fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Super cabinetul si super toti medicii

vezi mai multe »

Bugheanu
Aparat dentar mobil

Acest aparat dentar este utilizat in special in cazul copiilor si tinerilor, putand fi pus si scos de catre pacient la indicatiile medicului ortodont. Aparatul dentar mobil este recomandat incepand cu varsta de 4 ani (pentru anomaliile severe), dar exista posibilitatea sa nu rezolve anomaliile dintilor in totalitate. De aceea, acesta este urmat de montarea unui aparat ortodontic fix.

Medicul specialist impreuna cu tehnicianul dentar realizeaza o amprenta dentara, in functie de care este confectionat respectivul aparat ortodontic mobil: baza este constituita din doua bucati de acrilat, care sunt legate printr-un „surub” plus mai multe crosete. Rolul crosetelor este de a actiona asupra dintilor, in vederea repozitionarii lor si a mentinerii in pozitia corectata.

Avantajele aparatului ortodontic mobil

Medicul poate controla acest aparat dentar, singurul de altfel, capabil sa influenteze cresterea mandibulei si a maxilarului cu scopul modificarii structurii faciale;

Acesta mareste arcadele, permitand eruperea dintilor, alinierea corecta a acestora pe arcada si corectarea celor inghesuiti.

Este o varianta de aparat dentar mai ieftina decat in cazul celui fix.

Poate fi scos si pus de catre pacient, nefiind nevoie permanent de interventia medicului.

Dezavantajele aparatului dentar mobil

Este recomandat copiilor si adolescentilor, in cazul carora poate avea efecte benefice;

Nu trateaza toate problemele ortodontice, ulterior unii pacienti fiind nevoiti sa apeleze si la aparate fixe.

Poate crea la inceput discomfort pacientilor sau chiar leziuni bucale. Medicul ortodont poate adapta aparatul astfel incat sa rezolve aceste neplaceri.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”