Restaur─âri dentare

Restaur─ârile dentare includ lucr─ârile protetice fixe (proteze dentare fixe, pun┼úi ┼či coroane) sau mobile (proteze dentare mobile).

 

Cu ce suntem diferi╚Ťi?

Stilul Cris Smile ├«ncorporeaz─â, pe l├óng─â tratamente aliniate celor mai ├«nalte standarde de calitate ┼či:
~  dezvoltarea unei rela┼úii bazate pe onestie, respect ┼či grij─â cu dumneavoastr─â
~  transparen┼ú─â ┼či eficien┼ú─â
~  solu┼úii rapide ┼či customizate personalit─â┼úii ┼či stilului dvs. de via┼ú─â
~ plan de tratament ce dep─â┼če┼čte rigorile estetice ┼či r─âspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanic─â de tratament, obiective de tratament, supervizare ┼či control.
Ve┼úi recupera nu doar func┼úionalitatea danturii dar ┼či ameliora estetica dentar─â ┼či facial─â.

 

Medici califica╚Ťi

Speciali┼čtii Cris Smile sunt ├«n continuu proces de ├«nv─â┼úare, cu particip─âri la cursuri ┼či programe de preg─âtire post-universitar─â.
Internalizeaz─â nevoia dvs. de siguran┼ú─â, sunt capabili s─â v─â asiste nu doar profesional ci ┼či emo┼úional pe parcursul ├«ntregului tratament.
┼óintesc s─â v─â ofere complementaritatea perfect─â ├«ntre o mu┼čc─âtur─â corect─â ┼či un z├ómbet perfect.

 

Abordare personalizat─â, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate ┼či obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezint─â miezul abord─ârii Cris Smile.
Reconstruirea mai multor din┼úi pierdu┼úi c─â urmare a evenimentelor traumatice sau a extractiilor dentare, precum ┼či acoperirea coroanelor naturale afectate de carii dentare sau de diferite procese inflamatorii (gingivite, parodontoze) sunt opera┼úiuni delicate.
Facem tot ce ne st─â ├«n putin┼ú─â pentru a v─â reda z├ómbetul de odinioar─â, pentru a reduce ┼čocul fizic, psihic ┼či emo┼úional cauzat de caren┼úele estetice ┼či func┼úionale.

 

Tipuri de restaurări dentare prezente în cabinetul nostru stomatologic

Protezarea danturii este personalizat─â ├«n func┼úie de severitatea edentatiei, precum ┼či ├«n func┼úie de starea structurilor dentare ┼či / sau al parodontiului (┼úesut de sus┼úinere al din┼úilor).

~ Restaur─âri dentare cu proteze dentare fixe sau mobile
Reconstruc┼úia danturii prin proteze dentare le ofer─â pacien┼úilor afecta┼úi de edentatia par┼úial─â sau total─â solu┼úii optime pentru reabilitarea structural─â, func┼úional─â ┼či estetic─â a cavit─â┼úii orale. Protezarea se poate face cu lucr─âri de protetic─â fixe (sus┼úinute de elementele dentare naturale ale pacien┼úilor sau de implanturi dentare) sau mobile, pe o arcad─â ori pe ambele.

~ Restaurări dentare cu punţi dentare
Restabilirea func┼úional─â ┼či estetic─â a danturii se poate realiza ┼či prin pun┼úi dentare. Este vorba despre lucr─âri de protetic─â fixe care, spre deosebire de proteze, pot ├«nlocui maxim 3 elemente dentare al─âturate. ├Än cazuri excep┼úionale, atunci c├ónd pacien┼úii nu au disponibile structuri s─ân─âtoase pentru sus┼úinerea lucr─ârii, se recomand─â asocierea acestora cu implanturile dentare.

~ Restaur─âri dentare prin coroane dentare
Restaur─ârile dentare prin coroane sunt frecvente ┼či recomandate ├«n special ├«n cazul din┼úilor rup┼úi sau a c─âror aspect este modificat din cauza cariilor sau a discromiilor de smalt. Condi┼úia este c─â dint├«i ce urmeaz─â s─â fie ├«ncapsula┼úi cu coroane dentare s─â dispun─â de r─âd─âcini suficient de s─ân─âtoase pentru a asigura rezisten┼ú─â lucr─ârii de reconstruc┼úie.

 

Detalii despre restaur─ârile dentare

De cele mai multe ori, un implant dentar poate rezolva etern─â problema de edentatie (absen┼úa total─â sau par┼úial─â a din┼úilor). ├Äns─â, ├«n alternativ─â curelor de implantologie, lucr─ârile personalizate de restaur─âri dentare le ofer─â pacien┼úilor rezultate optime, chiar ┼či pe termen lung.

