instagram facebook youtube
 
 
 
 
endodontie

Endodontie

Concret, suntem vizitaţi de pacienţi de toate vârstele care din cauza durerilor puternice de dinţi, decid că este momentul să se lase pe mâna dentistului. În situaţii similare, este necesară intervenţia de urgenţă cu tratamentul cariilor sau terapia endodontica, aşa cum mai este cunoscut în termeni medicali.

Pulpa, care este ţesutul vital al dintelui, poate suferi traume ireversibile din cauza bacteriilor şi a proceselor cariogene. În astfel de cazuri, medicii noştri specializaţi în cure de endodonţie, intervin pentru eliminarea infecţiei şi a ţesuturilor bolnave. Că urmare a tratamentelor de endodonţie, un dinte devitalizat poate fi conservat mulţi ani, pacientul nemaifiind nevoit să se supună intervenţiilor de chirurgie dentară (extracţie dentară).

 

Cu ce suntem diferiți?

Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi:
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~ plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.

 

Medici calificați

Specialiştii Cris Smile sunt în continuu proces de învăţare, cu participări la cursuri şi programe de pregătire post-universitară.
Internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament.
Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între o muşcătură corectă şi un zâmbet perfect.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile.

 

Care sunt tratamentele noastre de endodonție?

~ Tratamente de canal
Tratamentele de canal, cunoscute şi că tratamente de devitalizare, constă în înlăturarea pulpei inflamate şi a bacteriilor ce se află în canalele radiculare. Sunt indicate atunci când dintele, prea afectat de căria dentară, se infectează, cauzând durerea acută (pulpită acută) sau, în cazurile mai grave, când are loc necrozarea ţesuturilor (pulpită necrotică).

~ Obturatii coronare
Aflate printre tratamentele noastre specifice de endodonţie, obturatiile coronare nu sunt altceva decât binecunoscutele plombe. Pot fi realizate din amalgam, o soluţie mai puţin estetică, sau din compozit, material ce imită foarte bine structura şi culoarea dintelui. Sunt indispensabile în completarea tratamentelor de canal, pentru stoparea leziunilor cariogene.

 

Detalii despre endodonţie

Tratamentele de endodonţie au că obiectiv terapia ţesuturilor interne ale dintelui (endodontul) şi diagnosticarea patologiilor aferente. Tratamentul cariilor permite salvarea dinţilor atunci când endodontul (pulpă dentară) şi ţesuturile ce înconjoară rădăcinile dentare se deteriorează şi se îmbolnăvesc din cauza unor traume sau a leziunilor cariogene.

Endodontul este un sistem complex de canale ce alcătuiesc partea interioară a dintelui şi care permit tranzitarea vaselor de sânge şi a terminatiilor nervoase. Dacă o infecţie parodontală sau un început de carie ajung la endodont, funcţionalitatea acestuia va fi compromisă, iar pacienţii vor simţi durere.

Dacă nu se intervine la timp cu tratamentul cariilor, în imediată apropiere a dintelui afectat se va instala abcesul dentar, iar infecţia, avansând, poate cauza necrozarea ţesutului dentar. În acest punct, dentistul va acţiona cu tratamentele de canal, ce presupun devitalizarea dintelui.


Când sunt necesare tratamentele de endodonţie?

Tratamentele de endodonţie sunt absolut necesare dacă leziunile cariogene sau traumatice avansate au determinat deteriorarea pulpei dentare în aşa mod, încât au dus la inflamarea acesteia (pulpită) şi la necrozarea endodontului.

Situaţiile patologice în care, pentru a putea salva structura dentară lezată, trebuie să va supuneţi curelor de endodonţie:
~ Operaţiuni specifice de prevenire a plăcii bacteriene şi a tartrului;
~ Eliminarea factorilor determinanţi în apariţia cariilor dentare;
~ Folosirea unor proceduri pentru întărirea suprafeţelor dentare;
~ Vizite periodice pentru verificarea sănătăţii dentare;
~ Educarea pacienţilor către respectarea unor norme de igienă.


Ce sunt tratamentele de profilaxie dentară?

Sub denumirea de tratamente de profilaxie dentară sunt cuprinse toate procedurile executate de către medicul stomatolog specialist, în scopul eliminării depunerilor de tartru datorate unei igiene orale la domiciliu insuficiente sau necorespunzătoare.

Tratamentul de profilaxie dentară presupune identificarea celor mai eficiente metode în măsură să combată bolile parodontale şi cariile dentare. Se bazează în special pe:
~ Carii profunde, urmate de inflamarea ţesuturilor pulpare şi de contaminarea bacteriană a acestora;
~ Leziuni traumatice ale pulpei dentare, că urmare a fracturării endodontului;
~ “Moartea” efectivă spontană sau determinată de infecţii, a pulpei dentare;
~ Lucrări de protetică dentară, ce necesită în prealabil devitalizarea dintelui.


În ce constă tratamentul cariilor sau de endodonție?

Tratamentul cariilor, cunoscut şi că tratament endodontic, presupune devitalizarea dintelui, adică eliminarea terminatiilor vasculare şi nervoase responsabile de sensibilitatea dentară. Intervenţia endodontica propriu-zisă constă în îndepărtarea ţesutului pulpar inflamat sau necrozat aflat în interiorul dintelui, atât la nivelul rădăcinii, cât şi a coroanei dentare.
Uneori, înlăturarea infecţiei poate fi dureroasă pentru pacient, chiar dacă acesta este supus procedurilor de anestezie sau de sedare generală. Însă este singură modalitate prin care specialistul în endodonţie va reuşi să salveze structura dentară afectată.

Datorită noilor tehnici şi apărături medicale de care dispunem, procedura în sine este foarte operativă chiar şi când este vorba despre molari. În cabinetul nostru de stomatologie, tratamentul cariilor se desfăşoară în următoarele faze:
~ Realizarea primei radiografii dentare, ce va înfăţişa situaţia reală a pulpei dentare;
~ Anestezia locală a zonei de intervenţie, necesară pentru neutralizarea stimulilor dureroşi atunci când pulpă dentară este încă sensibilă;
~ Izolarea câmpului operativ cu diga, etapă indispensabilă pentru reuşită intervenţiei;
~ Deschiderea camerei pulpare, accesul realizându-se printr-o deschizătura pe latura masticanta a dintelui;
~ Îndepărtarea pulpei dentare inflamate;
~ Curăţarea temeinică a camerei pulpare şi a canalelor radiculare, prin aplicarea unei substanţe antiseptice ce va limita răspândirea infecţiei;
~ Realizarea tratamentelor de canal;
~ Efectuarea obturaţiei coronare.

Pe parcursul unei şedinţe succesive, dentistul va continuă cu:
~ Sigilarea definitivă cu o plombă specială;
~ Verificarea rezultatului cu o radiografie dentară.

 


 

 

Formular de Contact

 
 

 

 

sageata

Program de lucru:

Luni-Vineri: 09:00 - 20:00

Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Duminică: ÎnchisGiulesti

Telefon: 0765 449 033;
021 367 28 28


Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)


Email: giulesti@cris-smile.ro


Rahova

Telefon: 0723 918 404;
021 423 00 72


Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti


Email: rahova@cris-smile.ro