile alimentare se vor respecta întotdeauna, iar gutiera va fi purtată noaptea.
 • Dacă suferi de bruxism nu îți este recomandat să aplici fațete dentare, pe când aparatul dentar nu deține nicio restricție.

Fatetele dentare imi afecteaza dintii?

Aplicarea fațetelor dentare este un proces minim invaziv care de obicei necesită o șlefuire minimă sau chiar deloc.

Mi se vor retrage gingiile din cauza fatetelor dentare?

Răspunsul clar și răspicat este nu. Dacă ți se retrag gingiile, cauza este alta, nu fațetarea dentară. De cele mai multe ori cauza este o lucrare stomatologică lăsată neterminată.

Tratamentul cu fatete dentare este dureros?

Aplicarea fațetelor este un proces minim invaziv la care durerea lipsește. Este posibil ca după cimentarea fațetelor pacientul să resimtă un minim de disconfort care trece în maxim 6 ore de la sine. Dacă nu trece, este bine să iei un analgezic sau să revii la medic pentru consultație.

Imi intra mancare sub fatete?

Mâncarea ajunge sub fațete doar dacă ai o igienă orală deficitară sau incorectă. Este recomandat să te periezi de două ori pe zi, să utilizezi ața dentară și apa de gură zilnic.

Daca am fatete dentare, nu voi mai avea carii?

Dacă ai fațete dentare dinții tăi vor fi protejați de atacul acid care în mod normal favorizează apariția cariilor. Răspunsul este că nu vei mai avea carii.

Cum ma spal pe dinti daca am fatete dentare?

Periajul se face la fel ca înainte de aplicarea fațetelor dentare cu mențiunea să se evite pastele de dinți abrazive sau cu substanțe de acest tip.

Fatetele dentare se ingalbenesc in timp?

Nu, culoarea aleasă va rămâne așa până în ultima clipă.

detalii

Bijuterii dentare

Bijuteriile dentare sunt accesorii menite să dea o strălucire aparte danturii. Splendoarea acestor ornamente prețioase, similare bijuteriilor tradiționale, au capacitatea de a atrage privirile persoanelor cărora le vorbiți sau le zâmbiți.

detalii

Albirea dintilor profesionala

Totul despre albirea dintilor. Ce este si cum se face albirea dentara profesionala

Dintii albi, stralucitori sunt asociati cu o stare excelenta de sanatate, dar si cu tineretea.

Un studiu efectuat de cercetatorii britanici si aparut in publicatia dailymail.co.uk arata ca petele de pe dinti fac ca femeile sa fie percepute cu 13 ani mai in varsta. In plus, o dantura ingrijita iti va oferi mai multa incredere in tine, permitandu-ti sa zambesti mai mult.

Ce este albirea dintilor

Albirea dentara este cea mai comuna procedura de cosmetica dentara, avand rezultate vizibile si durabile. Procedura de albire dentara se realizeaza in cabinetul medical de catre medicul stomatolog, cu tehnologii speciale de albire, precum cea cu laser ZOOM.

Albirea dentara realizata in cabinet

Albirea dentara cu laser ZOOM

Albirea cu ajutorul laserului (ZOOM) este cea mai eficienta si rapida metoda de albire a dintilor, rezultatelele fiind vizibile doar dupa o singura sedinta de 45 de minute.

Acesta procedura se realizeaza prin aplicarea unui gel de peroxid de hidrogen, care apoi este activat cu ajutorul luminii laser, setata la o intensitate si durata bine stabilite, in functie de nevoile fiecarui pacient.

Albire in cabinet/acasa cu gel Opalescence xtra boost

Albirea dintilor poate fi realizata si cu ajutorul tehnologiei cu gel Opalescence xtra boost. Gelul este dispus intr-o seringa de mixare de tip jet, care asigura mentinerea proprietatilor ingredientelor la fiecare aplicare.

Dupa prima deschidere, acesta trebuie tinut la frigider. Gelul poate fi utilizat timp de 10 zile de la deschidere. Gelul Opalescence xtra boost poate fi aplicat atat in cabinetul medical, cat si acasa, deoarece nu necesita lampa de fotopolimerizare.

