instagram facebook youtube
 
 
 
 
aparat dentar fix ceramic

Aparat dentar fix ceramic


Tratamentul cu aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic. Caracteristici de baza

Aparat dentar ceramic. Principalele avantaje

Aparat dentar ceramic. Recomandari

Tarife Aparate dentare


Aparat dentar ceramic, solutia estetica in ortodontia fixa


Tratamentul cu aparat dentar ceramic, cel mai bun inlocuitor al aparatelor ortodontice fixe metalice, asigura estetica si functionalitatea cavitatii orale.

Din fericire, in prezent, tratamentele de ortodontie cu aparate dentare fixe nu mai sunt incluse in categoria factorilor in masura sa rascoleasca viata sociala si increderea in sine a pacientilor.
Progresele medicinei au permis ca si in acest camp stomatologic, rezultatele sa corespunda nu doar din punct de vedere functional cu anatomia umana, ci si estetic.
Si totusi, cand se vorbeste despre ortodontia fixa, cei mai multi vizitatori ai cabinetului stomatologic Cris Smile se gandesc automat la inesteticele aparate dentare fixe metalice. Odata ce veti descoperi categoria de aparate dentare ceramice, veti vedea ca rezolvarea problemelor de ocluzie pe care le aveti, poate fi solutionata intr-un mod mult mai confortabil, cu mai multa discretie.

Aparat dentar ceramic. Caracteristici de baza

Se poate spune ca ortodontia ceramica sau cu aparate dentare ceramice are aceeasi forma si dimensiune precum ortodontia metalica. Dar, spre deosebire de traditionalele aparate dentare metalice, dispozitivele ceramice beneficiaza de un atu in plus, si anume pot avea aceeasi culoare cu smaltul dintilor.
Orice aparat dentar fix este alcatuit din bracket-uri, elemente de forma unor placute atasate pe suprafetele dintilor, ce permit blocarea arcului ortodontic (fir metalic ce are rolul sa indrepte dintii, corectand malocluziile). Bracket-urile pot fi fabricate din metal sau din ceramica, dar, asa cum va veti convinge si singuri, ceramica raspunde mai bine necesitatilor estetice ale pacientilor, fara ca nevoile functionale sa fie afectate.
Asa cum va pot confirma nu doar medicii cabinetului de stomatologie Cris Smile, ci si pacientii care le-au testat deja, dispozitivele ortodontice ceramice sunt la fel de eficiente precum cele metalice, cu deosebirea ca bracket-urile sunt realizate integral din material ceramic.
Ceramica are o cromatica si o textura foarte asemanatoare coroanelor dentare. Date fiind proprietatile sale estetice, ii confera aparatului dentar ceramic un aspect vizibil imbunatatit.

Aparat dentar ceramic. Principalele avantaje

Unul dintre principalele dezavantaje ale dispozitivelor ortodontice fixe clasice sunt componentele metalice, greu tolerate si acceptate nu doar din cauza materialului, ci mai ales din cauza esteticii precare. De-a lungul timpului, specialistii au incercat sa gaseasca cele mai bune solutii pentru depasirea acestor probleme.
Initial au fost concepute modele ale caror componente erau imbracate in materiale plastice. Dar rezultatele obtinute nu au fost pe masura asteptarilor, mai ales pentru ca in timp, acestea isi schimbau culoarea. In schimb, terapiile cu aparat dentar ceramic au contribuit la depasirea defectelor mecanice ale elementelor din plastic, precum si la inlaturarea inestetismelor ce caracterizeaza dispozitivele metalice.
In cele ce urmeaza, va prezentam o lista cu pricipalele avantaje, determinante atunci cand veti pune in balanta posibilitatile de tratament ortodontic pentru ameliorarea malformatiilor oro-dento-maxilare:

a. Sunt estetice
Comparativ ”suratelor” metalice, dispozitivele ortodontice ceramice, privite desigur din punct de vedere estetic, sunt cu cel putin o treapta mai sus.

b. Sunt acceptate si de catre adulti
Date fiind ”virtutile” estetice, terapia cu aparat dentar ceramic pentru corectarea malocluziilor este bine tolerata si in cazul adolescentilor sau a adultilor.

c. Sunt usor de intretinut
Spre deosebire de variantele metalice, un aparat dentar ceramic este mai usor de intretinut si de curatat.