Printre cele mai importante urm─âri ale edentatiei se num─âr─â deplasarea structurilor dentare r─âmase pe arcad─â ┼či, implicit, disfunc┼úia acestora. ├Än consecin┼ú─â, va fi afectat nu doar procesul de mastica┼úie, dar ┼či func┼úia fonetic─â a pacien┼úilor.

Orice caz clinic de edentatie este indicat să fie supus unor restaurări dentare totale sau parţiale, în funcţie de exigenţele individuale ale fiecărui pacient. Indiferent dacă alegerea este o proteză fixă sau mobilă, lucrarea dentară ce va înlocui sau acoperi unul ori mai mulţi dinţi, trebuie să fie:
~ Rezistenţă, astfel încât să suporte presiunea exercitată de forţă de masticaţie;
~ Func┼úional─â, permi┼ú├ónd restabilirea func┼úiilor de mastica┼úie ┼či fonetice, precum ┼či mobilitatea mandibular─â;
~ Estetic─â, reu┼čind s─â reproduc─â aspectul danturii naturale ┼či s─â men┼úin─â profilul facial;
~ Sigură pentru pacienţi, fără să-i expună la alergii.


1. Carii dentare

Cariile dentare sunt cele mai frecvente afec┼úiuni ale pacien┼úilor de v├órst─â pediatric─â. Din cauza evolu┼úiei rapide, dac─â nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de alt─â parte, cariile profunde pot afecta ┼či r─âd─âcinile din┼úilor permanen┼úi.

2. Malocluzii

Malocluziile cavit─â┼úii orale ├«n perioada copil─âriei se datoreaz─â ├«n principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) ┼či trebuie s─â reprezinte un fel de semnal de alarm─â pentru p─ârin┼úi. Pentru a fi corectate, malforma┼úiile danturii (├«ngr─âm─âdirea din┼úilor, mu┼čc─âtura ├«ncruci┼čat─â, mu┼čc─âtura profund─â, etc.) trebuie interceptate ├«nc─â din prima faza de evolu┼úie.

3. Abcesul dentar

Cariile netratate pot da na┼čtere unor complica┼úii de form─â abcesului dentar. Din cauza propag─ârii rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sf├ór┼česc prin a se acumula ├«n jurul pulpei dentare, cauz├ónd infectarea ┼úesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este u┼čor de recunoscut datorit─â unor simptome precum:
~ durere localizat─â;
~ umflarea gingiei;
~ sensibilitatea dentar─â;
~ respiraţia urât mirositoare;
~ umflarea limfonodulilor submandibulari;
~ st─ârile febrile.

 

Necesitatea restaur─ârilor dentare
Aspectul danturii reprezint─â un factor de baza ├«n evaluarea ├«nf─â┼úi┼č─ârii fizice a oric─ârei persoane. Atunci c├ónd chiar ┼či un singur dinte este deteriorat sau lipse┼čte, indiferent de condi┼úia social─â sau de v├órst─â, oamenii tind s─â se simt─â tot mai nesiguri ┼či descuraja┼úi. Dincolo de inestetismul cavit─â┼úii orale, se creeaz─â ┼či un puternic dezechilibru al aparatului masticator.

C├ónd, din variate motive, edenta┼úia este total─â, apare riscul unei malocluzii (plan ocluzal incorect aliniat) severe. Odat─â cu agravarea procesului de mastica┼úie, va fi afectat─â ┼či func┼úia fonetic─â a pacien┼úilor. Dac─â nu se intervine la timp prin restaur─âri dentare fixe sau mobile, ├«n cazurile cele mai grave, va fi influen┼úat─â vizibil ┼či fizionomia pacien┼úilor edentati.

Pentru a se evita apari┼úia unor situa┼úii similare, medicii speciali┼čti ai acestui cabinet stomatologic va recomand─â s─â apela┼úi cu ├«ncredere la tratamentele noastre de restaur─âri dentare, ├«n scopul:
~ Rezistenţă, astfel încât să suporte presiunea exercitată de forţă de masticaţie;
~ Func┼úional─â, permi┼ú├ónd restabilirea func┼úiilor de mastica┼úie ┼či fonetice, precum ┼či mobilitatea mandibular─â;
~ Estetic─â, reu┼čind s─â reproduc─â aspectul danturii naturale ┼či s─â men┼úin─â profilul facial;
~ Sigură pentru pacienţi, fără să-i expună la alergii.