Tratamente de ortodonție fixă, mobilă, linguală sau invizibilă

Poţi spune orice cu un zâmbet. Ca liant social, zâmbetul este vital în construirea unei vieţi sociale şi personale sănătoase.
În prezent, o bună parte a populaţiei se confruntă cu probleme de aliniere dentară deficitară a dinţilor pe acceaşi arcadă sau în raport cu cealaltă arcadă.

Aceste alinieri imperfecte de natură congenitală (din naştere) ori dobândită (că urmare a obiceiurilor deficitare din copilărie sau a traumelor suferite), indiferent de gravitate, poartă numele de malocluzii dentare.
Tratamentele ortodontice sau de ortodontie sunt metodele cele mai frecvent utilizate pentru îndreptarea sau corectarea direcţiei de creştere a dinţilor.

Reprezintă terapiile ideale pentru persoanele ce se confruntă cu probleme de malocluzie dentară şi cu anomalii legate de creşterea şi aranjarea dinţilor şi a oaselor mandibulare şi maxilare.

 

Cu ce suntem diferiți?

Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi:
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~ plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.
Veţi recupera nu doar funcţionalitatea danturii dar şi ameliora estetica dentară şi facială.

 

Medici calificați

Ortodonţii Cris Smile sunt în continuu proces de învăţare, cu participări la cursuri şi programe de pregătire post-universitară.
Internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament.
Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între o muşcătură corectă şi un zâmbet perfect.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile.

 

Care sunt tratamentele noastre de ortodonție?

~ Ortodonție fixă prin aparat dentar fix
Aparatele dentare fixe sunt dispozitive ce rămân atașate de dinții pacientului 24 de ore din 24, fără să poată fi îndepărtate decât de medicul ortodontist. Folosindu-se de forță mecanică a elementelor componente, facilitează repoziționarea corectă a dinților. Sunt recomandate adulților, dar și copiilor cu o dantură permanentă sau mixtă.

~ Ortodontie mobila prin aparat dentar mobil
Aparatele dentare mobile, așa cum le spune numele, sunt dispozitive ce permit deplină autonomie a pacienților în ce privește montarea sau îndepărtarea lor. Acest tip de apărat dentar este de regulă utilizat într-o fază premergătoare tratamentelor cu aparate dentare fixe. Le sunt destinate și copiilor, îndeosebi în cazurile ce necesită lărgirea palatului sau pentru corectarea mușcăturii.

~ Ortodonție linguală prin aparat dentar lingual
Aparatele dentare linguale sunt tot dispozitive fixe, cu deosebirea că nu sunt vizibile din exterior. Particularitatea constă în poziționarea componentelor pe partea internă, linguală a dinților. Are avantajul că nu afectează estetica zâmbetului în timpul tratamentului și este destinată tuturor pacinetilor, indiferent de vârstă.

~ Ortodonție invizibila prin aparat dentar invizibil
Aparatele dentare invizibile reprezintă o nouă tehnologie ortodontica. În schimbul elementelor componente vizibile, fixe sau mobile, un astfel de dispozitiv este practic invizibil. Constă în aplicarea unor mascute confecționate dintr-o rășină invizibilă, ce îmbrăca suprafața dentară.

~ Ortodonție linguală prin aparat dentar Incognito
Ortodonția linguală prin aparat dentar Incognito folosește aceeași tehnică linguală pentru corectarea malocluziilor. Deosebirea constă în materialele nobile utilizate, ce reduc riscul alergiilor și îmbunătățesc gradul de tolerantă în cazul pacienților sensibili.

 

Detalii despre tratamentele de ortodonție

Care este rolul tratamentelor de ortodonție?
Curele specifice cu aparate dentare oferă o soluţie completă şi de durata, fără să afecteze confortul pacienţilor. Iar scopul este îmbunătăţirea şi chiar înfrumuseţarea surâsului.
Pe de altă parte, distribuirea echilibrată a forţei de masticaţie pe întreagă suprafaţă dentară, contribuie la salvarea sănătăţii cavităţii oro-dentare, incluse articulaţiile mandibulare şi gingiile.

Ce defecte orale se pot corectă prin ortodonție?
Prin ortodonție este posibilă corectarea anomaliilor dentare și a țesuturilor osoase de susținere (peridontiu). Obiectivele acestor tratamente de stomatologie sunt direcționate către:

~ prevenirea şi corectarea malocluziilor dentare;
~ restabilirea funcţiei masticatorii;
~ alinierea corectă a danturii;
~ îmbunătăţirea esteticii faciale şi dentare;
~ ameliorarea sănătăţii danturii şi a peridontiului;
~ favorizarea respiraţiei.

Căror pacienți le sunt destinate tratamentele de ortodonție?
Terapiile ortodontice pot fi împărțite în două categorii:

~ Ortodonţie pentru copii
~ Ortodonţie pentru adulti

Tratamente de ortodonție pentru copii
Rolul curelor de ortodonție pentru copii este să prevină proastă aliniere dentară, incercandu-se evitarea intervențiilor chirurgicale de mai târziu. Corectarea malocluziilor este posibilă cu ajutorul unor aparate dentare fixe sau mobile.

Tratamente de ortodonție pentru adulți
În cazul persoanelor adulte, tratamentul de ortodonție are că obiectiv corectarea disfuncțiilor de aliniere dentară și constă în montarea unui apărat dentar fix sau mobil. În funcție de gravitatea alterațiilor de structură a țesutului osos, poate urma intervențiilor chirurgicale.