fa-ti o programare
0723 . 918 . 404
contact

Am incercat mai multe cabinete stomatologice dar la Cris Smile mi-am dat seama ca este bine sa apelez. De ce?, aici ,pot spune,am gasit cu adevarat profesionisti, doctori care vor si pot sa nu-si bata joc de pacienti. Multumesc cris-smile. Semneaza Mereuta Maria

vezi mai multe »

Mereuta Maria
Albire dentara – Albirea dintilor

Albirea dentara sau albirea dintilor  este una dintre procedurile de cosmetica stomatologica foarte cautate de pacientii cu discromii dentare (coloratiilor inestetice) usoare si moderate aparute pe dintii vitali sau devitali. Acestea actioneaza asupra modificarilor culorii dintilor provocate de varsta inaintata, consumul de ceai, cafea,vin rosu sau tutun. Totusi, efectele acestora din urma sunt usor de indepartat. Rezultate mai putin spectaculoase de albire dentara se obtin in cazul danturii afectate de tratamentul cu tetraciclina, realizat in perioada sarcinii. Acest medicament are efecte asupra structurii dintilor fatului, schimbandu-le culoarea naturala.

Exista diferite modalitati si proceduri pentru albire dentara, de la cele profesionale, care pot fi realizate la cabinetul medicului dentist, pana la solutii simple, dar mai putin eficiente la care pacientii apeleaza (paste de dinti cu efect de albire a dintilor, benzi si geluri de albire a dintilor etc.).

1. Albirea dentara in cabinetul dentar

Cel mai cunoscut si mai eficient procedeu de albire dentara este cea cu lampa ZOOM. Aceasta presupune aplicarea pe dinti a unui gel special care contine peroxid. Cu ajutorul unei lumini speciale, gelul este activat, patrunde in smalt si albeste dintii. Folosind substante de albire cu un grad ridicat de concentratie, rezultatele procedurii sunt imediate.

2. Albirea dentara la domiciliu 

In afara modalitatilor de albire dentara la care oricine are acces (paste de dinti cu efecte de albire, geluri si benzi de albire etc), dar ale caror rezultate nu sunt sunt cele mai bune, medicul stomatolog va poate recomanda folosirea de gutiere speciale, cu o concentratie mai redusa de substanta. Aceste trebuie folosite de pacient o perioada de timp, in functie de recomandarile medicului.

Albirea dentara este eficienta pentru dintii naturali, nefunctionand pentru suporturile artificiale, cum ar fi coroane, fatete, implanturi, etc. Cele mai bune rezultate de albire a dintilor se obtin pe dinti galbeni, rezultate medii pentru decolorarea maronie a danturii, albirea fiind cel mai putin eficienta in cazul dintilor cu tenta gri. In general, efectele albirii sunt vizibile 2-3 ani.

Nu este indicata albirea dentara in cazul:

Gravidelor si femeilor care alapteaza.

Persoanelor cu boli gingivale, carii dentare netratate, fisuri la nivelul dintilor etc.

Pacientii cu varste sub 16 ani.

Persoanelor alergice la produsele de albire.

Nu este recomandata albirea dentara excesiva si repetata a dintilor cu produse puternice de albire, intrucat aceasta produce daune ireparabile la nivel dintilor. In acelasi timp, procedurile de albire a dintilor pot provoca sensibilitatea dintilor, iritatii şi durere, cel putin pentru o perioada de timp.

 

 

“Sinceritatea, devotamentul, moralitatea si empatia au fost, sunt si vor fi elementele cheie ce m-au ajutat sa realizez din CRIS SMILE ceea ce este astazi.

Va multumesc VOUA - PACIENTII CRIS SMILE!”