Albirea cu fateta ceramica

Fatetele dentare ceramice sunt invelisuri deosebit de subtiri, realizate din portelan si aplicate peste dintele natural, asemeni unei proteze.

Aceste fatete dentare, folosite adesea de starurile de la Hollywood, sunt un fel de proteze ce se aplica individual pe partea exterioara a fiecarui dinte frontal (incisivi sau canini), pentru corectarea imperfectiunilor de culoare, forma sau pozitionare, obtinand o dantura perfecta.

Cine poate apela la albirea dentara

Inainte de a apela la albirea dentara, ai nevoie de un consult de specialitate pentru a te asigura ca dantura iti permite un astfel de tratament.

Este necesar ca toate afectiunile dentare sa fie tratate in prealabil. Astfel, inainte de albirea dentara, trebuie sa te asiguri ca nu ai carii, leziuni ale smaltului dentar sau parodontite.

Inainte de albire se va efectua o procedura de igienizare care include detartraj, periaj profesional si air-flow.

Etapele tratamentului de albire dentara

Etapele tratamentului de albire difera in functie de procedura aleasa.

In cazul tratamentului de albire realizat in cabinetul stomatologic, cu ajutorul gelurilor, se va recurge la amprentare pentru crearea unor mulaje ce vor fi folosite pentru a realiza gutiere din plastic transparent.

Acestea vor fi umplute cu gel si se vor folosi timp de 5 zile consecutiv. Gutierele se vor aplica in special in timpul noptii, pentru a fi tinute pe dantura timp de aproximativ 6 ore.

In cazul laserului, pentru a beneficia de un zambet stralucitor, pacientului i se aplica un gel de protectie pe gingii, apoi - gelul cu peroxid. Acesta se activeaza cu o lampa speciala cu leduri sau laser timp de 30-60 de minute, in functie de nevoile pacientului.

Cat de mult se pot albi dintii

Multe persoane cred ca, in urma albirii dintilor se va obtine acel alb imaculat ca de portelan. Insa dintii se pot albi cu doar cateva nuante, ajungandu-se la nuanta naturala a acestora.

Nuantele naturale ale dintilor sunt:
 • A : alb-galben
 • B : galben
 • C : gri
 • D : alb-galben-gri

Cel mai eficient tratament se realizeaza in cazul dintilor patati si ingalbeniti cu cel putin 2-3 nuante. Astfel diferenta de nuanta de dupa tratament va fi vizibila cu ochiul liber. In cazuri favorabile, se poate schimba culoarea dintilor cu 2-3 nuante: de exemplu de la A3,5 la A2 sau A1.

Cat costa albirea dintilor

Preturile pot varia in functie de tehnologia si de produsele folosite. De exemplu, albirea dentara cu Opalescence xtra boost are un pret mai mic prin comparatie cu albirea profesionala cu laser ZOOM.

Albire dinti preturi

Albire in cabinet/acasa Opalescence xtra boost

800 lei

Albire profesionala ZOOM

1650 lei

FATETA CERAMICA E MAX

1600 lei


Albirea dentara acasa

Albirea dentara poate fi facuta si acasa, sub indrumarea medicului, utilizand gutiere si gel de albire. Procedura dureaza 7 zile, este una simpla si implica urmatoarele etape:
 • spalarea riguroasa a dintilor inainte de aplicarea gelului de albire.
 • aplicarea gelului pe gutiere.
 • fixarea ferma a gutierei pe dinti.
 • indepartarea excesului de gel cu degetul curat sau cu ajutorul unei periute de dinti.
 • purtarea gutierei timp de aproximativ 8-10 ore pe timpul noptii sau 6 ore in timpul zilei..
 • spalarea dintilor si a gutierei foarte bine, astfel incat sa nu mai ramana urme de gel.

Albirea dentara realizata cu geluri

Gelurile de albire dentara destinate folosirii acasa sunt o solutie optima de albire, insa acestea trebuie achizitionate doar din cabinetele stomatologice. Recomandarile se fac in urma consultului stomatologic si in functie de motivul colorarii dintilor.

