instagram facebook youtube
 
 
 
 
clinica stomatologica de implantologie dentara

Implantologie

Pierderea dinţilor (edentaţia) se numără printre cele mai neplăcute evenimente, adeseori de-a dreptul jenante, cu care ne putem confrunta. Afectează sănătatea întregului organism, funcţia fonetică şi de masticaţie, capacitatea de integrare socială şi modifică fizionomia şi estetica facială.

 

Cu ce suntem diferiți?

Inserarea unui implant dentar rămâne unică alternativă atunci când pacienţii refuză să-şi sacrifice structurile dentare adiacente. Folosindu-ne de cele mai noi şi moderne tehnici din domeniul odontoiatric, precum şi de materiale de avangardă, suntem în măsură să reabilităm persoanele edentate total sau parţial.

Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi:
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~ plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.
Veţi recupera nu doar funcţionalitatea danturii dar şi ameliora estetica dentară şi facială.

Tratamentele noastre de implantologie permit:
~ Substituirea elementelor dentare pierdute cu implanturi dentare obişnuite (se efectuează pe parcursul a cel puţin două şedinţe succesive) sau cu implanturi dentare Fast & Fixed (realizate în decursul unei singure vizite);
~ Reabilitarea completă a funcţiei masticatorii şi evitarea utilizării dentierelor incomode;
~ Obţinerea unor rezultate impecabile, în conformitate cu dantură naturală a pacientului;
~ Efectuarea intervenţiilor pentru aditia de os atunci când ţesutul dur este prea redus încât să faciliteze inserarea unui implant dentar;
~ Remodelarea maxilarului şi a ţesutului osos prin procedura de sinus lift, ce presupune înălţarea membranelor sinusale.

 

Medici calificați

Implantologii Cris Smile realizează asocierea între stomatologie şi tehnologia avansată pe baza pregătirii continue de specialitate şi ţinând cont de cerinţele dvs specifice.
Internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament.
Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între estetică şi funcţionalitate.
Realizează şi urmăresc obiectivele planului de tratament, adaptează şi îmbunătăţesc.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile.

 

Care sunt tratamentele noastre de implantologie?

~ Intervenţii de implantologie. Implant dentar
Implantologia se foloseşte de inserarea unor elemente metalice biocompatibile sau implanturi dentare. Prin intervenţie chirurgicală, acestea sunt fixate în ţesutul osos al mandibulei sau al maxilarului. Rolul lor este să înlocuiască rădăcinile dinţilor naturali cu structuri artificiale, care urmează să joace rolul de piloni pentru susţinerea unei coroane dentare, punţi sau lucrări de protetică.

~ Intervenţii de implantologie. Aditia de os
O altă procedura de implantologie a cabinetului nostru de stomatologie este aditia de os. O astfel de intervenţie este recomandată pacienţilor edentaţi (fără dinţi), cu ţesut osos de susţinere insuficient pentru efectuarea unui implant dentar sau celor cu structuri de susţinere atrofiate din cauza bolii parodontale. În ambele cazuri, pacienţii au nevoie de creşterea volumetrică a cantităţii de ţesut osos alveolar.

~ Intervenţii de implantologie. Sinus lift
Intervenţia de sinus lift le este destinată persoanelor ce nu dispun de ţesut osos suficient pe arcadă superioară, în zona molarilor şi a premolarilor. Procedura presupune augmentarea chirurgicală a structurilor osoase posterioare atrofiate şi insuficiente pentru susţinerea implantului dentar. Concomitent este efectuată şi ridicarea membranelor sinusale coborâte în canalele alveolare ale maxilarului.

~ Intervenţii de implantologie. Fast & Fixed
Tehnică de implantare Fast &Fixed de la Bredent reprezintă una dintre cele mai potrivite soluţii pentru pacienţii ce au nevoie de substituirea rapidă a dinţilor pierduţi. Sistemul Fast & Fixed permite obţinerea unei danturi permanante într-o singură zi. Spre deosebire intervenţia clasică de implantare ce se execută în mai multe şedinţe, această procedura, de-a dreptul revoluţionară, are nevoie de o unică vizită în cabinetul stomatologic.

 

implantologie

Ce tipuri de implanturi dentare există?

Există astfel următoarele tipuri de implanturi dentare:

 • Implantul Sky – Sistemul de la Bredent s-a făcut remarcat încă din 2002 ca un sistem simplu, estetic, cu numeroase variante de tratamente stomatologice, în ciuda faptului că folosea un număr redus de componente protetice.
 • Implantul Fast & Fixed – Acest sistem reprezintă un avantaj major pentru piața de implanturi deoarece oferă pacienților, într-o singură zi, dinți cu care pot mânca imediat după operație.
 • Implantul INNO – Este de o calitate și o siguranță dovedite internațional după 20 de ani de cercetare.
 • Implantul Nobel Biocare – Face parte din implanturile unui producător renumit, ce are la activ peste 50 de ani de cercetare și inovații.
 • Implantul digitalizat – Tratamentul computerizat reprezintă un nou concept de restaurare implanto-protetică, care are la bază o tehnologie de ultimă oră și de înaltă precizie, pentru rezultate clinice eficiente, estetice și de durată. Această tehnologie îmbină informațiile tomografiei computerizate cu detaliile oferite de scanarea intraorală. Platforma electronică R2Gate poate realiza planificarea optimă a inserării implantului dentar.
 • Implantul zigomatic – Acesta reprezintă o alternativă la implanturile clasice, ce vin în ajutorul pacienților cu atrofie osoasă severă la nivelul maxilarelor, dându-le posibilitatea de a avea o lucrare fixă pentru totdeauna.

