fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Sunt Diana, am 12 ani si merg cu incredere la cris-smile. Multumesc d-nei dr.Cristina Munteanu.

vezi mai multe »

PETRE IOANA DIANA
Tratamente de canal

De ce este necesar?

Tratamentul de canal face parte dintr-o ramura a stomatologiei numita endodontie si este necesar in cazul in care vasele de sange sau nervul dintelui (pulpa dentara) sunt inflamate sau infectate. Stadiile incipiente ale infectiei nu implica neparat durere sau alte simptome, dar in unele cazuri dintele cu probleme ar putea sa-si schimbe culoarea (capatand un aspect mai intunecat), semn ca este nevoie de tratament de canal.

Tratamentul endodontic propriu-zis consta in curatarea cavitatii de testul inflamat, infectat sau deja mort in vederea crearii unui mediu steril in interiorul dintelui.Ulterior se realizeaza obturatia canalului pentru a proteja radacina de eventualele bacterii care se pot dezvolta si de aparitia de carii suplimentare.

Aceasta interventie este necesara pentru a evita si formarea unui abces, a unei zone inflamate, in care se colecteaza puroi si care poate provoca umflarea tesuturilor din jurul dintelui. Simptomele unui abces poate varia de la durere surda la durere severa si la sensibilitatea dintelui atunci cand muscati. Daca nu se actioneaza infectia se va raspandi, ceea ce poate conduce in ultima instanta la extragerea dintelui si inlocuirea acestuia cu o lucrare dentara.

Cum se realizeaza tratamentul de canal?

Tratamentul de canal este un proces laborios si de durata care implica, de regula, mai multe vizite la medicul stomatolog. Din fericire, in ciuda complexitatii procedurii, nu este o interventie dureroasa, intrucat se lucreaza sub antestezie locala.

Intr-o prima etapa, medicul dentist face o evaluare atenta a dintelui pentru a se asigura că tratamentul endodontic este cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. In acest proces de evaluare sunt necesare si radiografii dentare, astfel încât medicul dentist sa poata vedea starea structurii osoase si a radacinii.

Interventia se incepe dupa realizarea anesteziei locale. Medicul va indeparta tesutul bolnav din canalurile radacinii, va curata si pregati zona pentru obturatie. De regula, se va aplica un antiseptic si se va realiza o obturatie temporara, astepandu-se cateva zile pentru ca orice urma de infectie sa dispara.

Pentru finalizarea tratamentului de canal, medicul dentist va umple canalele radacinii si dintele cu un material special, care asigura sigilarea zonei. In unele cazuri, dintele a fost mai puternic afectat si are nevoie de o protectie suplimentara. Astfel, se apleaza la coroane dentare sau incrustatii (inlay/onlay), care asigura protectie pe termen lung.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”