fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Pentru prima data cand merg la dentist fara a-mi fi frica...

vezi mai multe »

online medical advice
Protetica – Proteze dentare

Protetica

Protezele dentare sunt structuri dentare mobile, care imita dintii originali ca forma, culoare etc. si sunt utile pacientilor carora le lipseste o parte, fie intreaga dantura.

Protetica – tipuri de proteze:

1. Protezele fixe: reprezinta o varianta protetica de reconstructie dentara care necesita structuri de sprijin, fie ca este vorba de dinti naturali sau implanturi. Acestea au o baza metalica si coroana, partea vizibila, din portelan, imitand dintii naturali. Principalul avantaj al acestor proteze fixe este faptul ca pot fi utlizate in acelasi fel ca dintii originali. Ele umplu spatiile create de lipsa dintilor, prevenind in acelasi timp ca dintii naturali sa isi schimbe pozitia.

2. Protezele mobile: Spre deosebire de proteza fixa, cele mobile pot fi scoase pe timp de noapte sau pentru a fi curatate. Aceasta este o optiune protetica atunci cand nu mai exista suporturi de sprijin. Pot fi realizate din rasini acrilice adaptate conturului gingiei, care se fixeaza intre proteza si mucoasa dentara. Acest tip de proteza este recomandata pacientilor care nu mai au dinti proprii. De asemenea, protezele mobile pot fi realizate cu ajutorul unei structuri metalice. Pe aceasta se sprijina dintii si rasina. Fixarea se realizeaza cu niste crosete, al caror rol este acela sa sprijine proteza pe dintii originali, asigurand o masticatie fireasca.

Realizarea unei proteze dureaza de la trei saptamani la o luna jumatate si mai multe vizite la medicul stomatolog. Medicul dentist sau parodontist determina ce tip de aparat este cel mai bun pentru fiecare pacient in parte. Acesta va face o serie de amprente ale maxilarului si realizeaza modele de ceara sau plastic perfect adaptate zonei cu probleme.

Purtarea unei proteze poate crea pacientului o stare de discomfort pentru cateva saptamani. Nu este exclus sa apara si iritatii minore sau durere, precum si o crestere a fluxul de saliva. Toate aceste probleme se vor diminua pe masura ce acesta se obisnuieste cu noua proteza.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”