Despre implantologie

Tratamentele de implantologie reunesc un ansamblu de tehnici chirurgicale prin care este posibilă reconstruirea caracteristicilor estetice şi funcţionale ale unui singur element dentar sau a mai multor elemente dentare. Este singura ramură stomatologică ce face cu adevărat concurenţă intervenţiilor restaurative protetice cu punţi dentare, coroane sau proteze datorită rezultatelor durabile şi performanţelor impresionante.
Procedura presupune inserarea chirurgicală în arcadă mandibulară sau maxilară a unuia sau a mai multor implanturi dentare, cărora le sunt ataşate ulterior bonturile protetice. La rândul lor, bonturile servesc pe post de suport pentru lucrările restaurative precum punţile, coroanele sau protezele dentare.

Chirurgia împlantară sau implantologia este indicată în cazul următoarelor categorii de pacienţi:

~ Adolescenţi şi tineri cu dentiţie completă, cărora le lipseşte o parte dintre structurile dentare permanente (erupţie incompletă);
~ Pacienţi cu o dantură sănătoasă ce şi-au pierdut unul sau mai mulţi dinţi în urmă unui eveniment traumatic;
~ Pacienţi afectaţi de maladii degenerative ale ţesutului osos, ce au dus la edentatie totală sau parţială;
~ Persoane care au apelat deja la diverse restaurări dentare, fără să obţină rezultate satisfăcătoare şi de durata;
~ Pacienţi care deşi au deja montată o lucrare protetică mobilă (dentiera), din motive psihologice, funcţionale sau estetice, doresc să-şi îmbunătăţească aspectul cavităţii orale prin montarea unei proteze dentare fixe.

Situaţiile clinice în care medicii acestui cabinet stomatologic nu recomandă intervenţiile de implantologie sunt puţine, dar totuşi există:

~ Prezenţa unor maladii de o anumită gravitate: anemii, boli cardiovasculare, osteoporoză, tulburări de coagulare, diabet, etc.;
~ Perioadele în care pacienţii trec printr-un puternic stres de natură fizică sau psihică, întrucât sistemul imunitar poate rezultă slăbit; ~ În cazul fumătorilor, şansele de reuşită sunt mult diminuate, motiv pentru care persoanele care fumează trebuie să se abţină de la acest viciu, măcar o perioada;
~ Pe toată durata sarcinii, indiferent de epoca gestaţională;
~ În caz de igienă dentară deficitară.

Care sunt pașii premergători inserării implantului dentar?

 • Se începe printr-un consult amănunțit, ce evaluează starea de sănătate a pacientului;
 • Pacientul trebuie să se prezinte cu o radiografie panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni.
 • Examenul medical trebuie completat de o serie de analize precum: hemoleucogramă, glicemie, calcemie, colesterol, timpi de sângerare, timpi de coagulare, acid uric, uree, VSH.
 • La finalul investigațiilor radiologice, pacientul este supus unui examen de Computer Tomograf (CT), care oferă informații asupra țesutului osos;
 • Se stabilește dacă sunt necesare proceduri suplimentare precum adiții și reconstrucții osoase ori sinus lift.

Ce avantaje are tratamentul cu implanturi dentare?

 • Previne pierderea osoasă. Atunci când un dinte sau mai mulți lipsesc, țesutul osos de susținere tinde să se atrofieze iar implantul dentar are capacitatea de a opri acest proces natural, menținând activ țesutul.
 • Salvează dinții alăturați. Absența unui dinte poate fi corectară prin montarea unei punți dentare, care presupune sacrificarea dinților alăturați, însă prin inserarea implantului dentar, această procedură nu mai este necesară.
 • Implantul dentar este stabil. Pacientul nu mai are senzația de corp străin, deoarece implantul dentar se simte precum un dinte natural.
 • Reface estetica facială. Implantarea dentară permite restabilirea trăsăturilor faciale ale pacienților edentați, cărora lipsa dinților le modifică fizionomia, din cauza atrofierii țesutului osos.
 • Reduce riscurile de inflamații. Implantul dentar oferă senzația unui dinte natural, fapt ce elimină senzația de durere pe care o provoacă purtarea unor lucrări protetice mobile.
 • Are o durată de viață lungă. Cu o igienă dentară riguroasă, implantul dentar poate rezista toată viața.
 • Oferă cea mai bună soluție estetică. Implantul dentar este singura soluție restaurativă, care se aproprie cel mai mult de dinții naturali, imitând foarte bine cromatica, transparența, forma, culoarea și textura acestora.
 • Oferă cea mai eficace soluție funcțională. Prin acest tratament, pacienții își pot recupera în totalitate funcția de masticație, la fel ca în cazul danturii naturale.
 • Permite recăpătarea încrederii;
 • Permite reabilitarea la orice vârstă;

Cum îngrijești un implant dentar?

