fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Pot spune ca am gasit in sfarsit, un cabinet in care tratamentul este de exceptie iar cand plec, nu simt ca am fost la dentist. Recomand cu caldura sa faceti o vizita, chiar daca nu aveti probleme cu dintii, macar va veti simti ca acasa. Va avertizez, insa: atentia si calitatea cu care sunteti tratat/a poate provoca dependenta, si va veti indragosti inevitabil de acest cabinet !  

vezi mai multe »

Constantinescu Daniel
Fatete de ceramica

Foarte multe persoane sunt incomodate de aspectul inestetic al danturii si nu au incredere sa zambeasca din toata inima. Solutia moderna la aceasta problema sunt fatetele dentare, foite foarte subtiri, de culoarea dintilor, care acopera suprafata frontala a acestora. Un astfel de tratament poata imbunatati semnificativ culoarea, forma si pozitia dintilor, dandu-le un aspect ingrijit si estetic.

Fatetele pot fi realizate din compozit, ceramica sau portelan si reprezinta un remediu pentru:

Dintii decolorati sau patati-fie din cauza tratamentului de canal, a petelor provocate de tetraciclina sau alte medicamente, fluor in exces sau prezenta unor plombe mari din rasini care au dus la decolorarea dintilor etc.

Dinti ciobiti, sparti sau crapati.

Dinti aliniati gresit, inegali sau cu o forma neregulata.

Dinti incalecati sau spatiati (treme, diasteme).

Fatetele de portelan sunt cele mai populare si mai avantajoase intrucat ofera un aspect natural dintelui, sunt rezistente la pete, iar tesutul gingival tolerează bine portelanul. Fatetele de portelan rezista, de obicei, intre 5 si 10 ani, cu o igiena dentara corecta. De asemenea, este recomandat sa mergeti la control la medicul stomatolog, ideal la fiecare 6 luni.

Cum puteti obtine un zambet perfect?

1. Intr-o prima instanta, medicul stomatolog va realiza un control amanuntit. Acesta va identifica care sunt problemele dumneavoastra si va indica daca sunteti un candidat potrivit pentru a beneficia de fatete ceramice. Acesta va va explica in amanunt intreaga procedura si va face cele mai bune recomandari de materiale, putand realiza si o simulare a tratamentului, pentru a vedea rezultatele finale.

2. Dupa aceasta etapa are loc pregatirea dintilor pentru fatetare. Un strat foarte subtire din suprafata smaltului va fi indepartat pentru ca ulterior sa poata fi lipita fateta, iar dintele sa ramana la aceeasi dimensiune. Odata dintii au fost pregătiti, medicul dentist va lua o amprenta a  acestora care va ajunge la tehnicianul dentar, împreună cu orice alte informaţii (fotografii ale dintilor, indicatii privind culoarea, care trebuie sa fie in ton cu ceilalti dinti si sa ofere un aspect cat  mai natural etc.) necesare pentru a realiza fatele. Pana la momentul fatetarii definitive, medicul va confectiona in cabinet fatetele temporare care vor fi lipite pe dinti anterior pregatiti. Acestea au un aspect natural si au rolul de a va proteja dintii.

3. Utima etapa a procedurii consta in aplicarea fatetelor definitive. Medicul va realiza si eventualele ajustari de forma sau marime pentru a se potrivi perfect. Partea finala a tratamentului include aplicarea unui acid special pentru asigurarea unei suprafete cat mai bune de aderare. Apoi, fatetele sunt fixate si cimentate. Procesul nu este dureros deloc si nu ia mai mult de cateva minute. Orice exces de ciment va fi indepartat, oferind dintilor un aspect impecabil.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”