instagram facebook youtube
 
 
 
 
albire dentara profesionala

Albire Dentara Profesionala


Albire dentara

Albire dentara. Ce sunt tratamentele pentru albirea dintilor?

Cum se efectueaza tratamentele noastre de albire dentara?

Cine poate beneficia de tratamentele de albire dentara?

Albire dentara. Avantajele tratamentelor pentru albirea dintilor

Albire dentara. Factorii ce favorizeaza pigmentarea smaltului


Albire dentara pentru un zambet superb


Asa cum fiecarui individ ii este caracteristica o anumita cromatica a tesutului epidermic, si culoarea dintilor este personala. Dantura are o nuanta particulara, ce variaza de la tonalitatile galbui pana la cele cenusii,
de intensitati mai mult sau mai putin accentuate, amplificate insa la baza tesutului gingival. Insa in anumite situatii, aspectul estetic poate fi imbunatatit prin tratamentele profesionale de albire dentara.
Contrar convingerilor, culoarea dintilor nu depinde de nuanta smaltului, acesta fiind translucid, ci de cromatica dentinei. Niciodata cei mai albi dinti naturali nu vor fi albi precum portelanul. Iar caninii, spre deosebire de oricare alt element dentar, sunt mai “plini” de culoare, ceea ce le va conferi un aspect si mai putin imaculat.

Albire dentara. Ce sunt tratamentele pentru albirea dintilor?

Smaltul, care este stratul exterior al dintelui, are o consistenta poroasa, ce absoarbe petele localizate pe suprafata dentara. Totodata, pe dinti se formeaza in fiecare zi un fel de pelicula pigmentara, care in timp va modifica cromatica naturala a danturii.
Tratamentele profesionale de albire dentara, inalturand petele superficiale neomogene, le permit pacientilor sa-si recapete luminozitatea naturala a dintilor.
Comparativ cu oricare alt tip de tratamente (de ortodontie, implantologie, protetica, de endodontie sau de parodontologie, de restaurare dentara, de profilaxie ori de estetica), albirea dintilor a devenit una dintre procedurile cele mai solicitate de catre pacientii de toate varstele.
Intr-o etapa imediat urmatoare interventiei de estetica dentara, pacientii pot sa remarce o certa sensibilitate la suprafata dintilor. Cu toate acestea, este vorba despre o cura fara durere, ce se efectueaza fara ca persoanele sa acuze disconfort fizic sau sa manifeste vreo stare de tensiune si de anxietate.

Cum se efectueaza tratamentele noastre de albire dentara?

Interventia de albire dentara, potrivit exigentelor si preferintelor pacientilor nostri, pot fi efectuate fie in acest cabinet stomatologic, fie la domiciliu.
Albire dentara in cabinetul stomatologic
O parte dintre pacienti opteaza pentru albirea dintilor in cabinetul nostru de stomatologie. Procedura este efectuata cu o tehnica medicala avansata, sistemul de albire dentara ZOOM.
Operatiunea este extrem de simpla si incepe cu aplicarea unei protectii pentru buze si gingii, singurele ramase descoperite fiind structurile dentare. Inainte de punerea in aplicare a tratamentului propriu-zis, dentistul va acoperi suprafata dintilor cu un gel pe baza de peroxid de hidrogen, ce va accelera procesul de depigmentare.
Lumina emisa de lampa ZOOM activeaza gelul cu efect intensiv de albire dentara. Atunci cand particulele luminoase penetreaza peroxidul, oxigenul actioneaza asupra smaltului si asupra dentinei, decolorand substantele pigmentare ce au colorat dintii. Lumina emisa amplifica efectul peroxidului, facilitandu-i actionarea la suprafata tesutului dentar ingalbenit si cu discromii.
In zilele succesive tratamentului de albire dentara, rezultatele vor fi tot mai vizibile.
Albire dentara la domiciliu
Spre deosebire de albirea dintilor efectuata in cabinetul stomatologic, aceasta procedura se desfasoara acasa. Tratamentul presupune folosirea unor mascute dentare personalizate, similare gutierelor bruxism, in interiorul carora pacientul va aplica un gel cu agent de albire intr-o concentratie variabila.
Mascutele de albire dentara se poarta un anumit numar de ore pe timpul zilei sau / si al noptii. Sunt astfel construite incat substanta activa, cu o concentratie redusa de peroxid, ce intra in contact cu dintii, sa nu afecteze buzele si gingiile.