 • Acordă atenție alimentației. Evitați consumul de alimente cu o textură foarte dură, precum semințe, acadele și consumul de lichide foarte fierbinți, deoarece titanul reține căldura mult mai rapid decât țesutul natural iar, în timp, implantul își va pierde stabilitatea și ulterior, va cădea.
 • Reduceți fumatul. Nicotina din compoziția țigării reduce drastic fluxul sanguin, precum și cel de la nivelul gurii, ceea ce afectează indirect și impantul dentar iar, în acest fel, își fac apariția afecțiunile dentare.
 • Nu folosiți periuțe de dinți electrice. Periuțele de dinți electrice creează vibrații care slăbesc șurubul intern care fixează bontul protetic iar acest lucru, impreună cu forțele masticatorii, duce la pierderea stabilității coroanei.
 • Atenția la folosirea aței dentare. Dacă folosiți ața dentară într-un mod agresiv, veți împinge bacteriile în gingie, și astfel, își face apariția periimplantita.
 • Faceți igienizări și controale periodice. Igienizarea profesională făcută de două ori pe an elimină placa bacteriană și tartrul, contribuind la longevitatea implantului dentar.

Care sunt cele mai frecvente mituri referitoare la implantul dentar?

 • Inserarea implantului dentar este dureroasă. FALS. Înainte de această procedură, medicul realizează o anestezie, care asigură liniștea și confortului pacientului, cât și a medicului, pe tot parcursul intervenției.
 • Implanturile dentare nu sunt confortabile. FALS. Implantul mimează aproape în totalitate dintele natural.
 • Insertia unui implant dentar durează foarte mult. FALS. Inserţia implantului nu durează mult, protocolul pentru inserarea acestuia este foarte standardizat şi, în sine, inserţia implantului după ce a fost pregătit osul anterior durează aproximativ câteva secunde.
 • Implantul dentar nu este mai bun decat o proteză dentară. FALS. Cum implantul dentar este o lucrare fixă, nu există posibilitatea de a o pierde, ceea ce îl face din start, mult mai confortabil.
 • Implantul dentar are riscuri mari de a fi respins de către corp. FALS. Dacă osul în care a fost pus implantul a fost sănătos, dimensiunea a fost potrivită, indicaţia corectă iar pacientul respectă indicaţiile noastre, nu are ce să fie respins.
 • Computerul tomograf iradiază prea mult. FALS. Din fericire, astăzi, cantitatea de radiaţii folosită este foarte mică deoarece senzorii folosiţi sunt digitali şi atunci este nevoie de o cantitate minimă de radiaţii pentru a putea obţine computerul tomograf.
 • Dacă se umflă înseamnă că este infecţie. FALS. Umflătură este doar modul organismului de a reacţiona la o intervenţie, de aceea este de aşteptat să se umfle.

Care sunt riscurile unui tratament cu implanturi dentare?

 • Afecțiunile cronice. Persoanele care suferă de anumite boli cronice, precum diabetul zaharat sau suferă de bruxism, au un grad de reușită mai scăzut al intervenției, mai ales dacă nu tratează afecțiunea.
 • Neintegrarea implantului. Deși este o situație foarte rară, dacă procesul de integrare nu are loc, implantul nu va funcționa corect, va deveni inconfortabil și mobil, iar într-un final, există posibilitatea să cadă.
 • Infecțiile gingiilor. În lipsa unei igiene orale riguroase, gingia și țesuturile învecinate se pot inflama, iar ulterior poate aparea periimplantita, o infecție apărută la nivelul interfeței dintre os și implant, manifestată prin sângerare, edem, modificarea culorii gingiei și mobilitatea implantară.
 • Deteriorarea structurilor nervoase. Dacă medicul nu are experiența necesară în implantologie și nu alege implanturi de calitate, cu certificare și garanție, aplicarea lor poate afecta vasele de sânge și nervii, cauzând dureri, umflături, amorțeală și senzații de furnicătură la nivelul dinților, gingiilor și obrazului.
 • Probleme legate de sinus. Atunci când este necesară inserarea unui implant în maxilarul superior, sinusurile maxilare pot fi afectate deoarece se află în raport anatomic apropiat cu viitoarea rădăcină artificială, risc ce poate fi eliminat prin procedura de sinus lift.

 


 

 

Formular de Contact

 
 

 

 

sageata

Program de lucru:

Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Duminică: ÎnchisGiulesti

Telefon: 0723.918.404


Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)


Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0723.918.404


Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti


Email: rahova@cris-smile.ro