Sinus Lift

Atunci când este necesară implantarea în zona posterioară a arcadei superioare, adică zona molarilor și a premolarilor, este necesar ca medicul să apeleze la procedura de sinus lift.


├Än por╚Ťiunea respectiv─â, structura osoas─â a maxilarului nu este compact─â precum zona de coresponden╚Ť─â mandibular─â, ci este caracterizat─â de prezen╚Ťa unei cavit─â╚Ťi pline cu aer, cunoscut─â ca sinus maxilar.


Prin procedura de sinus lift, medicul:


├Än ce const─â procedura de reconstruc╚Ťie?


Interven╚Ťia de implantologie sinus lift este considerat─â o tehnic─â de chirurgie implantar─â avansat─â, destinat─â regener─ârii osoase, absolut necesar─â pentru primirea implantului pe arcada superioar─â in zona laterala, f─âr─â s─â fie perforat─â membrana sinusal─â.

Procedura de sinus lift se poate realiza ├«nainte sau ├«n timpul interven╚Ťiei de implantare ╚Öi necesit─â doar anestezie local─â, deoarece este complet nedureroas─â.


Spre fericirea pacien╚Ťilor odontofobi (cu fric─â de dentist), opera╚Ťiunea este complet nedurereroasa, ├«ntruc├ót o punem ├«n practic─â sub anestezie local─â sau sedare general─â IV.

Aceast─â interven╚Ťie presupune incizarea gingiei ├«n coresponden╚Ť─â cu zona edentat─â ╚Öi efectuarea unui mic orificiu p├ón─â la membran─â sinusului maxilar.

Odată expusă baza sinusului, specialistul implantolog are acces la cavitatea intraorală și reușește să înalte membrană ce inveleseste sinusul.

Spa╚Ťiul astfel creat va fi completat cu o gref─â de ╚Ťesut osos autolog, heterolog sau artificial cu propriet─â╚Ťi osteo-integrative.

├Än cazul ├«n care medicul constat─â c─â ╚Ťesutul osos al pacientului are suficient─â grosime pentru a suport─â un implant dentar, procedura de sinus lift nu mai necesit─â s─â fie completat─â cu adi╚Ťia de os.


Prin urmare, implantarea are loc pe parcursul aceleiași vizite în cabinetul stomatologic.


Sinus lift. C├ónd este indicat─â interven╚Ťia de reconstruc╚Ťie sinusala?

├Än─âl╚Ťarea membranei sinusale ╚Öi regenerarea ososa a maxilarului superior (sinus lift) trebuie efectuat─â ├«n condi╚Ťiile ├«n care pacientul, pentru substituirea molarilor ╚Öi a premolarilor, inten╚Ťioneaz─â s─â foloseasc─â implanturi dentare, dar nu dispune de suficient ╚Ťesut alveolar care s─â le asigure acestora rezisten╚Ť─â ╚Öi durabilitate.


Sinus lift. Care sunt alternativele?

├Än alternativ─â interven╚Ťiei de sinus lift necesar─â pentru implantare, pacien╚Ťii ar putea alege lucr─ârile protetice (proteze dentare fixe sau mobile, pun╚Ťi, coroane).

Aceste proceduri ├«ns─â, necesit─â ╚Öi sacrificarea structurilor dentare s─ân─âtoase (atunci c├ónd ele exist─â), motiv pentru care numeroase persoane renunta s─â mai substituie molarii sau premolarii extra╚Öi / c─âzu╚Ťi.


Sinus lift. Recomand─âri