Cine poate beneficia de tratamentele de albire dentara?

Incepand cu varsta de 16 ani, aproape toate persoanele pot beneficia de tratamentele noastre pentru albirea dintilor. Insa cu toate ca este vorba despre o tehnologie avansata, procedura de albire dentara profesionala poate sa nu dea aceleasi rezultate pentru toti pacientii.
Pe parcursul consultatiei initiale, specialistul in estetica dentara va va evalua starea de sanatate a danturii. Dintii galbeni nu reprezinta neaparat un semn al unei igiene dentare deficitare sau al vreunei afectiuni stomatologice (boli parodontale, carii dentare, etc.). Insa reusita tratamentului de albire dentara este conditionata de absenta tartrului, a placii bacteriene, a inflamatiilor gingivale, parodontozelor si a cariilor.
Daca dentistul constata prezenta vreunei afectiuni gingivale sau endodontice, va poate recomanda in functie de gravitatea problemei, tratamente personalizate de detartraj, de periaj profesional sau de Air Flow. In prezenta unui proces cariogen in schimb, va poate indica tratamente de endodontie (tratamente de canal, obturatii coronare) ori de estetica dentara (efectuarea de incrustatii ceramica sau compozit), pentru salvarea si reconstructia dintelui sau a dintilor afectati.

Indiferent de starea de sanatate a cavitatii oro-dento-maxilare, albirea dintilor nu se recomanda urmatoarelor categorii de pacienti:
• Copii si adolescentii mai mici de 16 ani;
• Femei insarcinate sau care inca alapteaza;
• Pacienti cu alergii la produsele de albire dentara;
• Persoane cu probleme de carii dentare si inflamatii gingivale.

Albire dentara. Avantajele tratamentelor pentru albirea dintilor

• Procedura se desfasoara sub supravegherea autorizata a medicilor dentisti, ceea ce diminueaza riscurile inflamatiilor gingivale;

• Procentul ridicat de peroxid garanteaza obtinerea unui efect de albire dentara in mai putin de o ora;
• Albirea dintilor fiind accelerata de lampa ZOOM, pacientii recupereaza chiar si 10-15 tonalitati, dintii devenind aproape albi;
• Daca rezultatele corespund asteptarilor, nu sunt necesare alte sedinte de tratament;
• Efectele procedurii de albire dentara dureaza chiar si 2 sau 3 ani, totul depinde de respectarea regulilor de igiena dentara.

Albire dentara. Factorii ce favorizeaza pigmentarea smaltului

Pe masura inaintarii in varsta, chiar si cu o igiena dentara ireprosabila, in prezenta unor factori favorizanti, dintii prezinta o tendinta naturala spre pigmentare:
• Consumul de alimente si bauturi cu pigmenti puternici (sosuri, cafea, vinul rosu, ceai, etc.);
• Consumarea bauturilor acide si cu un continut ridicat de coloranti (coca cola, pepsi, etc.);
• Administrarea de antibiotice (tetraciclinele);
• Administrarea de produse medicamentoase antidepresive si antipsihotice;
• Absenta unei igiene dentare corespunzatoare;
• Contactul in exces cu fluorul;
• Aciditatea salivei, ce afecteaza si subtiaza smaltul dentar, favorizand fixarea pigmentilor;
• Abuzul de tutun, etc.
Albire dentara. Recomandari (H2)
• Peroxidul de hidrogen actioneaza doar asupra smaltului natural si prin urmare, albirea dintilor nu are efect asupra structurilor dentare artificiale (implant dentar, coroane dentare) si nici asupra incrustatiilor din compozit, ceramica, ori asupra plombelor din compozit;
• Tratamentele de albire dentara pot avea ca efect in urmatoarele zile, o usoara sensibilitate orala, insotita de iritatii locale sau de senzatii de durere.


 

 

 

Formular de Programare

 
ISO
 

  

sageata sus
Cris Smile
Email: office@cris-smile.ro
Phone: 0723 918 404
Url:
cash, credit card
Strada Malcoci nr.2, bloc 36, sc.B, ap.59, sector 5
Bucuresti, 051924
Evaluare Cris Smile Studio: (16 recenzii)

Program de lucru:

Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Duminică: Închis
Giulesti

Telefon: 0723.918.404


Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)


Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0723.918.404


Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti


Email: rahova@cris-smile.ro