Parodontologie

Prin tratamentele de parodontologie, inten┼úion─âm s─â ne ajut─âm pacien┼úii cabinetului stomatologic Cris Smile s─â cunoasc─â adev─âratele cauze ale pierderii din┼úilor. Pentru c─â aparte traumatismele sau leziunile cariogene, printre factorii responsabili se num─âr─â ┼či boal─â parodonatala. Iar la baza acesteia se afl─â acumul─ârile de plac─â bacterian─â ┼či depozitele calcificate de tartru.

De obicei, persoanele tinere, dar ┼či cele trecute de prima tinere┼úe ajung s─â neglijeze semnele timpurii ale maladiilor ce intereseaz─â ┼úesutul de sus┼úinere dentar. De la inflamatia gingiilor, dac─â nu se elimina cauzele ┼či nu se iau m─âsuri, pacien┼úii pot ajunge s─â se confrunte cu parodontoze, ultimul stadiu al bolii parodontale. Iar de la diagnosticare ┼či p├ón─â la sl─âbirea rezisten┼úei dentare ├«n canalul alveolar, nu mai este dec├ót un pas.

 

Cu ce suntem diferi╚Ťi?

Stilul Cris Smile ├«ncorporeaz─â, pe l├óng─â tratamente aliniate celor mai ├«nalte standarde de calitate ┼či:
~  dezvoltarea unei rela┼úii bazate pe onestie, respect ┼či grij─â cu dumneavoastr─â
~  transparen┼ú─â ┼či eficien┼ú─â
~  solu┼úii rapide ┼či customizate personalit─â┼úii ┼či stilului dvs. de via┼ú─â
~  plan de tratament ce dep─â┼če┼čte rigorile estetice ┼či r─âspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanic─â de tratament, obiective de tratament, supervizare ┼či control.

 

Medici califica╚Ťi

Speciali┼čtii Cris Smile internalizeaz─â nevoia dvs. de siguran┼ú─â, sunt capabili s─â v─â asiste nu doar profesional ci ┼či emo┼úional pe parcursul ├«ntregului tratament.
┼óintesc s─â v─â ofere complementaritatea perfect─â ├«ntre o mu┼čc─âtur─â corect─â ┼či un z├ómbet perfect.
~  dezvoltarea unei rela┼úii bazate pe onestie, respect ┼či grij─â cu dumneavoastr─â
~  transparen┼ú─â ┼či eficien┼ú─â
~  solu┼úii rapide ┼či customizate personalit─â┼úii ┼či stilului dvs. de via┼ú─â
~  plan de tratament ce dep─â┼če┼čte rigorile estetice ┼či r─âspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanic─â de tratament, obiective de tratament, supervizare ┼či control.

 

Abordare personalizat─â, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate ┼či obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezint─â miezul abord─ârii Cris Smile.

 

Caracteristici de baza

Specialitatea stomatologic─â de parodontologie, a┼ča cum se sugereaz─â din denumire, se ocup─â cu studiul ┼úesutului de sus┼úinere a din┼úilor (parodontiu) ┼či a maladiilor aferente. Este vorba despre diagnosticarea, prevenirea ┼či tratarea bolii parodontale, o maladie de natur─â inflamatorie cauzat─â de acumul─ârile de plac─â bacterian─â, considerat─â principala responsabil─â de pierderea din┼úilor.
Parodontiul sau ţesutul de suport dentar include:
~  Gingiile sau ┼úesuturile moi ce potejeaza o parte din coroana dentar─â ┼či acoper─â integral r─âd─âcina;
~  Ligamentele parodontale, un fel de ┼úesuturi ÔÇťamortizoareÔÇŁ ce unesc r─âd─âcina dintelui de canalul alveolar;
~  Cementul radicular, stratul ce acoper─â integral r─âd─âcinile dentare;
~  Osul alveolar, ┼úesutul osos maxilar / mandibular ce ÔÇťg─âzduie┼čteÔÇŁ r─âd─âcina.

