instagram facebook youtube
 
 
 
 
Parodontologie

Parodontologie

Prin tratamentele de parodontologie, intenţionăm să ne ajutăm pacienţii cabinetului stomatologic Cris Smile să cunoască adevăratele cauze ale pierderii dinţilor. Pentru că aparte traumatismele sau leziunile cariogene, printre factorii responsabili se numără şi boală parodonatala. Iar la baza acesteia se află acumulările de placă bacteriană şi depozitele calcificate de tartru.

De obicei, persoanele tinere, dar şi cele trecute de prima tinereţe ajung să neglijeze semnele timpurii ale maladiilor ce interesează ţesutul de susţinere dentar. De la inflamatia gingiilor, dacă nu se elimina cauzele şi nu se iau măsuri, pacienţii pot ajunge să se confrunte cu parodontoze, ultimul stadiu al bolii parodontale. Iar de la diagnosticare şi până la slăbirea rezistenţei dentare în canalul alveolar, nu mai este decât un pas.

 

Cu ce suntem diferiți?

Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi:
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~  plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.

 

Medici calificați

Specialiştii Cris Smile internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament.
Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între o muşcătură corectă şi un zâmbet perfect.
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~  plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile.

 

Caracteristici de baza

Specialitatea stomatologică de parodontologie, aşa cum se sugerează din denumire, se ocupă cu studiul ţesutului de susţinere a dinţilor (parodontiu) şi a maladiilor aferente. Este vorba despre diagnosticarea, prevenirea şi tratarea bolii parodontale, o maladie de natură inflamatorie cauzată de acumulările de placă bacteriană, considerată principala responsabilă de pierderea dinţilor.
Parodontiul sau ţesutul de suport dentar include:
~  Gingiile sau ţesuturile moi ce potejeaza o parte din coroana dentară şi acoperă integral rădăcina;
~  Ligamentele parodontale, un fel de ţesuturi “amortizoare” ce unesc rădăcina dintelui de canalul alveolar;
~  Cementul radicular, stratul ce acoperă integral rădăcinile dentare;
~  Osul alveolar, ţesutul osos maxilar / mandibular ce “găzduieşte” rădăcina.

 

Rolul tratamentelor de parodontologie

Scopul primar al tratamentelor de parodontologie începe cu menţinerea în condiţii favorabile a structurilor dentare naturale, astfel încât să fie conservate funcţia masticatorie, funcţia fonetică şi estetică dentară.
Pentru cariile dentare există tratamente specifice de endodonţie, ce constă în obturatii coronare, iar atunci când este nevoie, şi în devitalizarea dintelui. Dacă sunt diagnosticate malocluzii dentare (alinierea deficitară a dinţilor pe o arcadă sau în raport cu cealaltă arcadă), recomandăm terapii de ortodontie cu aparate dentare fixe sau după caz, cu aparate dentare mobile, linguale sau invizibile.
Însă dacă ne confruntăm cu boală parodontală, terapiile de parodontologie se desfăşoară în şi din mai multe direcţii:

Tratamente de parodontologie. Faza I
Medicul specialist în parodontologie pune un diagnostic precis, bazându-se pe simptomatică prezenţa şi pe gradul de severitate al simptomelor. Apoi intervine pentru înlăturarea factorilor cauzatori, adică a tartrului, prin tratamentele de profilaxie dentară: detartraj, curăţare profesională şi Air Flow.
Dentistul evaluează gravitatea situaţiei şi nivelul în care este afectat parodontiul, după care decide dacă este nevoie şi de alte terapii complementare precum cele din etapă a ÎI-a.

Tratamente de parodontologie. Faza a II-a
În faza a II-a, curele efectuate de specialistul parodontolog îndeplinesc un rol dublu:
~  De reconstrucţie a parodontului;
~  De remodelare estetică a ţesuturilor deteriorate.
La nevoie, când ţesutul parodontal este grav afectat, adică atunci când acesta nu mai poate susţine o lucrare protetică sau un implant dentar, este recomandată reconstrucţia osoasă (aditia de os) a structurii de susţinere.
O altă abordare este reprezentată de remodelarea ţesuturilor moi (tratamente de remodelare estetică) afectate de prezenţa buzunarelor parodontale, ce pot fi asociate cu recesiunea gingivală (efectul de “dinţi alungiţi”).

Tratamente de parodontologie. Faza a III-a
Tratamentele de parodontologie îndeplinesc şi un rol de terapie conservativă, ce permite menţinerea rezultatelor în timp. Este important că fiecare persoană ce s-a confruntat cu boală parodontală, să ştie că este vorba despre o maladie cronică, ce evoluează în tăcere.
Dacă boală parodontală nu este controlată prin igienă dentară la domiciliu şi prin curele profesionale de profilaxie dentară, are toate şansele să recidiveze.

Principalele boli parodontale tratate în cabinetul nostru de stomatologie Bucureşti:

~  Gingivitele
Sub denumirea de gingivite sunt reunite o serie de inflamaţii superficiale ale gingiilor, fără că straturile profunde ale peridontiului să fie afectate. Gingivitele pot fi uşor recunoscute după sensibilitatea gingivală însoţită de inflamatia şi de sângerarea gingiilor şi chiar de durerea din timpul masticatiei.
Dacă sunt diagnosticate timpuriu, pot fi ameliorate şi tratate prin procedurile de detartraj cu ultrasunete. Terapiile de profilaxie dentară (curăţare profesională, detartraj, Air Flow) constă în eliminarea plăcii bacteriene şi a tartrului, favorizând astfel decontaminarea şi decongestionarea gingiilor.

~  Parodontoză
Nediagnosticate şi netratate la timp, gingivitele evoleaza şi se cronicizează, iar boală parodontală se transformă în parodontoză. Inflamatia ce iniţial a afectat doar gingiile, se va extinde până la straturile profunde ale peridontiului, cauzând chiar şi reducţia osoasă. Mai exact, are loc “micirea” ţesutului osos ce susţine gingiile.
Dar orice persoană ce se confruntă cu depozitele inestetice de tartru, trebuie să înţeleagă că aceste acumulări mineralo-organice se află la baza instaurării bolii parodontale, principala responsabilă de pierderea dinţilor.

 


 

 

Formular de Contact

 
 

 

 

sageata

Program de lucru:

Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Duminică: ÎnchisGiulesti

Telefon: 0765 449 033;
021 367 28 28


Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)


Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0723 918 404;
021 423 00 72


Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti


Email: rahova@cris-smile.ro