fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Buna ziua.Eu am o mare problema.singurul lucru de care imi este frica este sa merg la dentist.de cativa ani caut sa merg la cineva de incredere pentru ca ultima data cand am fost a fost groaznic .....un medic dentist care a reusit sa bage frica in mine.... Felicitari CRIS SMILE

vezi mai multe »

Danac Ramona
Detartraj

Detartrajul cu ultrasunete

Timpul si consumul de alimente colorate si agresive cu dintii pot determina ingalbenirea si deterioarea acestora. Multi factori externi afecteaza culoarea dentitiei: consumul excesiv de ceai, cafea, tigari, administrarea anumitor antibiotice etc.

Aceste coloratii ale suprafetelor dentare pot provoca complexe pacientilor, iar alteori conduc si la consecinte mult mai grave, precum pierderea prematura a dintilor. In cazul in care ingalbenirea se datoreaza unor factori externi, cum ar fi tutunul, cafeau sau ceaiul, este necesar un detartraj la fiecare sase luni, asociat cu un periaj riguros in fiecare zi. Pentru pacientii care sufera de boli parodontale, acesta procedura este necesara chiar mai des (la 3-4 luni).

Astfel, daca nu este indepartata in mod regulat de pe suprafata dintilor, placa bacteriana se poate transforma in tartru prin combinarea cu mineralele din saliva (fosfat ÅŸi calciu). Este vorba despre un depozit dur, puternic care adera la suprafata dintilor. Iritant si bogat in germeni, tartrul care se depune pe dinti poate afecta in timp sanatatea acestora. Bacteriile pot determina dezvoltarea de carii dentare, iar excesul de tartru mareste riscul aparitiei de boli gingivale si parodontale, una dintre cauzele de pierdere a dintilor.

Din pacate, indepartarea depozitelor de tartru nu poate fi rezolvata acasa, printr-un simplu periaj sau prin utilizarea de alte produse, ci doar de catre medicul dentist prin intermediul unui detartraj. Tehnica moderna cu ultrasunete de care puteti beneficia in cadrul clinicii noastre va asigura obtinerea de rezultate foarte bune, nu afecteaza smaltul dintilor, fiind o metoda de profilaxie eficienta si nu foarte costisitoare.

Detartrajul consta in indepartarea depozitului dur prin utilizarea unui aparat cu ultrasunete, de regula, si lustruirea suprafetelor curatate. Acesta procedura are scopul a de a reda dintilor aspectul estetic normal, de a recrea un mediu sanatos pentru dinti si parodontiu, si de a facilita controlul igienei orale.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”