 

Rolul tratamentelor de parodontologie

Scopul primar al tratamentelor de parodontologie ├«ncepe cu men┼úinerea ├«n condi┼úii favorabile a structurilor dentare naturale, astfel ├«nc├ót s─â fie conservate func┼úia masticatorie, func┼úia fonetic─â ┼či estetic─â dentar─â.
Pentru cariile dentare exist─â tratamente specifice de endodon┼úie, ce const─â ├«n obturatii coronare, iar atunci c├ónd este nevoie, ┼či ├«n devitalizarea dintelui. Dac─â sunt diagnosticate malocluzii dentare (alinierea deficitar─â a din┼úilor pe o arcad─â sau ├«n raport cu cealalt─â arcad─â), recomand─âm terapii de ortodontie cu aparate dentare fixe sau dup─â caz, cu aparate dentare mobile, linguale sau invizibile.
├Äns─â dac─â ne confrunt─âm cu boal─â parodontal─â, terapiile de parodontologie se desf─â┼čoar─â ├«n ┼či din mai multe direc┼úii:

Tratamente de parodontologie. Faza I
Medicul specialist ├«n parodontologie pune un diagnostic precis, baz├óndu-se pe simptomatic─â prezen┼úa ┼či pe gradul de severitate al simptomelor. Apoi intervine pentru ├«nl─âturarea factorilor cauzatori, adic─â a tartrului, prin tratamentele de profilaxie dentar─â: detartraj, cur─â┼úare profesional─â ┼či Air Flow.
Dentistul evalueaz─â gravitatea situa┼úiei ┼či nivelul ├«n care este afectat parodontiul, dup─â care decide dac─â este nevoie ┼či de alte terapii complementare precum cele din etap─â a ├ÄI-a.

Tratamente de parodontologie. Faza a II-a
În faza a II-a, curele efectuate de specialistul parodontolog îndeplinesc un rol dublu:
~  De reconstruc┼úie a parodontului;
~  De remodelare estetic─â a ┼úesuturilor deteriorate.
La nevoie, când ţesutul parodontal este grav afectat, adică atunci când acesta nu mai poate susţine o lucrare protetică sau un implant dentar, este recomandată reconstrucţia osoasă (aditia de os) a structurii de susţinere.
O alt─â abordare este reprezentat─â de remodelarea ┼úesuturilor moi (tratamente de remodelare estetic─â) afectate de prezen┼úa buzunarelor parodontale, ce pot fi asociate cu recesiunea gingival─â (efectul de ÔÇťdin┼úi alungi┼úiÔÇŁ).

Tratamente de parodontologie. Faza a III-a
Tratamentele de parodontologie ├«ndeplinesc ┼či un rol de terapie conservativ─â, ce permite men┼úinerea rezultatelor ├«n timp. Este important c─â fiecare persoan─â ce s-a confruntat cu boal─â parodontal─â, s─â ┼čtie c─â este vorba despre o maladie cronic─â, ce evolueaz─â ├«n t─âcere.
Dac─â boal─â parodontal─â nu este controlat─â prin igien─â dentar─â la domiciliu ┼či prin curele profesionale de profilaxie dentar─â, are toate ┼čansele s─â recidiveze.

Principalele boli parodontale tratate ├«n cabinetul nostru de stomatologie Bucure┼čti:

~  Gingivitele
Sub denumirea de gingivite sunt reunite o serie de inflama┼úii superficiale ale gingiilor, f─âr─â c─â straturile profunde ale peridontiului s─â fie afectate. Gingivitele pot fi u┼čor recunoscute dup─â sensibilitatea gingival─â ├«nso┼úit─â de inflamatia ┼či de s├óngerarea gingiilor ┼či chiar de durerea din timpul masticatiei.
Dac─â sunt diagnosticate timpuriu, pot fi ameliorate ┼či tratate prin procedurile de detartraj cu ultrasunete. Terapiile de profilaxie dentar─â (cur─â┼úare profesional─â, detartraj, Air Flow) const─â ├«n eliminarea pl─âcii bacteriene ┼či a tartrului, favoriz├ónd astfel decontaminarea ┼či decongestionarea gingiilor.

~  Parodontoz─â
Nediagnosticate ┼či netratate la timp, gingivitele evoleaza ┼či se cronicizeaz─â, iar boal─â parodontal─â se transform─â ├«n parodontoz─â. Inflamatia ce ini┼úial a afectat doar gingiile, se va extinde p├ón─â la straturile profunde ale peridontiului, cauz├ónd chiar ┼či reduc┼úia osoas─â. Mai exact, are loc ÔÇťmicireaÔÇŁ ┼úesutului osos ce sus┼úine gingiile.
Dar orice persoană ce se confruntă cu depozitele inestetice de tartru, trebuie să înţeleagă că aceste acumulări mineralo-organice se află la baza instaurării bolii parodontale, principala responsabilă de pierderea dinţilor.