Stomatologie copii

Denti┼úia copiilor ├«ncepe s─â se dezvolte din timpul vie┼úii intrauterine. Av├ónd rolul s─â men┼úin─â spa┼úiul destinat din┼úilor permanen┼úi, dint├«i de lapte sunt importan┼úi ├«n estetic─â dentar─â ┼či facial─â a copiilor ┼či a bebelu┼čilor. Dar conservarea acestora ├«n perfect─â stare este adeseori obstacolata de viciile comportamentale ale copil─âriei, de unele caren┼úe de nutrien┼úi, precum ┼či de obiceiurile alimentare nu tocmai s─ân─âtoase.

 

Cu ce suntem diferi╚Ťi?

Indiferent de cât de bine este pregătit, nu orice medic stomatolog este în măsură să acorde curele necesare pacienţilor cu dinţi de lapte. Dentistul ce se ocupă de cei mici sau medicul pedodont este un specialist ce deţine toate competenţele necesare pentru tratarea copiilor.
├Äncep├ónd de la r─âbdarea de fier, specialistul ├«n pedodontie trebuie s─â ┼čtie cum s─â-┼či abordeze micii pacien┼úi. Adeseori, ace┼čtia nu p─â┼česc foarte ├«ncrez─âtori ├«n cabinetul de stomatologie pediatric─â ┼či de cele mai multe ori se ├«nc─âp─â┼ú├óneaz─â s─â se supun─â vizitelor de specialitate.

 

Medici califica╚Ťi

Medicii cabinetului stomatologic Bucure┼čti Cris Smile sunt specializa┼úi ┼či ├«n stomatologie pediatric─â.

Obiectivele medicilor no┼čtri pedodonti sunt ├«ndreptate ├«nspre:
~ prevenirea ┼či tratarea cariilor dentare;
~ asigurarea curelor necesare dinţilor de lapte;
~ educarea copiilor ├«n ce prive┼čte igien─â dentar─â;
~ tratarea timpurie a malocluziilor cu aparate dentare;
~ intervenţiile de sigilare a primilor dinţi permanenţi;
~ punerea în aplicare a tratamentelor de fluorizare.

 

Abordare personalizat─â, tratament planificat, rezultate excelente

Nu exist─â un moment anume ├«n care p─ârin┼úii trebuie s─â vin─â cu cei mici ├«n cabinetul de stomatologie. Potrivit unor p─âreri, v├órst─â optim─â ar fi ├«n jur de 4 ani, odat─â cu ├«ncheierea fazei de erup┼úie a din┼úilor de lapte. Al┼úi speciali┼čti consider─â ├«ns─â oportun c─â prima vizit─â s─â aib─â loc chiar ├«naintea v├órstei de un an, tocmai pentru a fi evaluat─â necesitatea curelor profilactice de fluorizare.

Date fiind experien┼úele noastre trecute cu micii pacien┼úi, consider─âm c─â este important c─â prima vizit─â s─â nu coincid─â neap─ârat cu ini┼úierea unui tratament de pedodontie. Trebuie privit─â mai degrab─â c─â un fel de ambientalizare cu mediul ┼či nu c─â o ├«nt├ólnire obligatorie cu terapiile stomatologice.

├Än timpul vizitei de curtoazie, copilul va putea descoperi c─â dincolo de halatele albe nu se ascunde ÔÇťbau bauÔÇŁ. Totodat─â este fundamental ca raportul dintre p─ârin┼úi ┼či copii s─â fie unul relaxant, f─âr─â c─â adul┼úii s─â le transmit─â celor mici propriile angoase sau temeri motivate de experien┼úele avute cu mediul spitalicesc.

 

Care sunt tratamentele noastre de stomatologie pediatric─â?

~ Pedodontie. Aparat dentar mobil
Tratamentele noastre de pedodontie cu aparat dentar mobil au c─â obiectiv primar ameliorarea, stoparea ┼či chiar corectarea malforma┼úiilor structurale ale danturii. ÔÇťCandida┼úiiÔÇŁ perfec┼úi sunt ┼čcolarii ┼či pre┼čcolarii cu denti┼úie de lapte sau mixt─â, precum ┼či adolescen┼úii cu denti┼úie permanent─â, ce nu au ├«nc─â finalizat─â faza de erup┼úie.

~ Pedodontie. Inhalosedare
Procedura de inhalosedare pediatric─â ne permite s─â ne trat─âm micii pacien┼úi f─âr─â fric─â, anxietate ┼či nervozitate. Totul este facilitat de protoxidul de zot (ÔÇťgazul ilariantÔÇŁ) administrat pe cale nazal─â, ce atenueaz─â sensibilitatea la durere ┼či le confer─â celor mici o profund─â senza┼úie de lini┼čte, confort ┼či relaxare.

~ Pedodontie. Dinţi de lapte
Prin categoria ÔÇťdin┼úi de lapteÔÇŁ ├«ncerc─âm s─â ne apropiem de p─ârin┼úii ┼či copiii ce se confrunt─â cu problemele aferente denti┼úie temporare. ├Än acest fel venim ├«n sprijinul tuturor celor care trec prin diferite etape ale erup┼úiei sau schimb─ârii din┼úilor de lapte.

~ Pedodontie. Igien─â dentar─â la copii
Regulile de igien─â dentar─â la copii reprezint─â doar primul pas c─âtre o dantur─â impecabil─â ┼či un sur├ós atr─âg─âtor ├«n momentul ├«n care cei mici vor deveni adolescen┼úi, apoi adul┼úi. Cunoa┼čterea lor este facilitat─â de medicii acestui cabinet stomatologic Bucure┼čti ┼či va sunt oferite ├«n completarea tratamentelor de profilaxie dentar─â ┼či de pedodontie.

 

Detalii despre stomatologia pediatric─â

Doar printr-o vizit─â ┼či control am─ânun┼úit, vom reu┼či s─â identific─âm principalele patologii ┼či probleme orale ale copiilor:

1. Carii dentare

Cariile dentare sunt cele mai frecvente afec┼úiuni ale pacien┼úilor de v├órst─â pediatric─â. Din cauza evolu┼úiei rapide, dac─â nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de alt─â parte, cariile profunde pot afecta ┼či r─âd─âcinile din┼úilor permanen┼úi.

2. Malocluzii

Malocluziile cavit─â┼úii orale ├«n perioada copil─âriei se datoreaz─â ├«n principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) ┼či trebuie s─â reprezinte un fel de semnal de alarm─â pentru p─ârin┼úi. Pentru a fi corectate, malforma┼úiile danturii (├«ngr─âm─âdirea din┼úilor, mu┼čc─âtura ├«ncruci┼čat─â, mu┼čc─âtura profund─â, etc.) trebuie interceptate ├«nc─â din prima faza de evolu┼úie.

3. Abcesul dentar

Cariile netratate pot da na┼čtere unor complica┼úii de form─â abcesului dentar. Din cauza propag─ârii rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sf├ór┼česc prin a se acumula ├«n jurul pulpei dentare, cauz├ónd infectarea ┼úesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este u┼čor de recunoscut datorit─â unor simptome precum:
~ durere localizat─â;
~ umflarea gingiei;
~ sensibilitatea dentar─â;
~ respiraţia urât mirositoare;
~ umflarea limfonodulilor submandibulari;
~ st─ârile febrile.