d. Nu favorizeaza formarea tartrului
Depunerile de tartru si de placa sunt favorizate de dispozitivele ortodontice fixe, dar nu si in cazul celor cu bracket-uri ceramice.

e. Ofera rezultate performante
In ciuda materiei prime ceramice, mai putin rezistenta la factorii mecanici decat metalul, le ofera pacientilor rezultate performante si de durata.

f. Durata de tratament este inferioara

Comparate cu dispozitivele de odinioara, ale caror componente erau ”imbracate” in plastic, pentru obtinerea unor prestatii elevate, durata tratamentului este inferioara.

g. Au un optim raport calitate-pret
Cu toate ca au un cost superior fata de dispozitivele ortodontice metalice (sunt insa mai ieftine decat cele linguale sau invizibile), aparatele dentare ceramice permit chiar si corectarea celor mai pronuntate malocluzii.

Aparat dentar ceramic. Recomandari

Din cauza materialului folosit pentru bracket-uri, aparatul dentar ceramic este mai fragil decat variantele metalice. Din acest motiv, necesita o mai mare atentie atunci cand se consuma alimente prea dure sau prea crocante, ce ar putea duce la fisurarea sau chiar ruperea elementelor componente;
Tot din cauza rezistentei mai scazute, dispozitivele ceramice nu sunt recomandate pentru indreptarea molarilor sau largirea palatului in zona posterioara a cavitatii orale;
Pe timpul tratamentelor cu aparat dentar ceramic sau alte tipuri de dispozitive ortodontice fixe, se recomanda doar utilizarea pastelor de dinti cu efect de curatare si igienizare. Pastele de dinti cu agenti de albire actioneaza doar pe suprafata descoperita, in timp ce portiunea acoperita cu bracket-uri isi va mentine cromatica initiala.

Tarife Aparate dentare

Reparatie aparat mobil in laborator 150 ron
Monobloc, activator simplu 1200 ron
Barbita + capelina 400 ron
2. APARATE DENTARE FIXE METALICE SI ESTETICE
Aparat dentar ceramic cu slot metalic / 1 arcada 2100 ron
Control lunar (include si activarile) 60 ron / arcada
Recolare bracket metalic / ceramic / safir 60 ron / 80 ron / 130 ron
Recimentare inel 50 ron
Aparat dentar Damon metalic autoligaturant 3500 ron
Aparat dentar Damon fizionomic (transparent) 4300 ron
Control aparat dentar Damon (include si activarile ) 80 ron/arcada
Contentie dupa aparat fix 150 ron / arcada
Indepartare aparat dentar (include detartraj si periaj) 300 ron / arcada
Indepartare aparat + aplicare contentie 450 ron / arcada
Indepartare retainer vechi 100 ron
Inlocuire arc fizionomic ( la cerere) 60 ron
Pendulum, quad helix 600 ron
Lip bumper 500 ron
3. APARAT DENTAR COMPLET INVIZIBIL DIN EXTERIOR ( LINGUAL)
STB arcada 4500 ron
STB “social six” ( 6 dinti – zona frontala, canin – canin ) 3500 ron
Control lunar aparat dentar STB / Incognito (include si activarile) 90 ron / arcada
Recolare bracket Incognito 200 ron
Recolare bracket STB 150 ron
4. GUTIERE ORTODONTICE
Orthocaps – 6 dinti – 1 arcada 1200 euro
Orthocaps – 6 dinti – 2 arcade 1820 euro
Orthocaps arcada completa 1750 euro
Orthocaps 2 arcade 2800 euro
Control (include si activarile lunare) 70 ron / arcada

Citește mai multe în articolele noastre din secțiunea BLOG :


 

 

 

Formular de Programare

 
ISO
 

  

sageata sus
Cris Smile
Email: office@cris-smile.ro
Phone: 0723 918 404
Url:
cash, credit card
Strada Malcoci nr.2, bloc 36, sc.B, ap.59, sector 5
Bucuresti, 051924
Evaluare Cris Smile Studio: (16 recenzii)

Program de lucru:

Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Duminică: Închis
Giulesti

Telefon: 0723.918.404


Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)


Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0723.918.404


Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti


Email: rahova@cris-smile.ro