fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Apreciez foarte mult personalul de la Cris Smile, intotdeauna binevoitor si politicos. :p Medicii de aici sunt foarte bine pregatiti si nu regret ca am facut acesta alegere.Recomand cu caldura acest cabinet tuturor persoanelor cu "frica acuta" !!!Multumesc!

vezi mai multe »

Mihaela Jitarasu
Aparat dentar fix

Aparatele dentare fixe sunt de obicei folosite pentru a corecta pozitia dintilor si reprezinta unul dintre unul dintre primele tipuri de tratament pentru rezolvarea anomaliilor dentomaxilare. Acest tip de aparate dentare sunt fixate in mod permanent pentru o anumita perioada de timp pana cand dintii sunt perfect aliniati.

Aparat dentar  fix – recomandat atat pentru adulti cat si pentru copii, avand avantajul de a alinia mult mai precis dintii decat un aparat dentar mobil.

Un aparat dentar este realizat din mai multe componente: bracket-uri, inele, sarme, butoni, arcuri, ligaturi (metalice/elastice). Bracket-urile reprezinta placute (realizate din materiale precum otel inoxidabil, ceramica, safir, aur platinat) fixate pe dinti cu adezivi. Acestea se pozitioneza fie pe zona vestibulara sau in spatele dintilor (in cazul asa-numitelor aparate linguale / aparate dentare invizibile).

Tratamentul dureaza in jur de 18 luni sau mai mult. De obicei, in primele 3 -5 zile de la montarea aparatului pot aparea dureri pentru care pot fi administrate analgezice. In cazul in este scos prea devreme este posibil ca dintii sa revina la pozitia incorecta de la inceput. De aceea, este important ca aparatul dentar sa nu fie scos de nici de catre pacientii insisi, deoarece poate provoca daune dintilor si conduce la esecul tratamentului.

Avantajele unui aparat dentar fix:

Indreapta dintii

Este mai putin costisitor

Dezavantaje / Efecte secundare ale unui aparat dentar fix:

Tratamentul poate fi dureros la inceput

Aparatul dentar nu poate fi eliminat in timpul tratamentului

Alimentele se pot prinde de bracket-urile aparatului, facandu-l greu de curatat.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”