Gelurile pentru albirea dentara se aplica timp de 4-8 ore pe zi, in functie de concentratia gelului, ce poate fi compus din peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida (10-16%) pana cand pacientul obtine nuanta dorita. Atentie, insa, nu se utilizeaza mai mult de doua saptamani!

Albirea dentara cu gutiere

Albirea dentara cu gutiere este o procedura comuna de albire. Aceasta se realizeaza in cabinetul stomatologic, cu ajutorul gelurilor si presupune urmarea unor etape stricte:

Medicul ia amprenta dintilor si va trimite mulajele catre un laborator pentru crearea gutierelor, care au un spatiu milimetric intre dinti si material. Spatiul respectiv va fi umplut apoi cu gelul de albire.

Gutierele se fixeaza pe dinti, unde intra in contact cu smaltul, fara sa irite gingia. Excesul se indeparteaza foarte usor.

Perioada de aplicare este de 5 zile pentru fiecare arcada, de la 1,5 ore pana la 6 ore, in functie de concentratia gelului.

Produse pentru albirea dintilor

Pe piata exista mai multe produse pentru albirea dentara. Printre acestea amintim:
 • paste de dinti cu efect de albire – cea mai usoara metoda de albire. Pasta de dinti este destinata indepartarii petelor recente de pe suprafata dintilor, cauzate de mesele cu alimente colorate (vin rosu, cafea, sos rosu, spanac etc.).
 • geluri pentru albire care se aplica de catre medicul stomatolog - aceasta procedura dureaza intre 45-90 de minute. Gelurile contin peroxizi cu o concentratie de 35-36%. Efectul dorit este imediat si nu necesita mai multe aplicari.
 • gutiere, care pot fi aplicate acasa sau in cabinetul stomatologic - durata acestui tratament este de 5-7 zile pana la obtinerea efectului dorit.

Albirea dentara acasa vs albirea in cabinet. Avantaje si dezavantaje

Exista numeroase tehnici de albire a dintilor acasa, de la tratamente home-made pana la tratamente ce pot fi comercializate pe internet.

Cu toate acestea, de multe ori, unele tratamente nu au efectul dorit, albirea dintilor fiind insesizabila. In plus, unele dintre aceste tratamente sunt abrazive sau contin substante care ataca smaltul dintilor, ducand la aparitia sensibilitatii dentare.

Pentru a preveni eventuale probleme dentare cauzate de albirea dintilor acasa, dar si pentru a obtine un efect de albire vizibil, cea mai sigura solutie ramane albirea dentara profesionala.

Cat dureaza rezultatele albirii dentare. Cum sa ai dintii mai albi

Procedura de albire dentara profesionala se realizeaza intr-o singura sedinta si poate dura intre 40 de minute si doua ore, in functie de tehnica folosita.

Sfaturi pentru a mentine cat mai mult efectele albirii dentare profesionale

Dupa tratamentele de albire dentara este foarte important sa acorzi o atentie deosebita igienei orale. Doar in acest fel efectul va dura mai mult timp. Dupa procedura de albire se vor evit toate alimentele colorate, pentru cel putin doua saptamani (cafea, vin rosu, fructe de padure etc). Deasemenea, igiena dentara riguroasa este un must.

Albirea dintilor: avantaje si dezavanataje

Albirea dentara are atat avantaje, cat si dezavantaje. Iata care sunt acestea.

Avantaje

 • indepartarea petelor dentare – prin albirea dintilor se indeparteaza petele dentare cauzate de o igiena deficitara si de consmul alimentelor colorate.
 • efect estetic de albire – efectul estetic de albire este vizibil dupa doar o sedinta.

Dezavantaje

 • sensibilitatea dentara – este cel mai comun efect secundar. Acesta apare dupa efectuarea sedintei de albire, insa dispare treptat dupa finalizarea tratamentului.
 • afectarea gingiilor – un alt efect secundar este iritarea gingiilor, insa dispare o data cu finalizarea tratamentului.

Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor

Principalele cauze ale ingalbenirii dintilor sunt: fumatul, consumul de cafea, vin rosu si alte alimente colorate.

Aceste alimente patrund in timp, in porii din smaltul dintilor, care sunt asemenatori unui burete. Aceste resturi fac ca nuanta dintilor sa devina din ce in ce mai inchisa la culoare.

Alimente care pot ingalbeni dintii

Alimentele care duc la ingalbenirea dintilor sunt cele care contin coloranti, dar si fructele de padure, sosurile de soia si rosii, sfecla sau otetul balsamic. De asemenea, bauturi precum cafeaua, ceaiul negru, vinul rosu si sucurile carbogazoase cauzeaza ingalbenirea dintilor.

Alte cauze ale ingalbenirii dintilor

Pe langa alimentatie si fumat, ingalbenirea dintilor poate fi cauzata si de alti factori precum:
 • inaintarea in varsta – structura dintilor se modifica o data cu inaintarea in varsta, ducand la ingalbenirea dintilor.
 • fluorul in exces (fluoroza) - folosit in exces, fluorul poate afecta dantura. Acesta poate fi gasit in apa pe care o bem, dar si in pasta de dinti.
 • medicamente – anumite tratament medicamentoase pot cauza ingalbenirea dintilor;
 • igiena dentara precara – lipsa unei igiene dentare adecvate duce, in timp, la ingalbenirea dintilor.

Contraindicatii in cazul albirii dintilor

Din pacate, nu oricine poate apela la albirea dentara. Procedeul de albire a dintilor nu este recomandat:
 • femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
 • persoanelor care sufera de boli gingivale.
 • persoanelor care prezinta eroziune dentara.
 • copiilor pana in 15 ani.
 • persoanelor care sufera de sensibilitate dentara.
 • persoanelor alergice la peroxid.
 • pacientilor cu fluoroza dentara.

Mituri si intrebari frecvente despre albirea dintilor

Detartrajul albeste dintii. Prin detartraj se elimina tartrul de pe dinti, care este mai inchis la culoare decat smaltul, insa nu se albesc dintii.

Albirea dentara este dureroasa. Albirea dentara realizata cu tratamente speciale de catre medicul stomatolog nu este dureroasa.

Albirea dentara duce la aparitia sensibilitatii dentare. Dupa tratament, in primele doua zile poate aparea sensibilitate dentara, insa aceasta dispare treptat.

Albirea dentara isi pastreaza efectele pentru totdeauna. Efectele procedurii pot dura de la 6 luni pana la maxim doi ani, in functie de obiceiurile zilnice ale fiecarei persoane in parte.

Vezi mai multe

detalii

Estetica

Ai trecut prin situații în care, din pricina nuanței gălbui a dinților tăi, ai zâmbit cu rețineri? Tratamentele noastre de estetică dentară îți asigură dantura perfectă, demnă de cele mai reușite selfie-uri.

detalii

medicii sectiei

Dr. Claudiu Catana

Protetica Dentara, Stomatologie Generala

Dr. Andreea Luican

Stomatologie Generala

Dr. Adina Stoica

Pedodontie, Stomatologie Generala

Dr. Cristina Munteanu

Medic Coordonator

Intrebari frecvente

De ce să apelezi la tratamentele estetice din cadrul cabinetului nostru?

Tratamentele sunt realizate de medici experți în estetică facială, care lucrează în echipă cu medicii stomatologi și specialiștii în estetică dentară pentru a vă asigura un zâmbet sănătos și un chip luminos

Personalul este specializat în estetica facială, executând toate procedurile și tratamentele aferente acestui sector fără a duce intervențiile într-o zonă cu rezultate finale nefirești

Aparatura utilizată este una performantă, necesară unor intervenții cu rezultate sigure și beneficii ce se văd imediat și se păstrează în timp

Confortul și accesibilitatea programelor de tratament (îți poți îmbunătăți aspectul estetic în pauza de masă de la serviciu)

Giulești

+40213672828
smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita