Ce se intamplă la CrisSmile în perioada COVID19?

Vezi mai multe

Centru de endodonție clasică și la microscop

Te confrunți cu carii mai mult sau mai puțin evidente? Amâni vizita la dentist deși ai dureri ce revin la câteva zile? Tratamentele endodontice sunt primul tău pas către un zâmbet sănătos. Nu mai sta pe gânduri. Alege tratamentele endodontice și salvează-ți dinții încă din primele stadii ale cariilor.

vezi servicii
crissm

Programează-te online sau sună-ne la

sau ne poti contacta pe
programeaza vizita

Beneficiile tratamentelor de endodonție asistate la microscop în clinica Cris Smile Studio Imaginea oferită de microscop este de o calitate excepțională. Tratamentul asistat la microscop scade considerabil riscul de recidivă. Pacientul salvează timp și bani. Pacientul are parte de un tratament minim invaziv. Lucrul la microscop se poate face în cazul a numeroase afecțiuni.

SERVICII

Ozonoterapia

Ozonul, în mod natural, se găseşte în straturile inferioare ale atmosferei şi acţionează că un scut protector al planetei împotriva razelor ultraviolete emise de soare.

Ozonoterapia constituie o metodă de tratament care se bazează pe capacitatea ozonului de a distruge microorganismele implicate în diverse afecţiuni.

Ozonul este compus din trei atomi de oxigen și a fost identificat încă din anul 1785. În 1896, Nicolae Tesla a patentat în S.U.A. primul generator de ozon.
Cuvântul "ozon" înseamnă în limba greacă "aer proaspăt".
Ozonoterapia pornește de la ideea că la originea oricărei afecțiuni sau probleme în organism se află insuficientă oxigenare a celulelor. Astfel, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen și ozon repara celulă din interior, reducând zona afectată.
Printr-un amestec perfect al celor două gaze se neutralizează toxinele acumulate de-a lungul timpului în corp, se reduc inflamatiile, se reglează pH-ul, se îmbunătățește circulația sângelui.

Ozonoterapia este folosită în ortopedie, tratarea bolilor reumatismale, afecţiuni vasculare şi neurologice, în dermatologie, urologie, ginecologie, tratamente estetice şi în stomatologie.

Cum folosim ozonoterapia în cabinetul stomatologic?
 • tratarea non-invazivă a leziunilor carioase superficiale
 • dezinfecţia cariei dentare
 • în endodonţie, dezinfecţia canalelor radiculare
 • în tratamentul hipersensibilităţii şi abraziunii dentare
 • tratamentul gingivitei necrotice
 • înainte şi după intervenţiile oro-chirurgicale
 • tratamentul pungilor parodontale
 • candidoze orale, herpesuri, afte bucale, stomatite, chilite, orice afecţiune în care sunt implicate bacterii, virusuri
 • extracţii dentare
 • oprirea hemoragiilor
 • trismus
 • dezinfecţia câmpului operator

Care sunt efectele benefice ale terapiei cu ozon?

Studiile de specialitate au dovedit că un nivel ridicat de oxigen în ţesuturi distruge bacteriile, virusurile şi celulele ţesutulului afectat, iar celulele sănătoase supravieţuiesc şi se multiplică mai repede, la o viteză mai mare.

Ozonul are efecte:
 • efecte-antibacteriene
 • antivirale
 • antifungice
 • antioxidante şi detoxifiante

Ozonul este produs în cabinet, de un aparat, care respectă modul în care acesta se produce în atmosferă, iar apoi se administrează cu ajutorul unei anse de sticlă care este pusă în contact cu zona infectată/inflamată.
Ozonul poate pătrunde până la 5 mm în ţesut moale şi 1-2 mm în ţesut dur. Un aspect foarte apreciat de pacienţi este faptul că pe durata intervenţiei nu este necesară anestezia, deoarece ozonoterapia nu doare!
Şedinţele de aplicare a ozonului sunt scurte, până la maxim 15 minute, iar rezultatele sunt vizibile chiar după prima şedinţă.
Ozonoterapia nu generează alergii sau intoleranţe şi nu are reacţii adverse atunci când este administrată corect de către un medic abilitat.
Sunt totuşi unele categorii de pacienţi la care terapia cu ozon este contraindicată, iar aceştia trebuie atenţionaţi de către specialist: din această categorie fac parte femeile însărcinate, cei care au hipertiroidism, trombocitopenie sau cei care au suferit recent un infarct miocardic acut.

detalii

Tratamente asistate laser

Laser stomatologic – o metodă inovatoare de tratament pentru anumite afecțiuni dentare. Intervențiile asistate laser presupun eficiență și precizie ridicate, limitarea durerii și a sângerării.

În cabinet, laserul este indicat la tratarea țesuturilor moi, în estetică dentară, pentru biostimulare și terapia durerii, la sterilizarea canalelor radiculare și accelerarea proceselor de vindecare

“Laserul este folosit pe diferite sectoare medicale, inclusiv în stomatologie. Acesta utilizează o undă fină de energie luminoasă special dedicată pentru procedurile dentare şi pentru chirurgia orală. Datorită acestei inovaţii, unele manopere dentare sunt mult mai confortabile, mai puțin dureroase, permiţând vindecări mai rapide şi mai puţine complicaţii în timpul tratamentului”. - doctor Cristina Munteanu

Laserul folosit în tratamentele Cris Smile Studio este Litemedics, are o lungime de undă de 940 nm şi mai multe nivele de putere care sunt potrivite şi sigure pentru diferite proceduri.

Tratamentul Parodontitei (parodontoza) cu laser stomatologic

Parodontita sau boala parodontală este o inflamaţie a gingiilor care, dacă devine severă, poate duce la pierderea ţesuturilor care mențîn dinţii în poziţie. Este o boală care nu poate fi complet vindecată însă, prin intervenții temporizate și realizate la momentul oportun, poate fi controlată. Controlul bolii  parodontale se referă la încetinirea procesului de degradare a țesuturilor moi. În mod tradițional, parodontoza se tratează chirurgical și anume,  prin proceduri mai mult sau mai puțin dureroase gingia retrasă era „ridicată” și suturată în jurul dinților.

La polul opus, tratamentul asistat laser este minim invaziv și presupune mai puţină durere şi mai puţin disconfort. Manoperele terapeutice în care este folosit laseul sunt;
 • gingivectomia şi gingivoplastia (reconturare gingii);
 • îndepărtarea plăcii bacteriene;
 • prevenirea infecţiilor în timpul tratamentului de canal;
 • chiuretajul paradontal;
 • sterilizarea (dezinfecţia) pungilor paradontale;

Avantajele utilizării laserului în tratamentele ce adresează parodontoza sunt:
 • Reduce sângerarea şi tumefierea ţesuturilor;
 • Precizie şi traumă minimă
 • mult mai puţine şanse de infecţie, de complicaţii şi de diseminare bacteriană (fasciculul laser ajută la sterilizarea zonei cu care vine în contact);
 • vindecare rapidă.

Albirea Dentară cu laser stomatologic

Principalele avantaje ale utilizării laserului în albirea dentară îl reprezintă reducerea timpului de intervenție și faptul că afectează mult mai puțin smalțul. Dintre beneficiile albirii dentare cu laser amintim:
 • zâmbet strălucitor și dinți mult mai albi de la prima ședința;
 • eliminarea instanța a petelor și colorațiilor;
 • SINGURĂ ALBIRE DOVEDITĂ ȘTIINȚIFIC CĂ FIIND INOFENSIVĂ PENTRU SMALT;
 • o procedura fără durere;
 • servicii profesionale la cel mai bun raport calitate-preț.

Durata unui tratament de albire dentară cu laser este de maxim 20 de minute față de cel cu lampă UV care durează în medie 30 de minute. În aceeași măsură, compușii din gelul de albire pot determina apariția unei sensibiitati care să persste câteva zile și care poate fi tratată tot cu ajutorul laserului.

Terapia Durerii cu laser stomatologic

Utilizând o rază laser cu densitate energetică mică, laserul stomatologic este folosit în reducerea durerilor post-operatorii, a celor cauzate de leziuni orale, afte și herpes bucal. Prin procedura de biostimulare - laserul are un capăt atașat special - medicul stomatolog realizează o ședință de terapie care induce regenerarea tisulară care are efecte asupra proceselor metabolice, ceea ce duce la vascularizarea zonei tratate, accelerarea factorilor de creștere, având drept urmare reducerea durerii. Trebuie efectuată împreună cu medicație corespunzătoare cu analgezice și/sau antiinflamatoare. Scopul tratamentului este acela de a ameliora simptomele, de a accelera procesul de vindecare și de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului.

În termeni științifici, biostimularea cu laserul stomatologic este cunoscută sub denumirea de LILT (Low Intensity Laser Therapy).

Tratamente Endodontice cu laser stomatologic

Tratamentele stomatologice au acum o rată de succes  de peste 90%, datorită tehnicilor și echipamentelor avansate folosite, a utilizării microscopului electronic și a sterilizării canalelor endodontice cu Laser, precum și a terapiei de biostimulare. Tratamentul endodontic se efectuează atunci când se inflamează sau infectează pulpă dintelui, că urmare a unor carii profunde sau a fracturilor dentare, a luxațiilor sau a fisurilor. Amânarea tratamentului poate cauza abcesul dentar, costuri mărite sau dureri insuportabile. Tratamentul endodontic cu laser elimină bacteriile din canalele radiculare. Este efectuat atunci când există infecții radiculare care răspund greu la tratamentele clasice. Rază laser este utilizată intraradicular, cu un capăt special atașat laserului stomatologic, pentru a steriliza corect canalele. Poate fi utilizată și în intervenții simple pentru că reduce durata tratamentului. 

Permite păstrarea unei părți mai mari din structura sănătoasă a dintelui și o vindecare mai rapidă, cu mai puțîn disconfort.

Chirurgie cu laser stomatologic Laserul acționeaza diferit în funcție de tipul de operație care se execută : Când laserul se folosește pentru proceduri chirurgicale, acesta va acționa că un instrument care "taie" sau "vaporizează" țesuturile cu care vine în contact. Când laserul este folosit pentru "întărirea" obturatiilor compozite, acesta va crește puterea legăturii dintre materialul compozit și dinte. Când laserul este folosit în cadrul procedurilor de albire a dinților, acesta va acționa ca o sursă de energie ce crește eficientă agenților de albire.

Laserul stomatologic este ideal pentru operațiile chirugicale simple precum frenectomie, gingivectomie și alungire coronară, îndepărtarea fibroamelor, realizarea inciziilor gingivale, expunerea dinților neerupți, incizarea abceselor. Oprește sau minimizează sângerarea prin acțiunea undei laserului diodă asupra hemoglobină sau melanină din țesuturile moi.

detalii

Tratamente de canal

Tratamentul de canal sau scoaterea nervului, după cum este cunoscut, presupune eliminarea completă a tot ceea ce se află în canal, curățarea, modelarea și decontaminarea zonei pentru a combate infecția apărută la nivelul pulpei dentare. La final, nu veți mai simți nicio durere la acel dinte, deoarece țesutul nervos a fost scos și infecția eliminată.

detalii

Endodonție Clasica si Microscop

Tratamentele endodontice sunt primul tău pas către un zâmbet sănătos iar prin intermediul lor își salveazi dinții încă din primele stadii ale cariilor.

detalii

Obturații coroane

Obturațiile sau plombele reprezintă tratamentul endodontic prin care spațiile structurii dentare, rezultate din eliminarea unei carii. Practic, ele sunt cea mai simplă metodă de tratarea a unei carii.

detalii

medicii sectiei

Dr. Paraschiv Elena

Endodontie

Dr. Claudiu Catana

Protetica Dentara, Stomatologie Generala

Dr. Andreea Luican

Stomatologie Generala

Dr. Adina Stoica

Pedodontie, Stomatologie Generala

Dr. Cristina Munteanu

Medic Coordonator

Intrebari frecvente

De ce e nevoie de endodonție?

Tratamentele de endodonţie sunt absolut necesare dacă leziunile cariogene sau traumatice avansate au determinat deteriorarea pulpei dentare în aşa mod încât au dus la inflamarea acesteia (pulpită) şi la necrozarea endodontului. De asemenea, realizate corect și la timp, reduc șansele de a avea nevoie de proceduri mai complexe sau mai costisitoare. Tratamentele endodontice te ajută să beneficiezi de un zâmbet frumos și natural, indiferent de vârstă, îmbunătățindu-ți încrederea de sine și calitatea vieții.

Giulești

+40213672828
smile

parerile clientilor

“Dincolo de un cadru relaxant şi foarte atrăgător, am găsit în dna. dr. Cristina Munteanu profesionalism şi competenţă la un nivel înalt. Mereu cu zâmbetul pe buze, amabilă, comunicativă, caldă şi atentă la problemele noastre dna. doctor a făcut ca pentru băiatul nostru „la dentist” să nu insemne frica şi încordare ci zâmbet şi relaxare. Venim cu plăcere şi plecăm zâmbind şi pentru asta mulţumim Cris Smile Studio! Mulţumim dna. doctor!”

“Very friendly people and excellent services. Will come back for sure!”

“Recomand cu mare încredere serviciile acestei clinici dentare. Sunt profesioniști, își respectă clienții și le asigură toate normele de igienă corespunzătoare în această perioada.”

"Când copilul tău zâmbește, poţi spune că eşti cu adevărat împlinit! Mulțumesc, Cris Smile Studio! Sunt profesioniști și nu și-au pierdut empatia față de clienți!"

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

"Am ajuns aici pentru o extracție, prima din viața mea, cu o frică imensă. Prima impresie plăcută am avut-o cu recepția, foarte amabilă domnișoara . Extracția a fost făcută de domnul doctor Vlad Alexandru, căruia nu am cuvinte să îi mulțumesc. Nu am simțit absolut nimic(deși eu eram speriată rău), atent la cum te simți și îți explică tot ce întrebi. Locul extracției arată foarte bine, nu s-a inflamat absolut deloc. Domnule doctor, ești extraordinar. Voi reveni cu drag, de fiecare dată. Vă mulțumesc! "

"Recomandarea mea vine din suflet și mai ales din mulțumirea cu care am plecat de fiecare dată din cabinet. Doamna Doctor Munteanu a fost medicul meu stomatolog săptămânal, timp de aproximativ 4 ani, timp în care am avut aparat dentar. O admir din suflet pentru că pe atunci eram o adolescență fricoasă și nesigură mai ales din cauza complexului provocat de dantura mea. Este un medic care însumează toate calitățile pe care le poate avea un medic și, cu precădere, îi iese minunat transformarea din doctor în prieten."

"La Cris Smile am întâlnit o minune de om, dr Cristina Munteanu. Mamă a trei copiii, cu o răbdare desăvârșită și cu o empatie rar întâlnită. Nu știam cum arată deoarece purta un combinezon care o acoperea în întregime. Doar ochii îi puteam desluși printr-o vizieră de protecție. Erau blânzi și aveau o lumină aparte. Se chinuia să vorbească prin toate măștile de protecție, dar o făcea ca să mă liniștească. Eu una, pot zâmbi din nou fericită, datorită dânsei:) Recomand!"

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Le recomand cu căldură pe doamnele doctor Negru, Stoica și Crăciun. Datorită dumnealor, dinții mei arată mai curați și frumoși decât oricând. Întotdeauna am fost tratată cu profesionalism, nu au fost probleme cu programările. Sunt pacienta clinicii din 2012 și voi continuă să merg cu încredere. Mulțumesc!"

"Servicii excelente. Programările sunt foarte bune, nu se întârzie, nu aștepți foarte mult și ești anunțat înainte prin sms. Domnii Doctori sunt profesioniști și răbdători cu persoanele care au frică de dentist. Îi recomand."

‘Pentru tine și, în același timp, pentru voi’

programeaza vizita