fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Imi place atmosfera din acest cabinet, si faptul ca aeasta echipa de tineri profesionisti lucreaza cu mult entuziasm .

vezi mai multe »

Preoteasa Mariana
Incrustatii compozit

Aceasta forma de inlay este o alternativa pentru incrustatiile realizate din materiale precum aur sau ceramica. Indeplineste aceeasi functie, si anume tratarea unui dinte deteriorat sau cariat, fiind considerat o optiune mai puternica si mai atragatoare decat o obturatie normala.

Putem usor confunda notiunile de obturatie (plomba) din compozit si inlay sau onlay (incrustatii) din compozit, motiv pentru care vom face in continuare o serie de distinctii pentru a clarifica cele doua tipuri de proceduri stomatologice.

1. Obturatia din compozit 

Obturatia din compozit este similara cu tipul standard de plomba, de exemplu, din amalgam, folosita pentru tratarea dintilor afectati de carii, cu exceptia faptului ca este de culoare alba in loc de culoarea obisnuita gri argintie a amalgamului.

Acest tip de obturatii este cel mai des utilizat in zilele noastre datorita capacitatii sale de a se adapta la forma si culoarea dintilor naturali, fiind mult mai estetice.

2. Incrustatii din compozit

Inlay-ul din compozit este aparent similar cu obturatia, distingandu-se insa prin faptul ca este mai mare si acopera mai mult din suprafata dintelui. Acesta este realizat intr-un laborator dentar pe baza unei amprente luate de medicul dentist si are drept scop tratarea unui dinte deteriorat sau a unei cavitati de dimensiuni mai mari. Inlay-uri si onlay-urile din compozit sunt o alegere buna pentru persoanele care au carii dentare, mult prea avansate pentru o o simpla obturatie, dar nu suficient de grave pentru o coroana dentara.

Compozitul este o alegere convenabila de material pentru un inlay sau onlay, mai ales in cazul persoanelor care au tendinta de a-si scrasni dintii sau sufera de malocluzii.

Este nevoie de doua vizite la medicul dentist pentru a completa tratamentul.

Avantajele incrustatiilor din compozit

Un avantaj major este aspectul lor natural. Acestea au o culoare alba, care le permite sa nu faca nota discordanta cu restul dintilor naturali.

In plus, se creeaza un sigiliu etans intre dinte si incrustatie, care previne riscul acumularii de bacterii si a infectiei.

Nu sunt abrazive cu dintii vecini si sunt usor de curatat si ingrijit.

Dezavantajele incrustatiilor din compozit

Exista o serie de dezavantaje de care trebuie sa fim constienti. In primul rand, rasinile de compozit sau ceramica nu sunt la fel de dure si rezistente ca alte materiale, de exemplu, aurul, ceea ce inseamna ca acestea se pot fractura mai usor.

In plus, inlay / onlay-urile compozite au o tendinta de colorare in timp, de multe ori cauzele fiind colorantii alimentari / aditivi.

Nu in ultimul rand, exista riscul, foarte mic de altfel, ca incrustatia sa cada sau sa fie desprinsa in timpul periajului.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”